Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdaj prvi pogoj za upokojitev -ženska

kdaj prvi pogoj za upokojitev -ženska

Od zpiza sem dobila, da se lahko upokojim 1. avgusta 2013, ker bom stara 58 let in 38 let delovne dobe.
Če bo pokojninska reforma v veljavi 1. 1. 2013, ali bom morala delati do 60 leta in 40 let delovne dobe, to pomeni dve leti več, ali se mi bo morda delovna doba povečala samo za nekaj mesecev. Hvala za odgovor. Milena

Pozdravljeni,
odvisno je tudi od tega, za koga bo veljala oziroma koga bo zajela pokojninska reforma. To bo razvidno iz zakonskih prehodnih in končnih določb.

Daša Modic Gorjup

Vletu 2013 bom stara. . 56. let in imela 27. let delovne dobe. Denarno nadomestilo pri zavodu za zaposlovanjne sem v presledkih prejemala 4.leta in 3, mesece, ker so šla podjetja v stečaj. Sedaj sem zaposlena za nedoločen čas kot javna uslužbenka. Ves čas brezposelnosti sem bila prijavljena na zavodu za zaposlovanje kot iskalka zaposlitve. Imam enega otroka .

Kdaj se lahko predčasno ali starostno upokojim?

Lp.

Greste na ZPIZ in boste dobili pisno informacijo o tem.

http://www.zpiz.si/wps/wcm/connect/zpiz+internet/zpiz/prvastran/uveljavljanjepravic/starostna+pokojnina+v+letu+2013

Na tej strani pa imate tudi možnost sami pridobiti informativni izračun.

Pozdravljeni.Imam vprasanje glede upokojitve
. Sem invalid III. kategorije,
Stara 51 let. Imama 31 let in 4 mesecedelovne dobe.Delati sem zacela pred 18 letom in imam dvoje ,otrok. Vmes sem bila dve leti tudi na zavodu za zaposlovanje. Hvala za odgovor.Tonica

Pozdravljeni.Imam vprasanje glede upokojitve
.rojena 1962 jan- invalid III. kategorije,
Stara 51 let. Imama 31 let in 4 mesecedelovne dobe.Delati sem zacela pred 18 letom in imam dvoje ,otrok. Vmes sem bila dve leti tudi na zavodu za zaposlovanje.
Hvala za odgovor. tonica

pozdravljeni,
prosim za odgovor, kdaj imam minimalne pogoje za upokojitev. septembra bom stara 55 let, julija sem dopolnila 36 let delovne dobe. Ali se lahko upokojim pri 40 letih delovne dobe in 59 letom starosti, ali MORAM biti tudi stara 60 let.
prosim za vaš odgovor
lp, Janja

Tule imaš na www straneh ZPIZ-a informativni izračun:

http://www.zpiz.si/wps/portal/infozpiz2/

Spoštovani imam eno vprašanje.
Na zpiz sem dala za informativni izračun datuma starostne upokojitve in za višina pokojnine.
Pokojnino sem pričakovala ob starosti 56 let. Vendar sem dobila po večkratnih vprašanjih potrjen odgovor,da se lahko upokojim s polno starostno pokojnino pri starosti 55 let. Takrat bom imela 38 let, 9 mesecev in 27 dni delovne dobe. Imam dva otroka in leto in 9 mesecev dela pred 18 letom. Sem invalid 3. kategorije ( ne grem pa invalidsko v pokoj).

Je to po zakonu možno in vse vredu?

Hvala zavaš odgovor.

Stara bom Maja 56 in imam35let delovne dobe in skrbela Sem za 2 otroka,od 15-18 Sem bila vajenka v trgovini.
Kdaj se lahko najprej upokojim?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close