kdaj redni seris?-neodvisno mnenje
Avto sem peljala na redni servis v avtohišo na Viču. V servisni knjižici mi namreč prieš, da je redni servis na 45.000KM ali 2 leti. Ker sem imela na števcu že 46.000KM, po vsej logiki pa ga je potrebno servisirati, ko je izpolnjen prvi od pogojev iz servisne knjižice, sem ga peljala. Tam me je gospod zavrnil, da mi rednega servisa ne bodo naredili, češ sam še nista minili dve leti, torej nj pridem spet avgusta. Rekla sem, da je pogoj izpolnjen, pa je dejal da je 45.000km zgolj nekako informativno napisano, bolj zaradi kontrolnega servisa.Pa sem rekla, naj mi torej naredijo kontrolni servis, saj na dan naredim več kot 140 km in jh bom imela do avgusta že vsaj 5000km več kot zdaj. Pa je rekle, da nima smisla in naj avto kar odpeljem.
Zdaj pa me zanima-predvsem zaradi moje lastne varnosti v avtu-ali bi mi avto morali sprejeti, glede na to, da so pri tej isti avtohiši kot enega izmed pogojev za redni servis vpisali 45.000KM?Hvala
Vozilo lahko peljete na servis kadar se vam zdi primerno. Lahko se odlocite da boste delali servis na 15.000 km.
Ce vam na servisu ne sprejmejo vozila, pomeni da nocejo delati.
Peljite ga na drug servis!
Naj vas se opozorim sledece.
Ce je vozilo v garanciji in se na vozilu ne opravi servisni poseg, kot to zahtevajo pogoji v servisni knjizici, vam garancija ne velja (sicer pri uveljavljanju garancije niso tako striktni glede tega, vendar se lahko najde kdo, ki pa se bo “spotaknu” ob to).
lep pozdrav