Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj predstavit novega partnerja

kdaj predstavit novega partnerja

Moj brat je pripeljal svojo novo punco predstavit meni in staršema za božično kosilo. Kot presenečenje.

Mene je to strašno zmotilo. Prvo, božič pri mojih starših je od vedno družinski praznik, kjer se dobimo jaz z mojo družino, brat s svojo in starša. Nihče več. Tokrat je pa prišel brez otrok, ampak s svojo novo punco.

No, brat je ločen že dobri dve leti, morda več, ima dva majhna otroka, skrbništvo deljeno… v glavnem, ta nova gospodična, po njenih besedah, je že lep čas z njim in že lep čas skrbi za ta dva otroka, svojih nima. Zanimivo, da sta punci omenjali samo eno varuško, ki za njiju OBČASNO skrbi.

Torej, jaz o tem nisem vedela nič, pravzaprav, ko sem ga vprašala kej v tej smeri, če je kej novega na obzorju oz. če si sploh želi met kako resno zvezo, je vse zanikal in mi dal vedet, da na tem področju ni nič novega in verjetno še dolgo ne bo.

Torej, kdaj je pravi čas, da nekdo pripelje nekoga novega predstavit nekomu, da ti sploh ne vedo, da se z nekom videvaš…

In, roko na srce, ni mi bila ok. Pravzaprav je šel iz dežja pod kap. Skoraj kopija je une prejšnje krote, ki ga je obrala za denar in šla.

Po drugi strani si mislim, ok, sej mi je vseeno, ni z mano, ne gledam je, … kaj se mene tiče…
… ampak, ne želim si, da spravita na svet še kakega otroka, ki bo imel enako usodo, kot že obstoječa dva nesrečnika, ki ne vesta kje bosta naslednji vikend spala. ☹

Pa kaj ste v vaši familiji vsi trčeni?

Ti se vtikaš v kako babnico ima brat, kar res ni tvoja stvar.

Brat pa vlači svoje babe na družinska srečanja? Kaj mu je tega treba?

Pa glede na to, kar pišeš ti o svojem bratu, ta ženska res ni ravno brihtna, da ga mara.

Meni se res smili ta gospodična. Očitno se zelo malo ceni, če rine v tako družino norcev.

Odgovor na objavo uporabnika
nevemnič, 28.12.2021 ob 10:43

Moj brat je pripeljal svojo novo punco predstavit meni in staršema za božično kosilo. Kot presenečenje.

Mene je to strašno zmotilo. Prvo, božič pri mojih starših je od vedno družinski praznik, kjer se dobimo jaz z mojo družino, brat s svojo in starša. Nihče več. Tokrat je pa prišel brez otrok, ampak s svojo novo punco.

No, brat je ločen že dobri dve leti, morda več, ima dva majhna otroka, skrbništvo deljeno… v glavnem, ta nova gospodična, po njenih besedah, je že lep čas z njim in že lep čas skrbi za ta dva otroka, svojih nima. Zanimivo, da sta punci omenjali samo eno varuško, ki za njiju OBČASNO skrbi.

Torej, jaz o tem nisem vedela nič, pravzaprav, ko sem ga vprašala kej v tej smeri, če je kej novega na obzorju oz. če si sploh želi met kako resno zvezo, je vse zanikal in mi dal vedet, da na tem področju ni nič novega in verjetno še dolgo ne bo.

Torej, kdaj je pravi čas, da nekdo pripelje nekoga novega predstavit nekomu, da ti sploh ne vedo, da se z nekom videvaš…

In, roko na srce, ni mi bila ok. Pravzaprav je šel iz dežja pod kap. Skoraj kopija je une prejšnje krote, ki ga je obrala za denar in šla.

Po drugi strani si mislim, ok, sej mi je vseeno, ni z mano, ne gledam je, … kaj se mene tiče…
… ampak, ne želim si, da spravita na svet še kakega otroka, ki bo imel enako usodo, kot že obstoječa dva nesrečnika, ki ne vesta kje bosta naslednji vikend spala. ☹

Njegovo življenje ni tvoja stvar, res pa je, da smo najbolj občutljivi pri izbiri partnerjev naših otrok in sorojencev, ker smo načeloma pogosto v stiku z njimi in vplivajo na odnose, ki jih imamo z najbližjimi. Kaj narediti? Ti verjetno lahko največ narediš, če vzpostaviš z novo lep odnos.

Tale ta nova je pa res uboga reva. Če je pametna, se bo čim dalj stran držala od svoje svakinje – avtorice te teme. Pa verjetno je tudi brat te avtorice tako trčen, če vodi svojo ta novo k taki nori sestri na obisk.

Očitno bo to postala NJEGOVA DRUŽINA. Sprijazni se. Še jo boš gledala.

Lahko bi prej povedal, ampak ok, je , kar je.

hmm… ja ste mi dal mislit… kaj ona dela z njim… To je meni tudi padlo na pamet na kosilu. Mlada, s kariero, brez otrok… da si na grbo da dva tuja otroka, da se zaplete z nekom, ki je imel res slab zakon, slabe odnose z bivšo… jaz bi stran tekla, res je…

On je pa od vedno veljal za pametnejšega od vseh nas, in mama ga, na žalost, še vedno kuje v zvezde… Verjetno je tud njo preslepil.

Ne, ne mislim met odnosa z njo, ker vem da ne bo za dolgo. Pa če sta uspešno že dlje časa skrivala, naj to še naprej tako počneta. Če pa bo tu še kak otrok, pol pa loh rečem samo še, ubogi otrok.

uboga reva, 28.12.2021 ob 12:07

Tale ta nova je pa res uboga reva. Če je pametna, se bo čim dalj stran držala od svoje svakinje – avtorice te teme. Pa verjetno je tudi brat te avtorice tako trčen, če vodi svojo ta novo k taki nori sestri na obisk.

dej preberi no, k staršem jo je pripeljal. Pri meni bi pa vsekakor samo vrata poljubila in se obrnila od koder je prišla.
Pa ni da se hvalim, ampak imam super družino, super moža, 13 let poročena,… torej nekaj že vem o tem.

Ja, prav pa imaš, naj mi je ne vozi. Dejstvo!

ničnevem, 28.12.2021 ob 12:43

dej preberi no, k staršem jo je pripeljal. Pri meni bi pa vsekakor samo vrata poljubila in se obrnila od koder je prišla.
Pa ni da se hvalim, ampak imam super družino, super moža, 13 let poročena,… torej nekaj že vem o tem.

Ja, prav pa imaš, naj mi je ne vozi. Dejstvo!

Torej bi ji ti, seveda v vašem tako opevanem božičnem duhu, pokazala vrata, če bi bilo to srečanje pri tebi?

Pa če si control frik. Kdo ti bo razlagal kaj?

Sploh ni nujno, da ce se brat z bivso ni razumel, da bo enako z zdajsnjo.

Ocitno jo ima rad in ona njega in zame bi bilo to dovolj.

Mogoce res ne bi ze prvic debatirala o kakih osebnih zadevah, definitivno pa bi bila vljudna in prijazna z njo.

Zavedaj se, da je bil tudi tvoj moz nekoc tujec za vaso druzino!

Avtorica, če je ni k tebi pripeljal? Kaj se potem sploh vtikuješ? Torej te sploh nič ne briga. Ni je pripeljal k tebi.

Pa če je vsaj malce pameten, jo bo držal stran od tebe, ker take zmešane svakinje pač ni fajn imet.

To ne moreš verjeti kake coprnice ste ene babe. Kaj te sploh briga bratova ta nova? Prav nič. In njuni morebitni otroci te tudi ne brigajo.

Res, ena zafrustrirana, zlobna čarovnica si.

na moj božič pridejo samo povabljenci in nihče drug. Vsekakor na mojem božiču ni presenečenj. Morda imate pri vas navado, da še kar koga zraven privlečete, za katerega sploh ni splanirane niti hrane niti mesta… (beri majhno stanovanje)… ampak…lej , vsak po svoje, pri vas tako, pri mojih starših, tako, pri meni pa pač tako…
Verjamem pa, da je težko pričarat s parimi besedami, kako bedno ločitev je imel, kako zelo slab odnos ima z bivšo, kako ubogi so otročki in kako smo se vsi razdajali za njih in njega…
In občutek imam, da bo ponovil vajo čez par let… No, upam, da tokrat ne bo tako 🙂

uboga reva, 28.12.2021 ob 13:33

Avtorica, če je ni k tebi pripeljal? Kaj se potem sploh vtikuješ? Torej te sploh nič ne briga. Ni je pripeljal k tebi.

Pa če je vsaj malce pameten, jo bo držal stran od tebe, ker take zmešane svakinje pač ni fajn imet.

To ne moreš verjeti kake coprnice ste ene babe. Kaj te sploh briga bratova ta nova? Prav nič. In njuni morebitni otroci te tudi ne brigajo.

Res, ena zafrustrirana, zlobna čarovnica si.

zaskrbljena …. ne zafustrirana

čarat pa še ne znam… za enkrat. Prevažam se z avtom, metle pa sploh nimam. Bom probala s sesalcem 😉

Avtorica, kaj te briga brat in njegova ta nova?

Pa, če ima vsak teden novo, te to nič ne briga.

Božično kosilo je primerno za srečanje, saj je sedaj tudi ona del vaše družine.

Se strinjam s razmišljanjem avtorice. Ona najbolj ve in čuti, kako je v resnici v njihovi družini torej v bratovi in ji ni vseeno.

In zato ima tudi pomisleke glede nove. Res ni primerno, da je novo pripeljal na kosilo. Bolj ustrezen bi bil kaksen drug danin tudi bolj kulturno, da bi se o tem vedelo.

Ker je avtorica teta svojim nečakom jo upravičeno skrbi glede situacije. Otroci so tisti, ki so prizadeti, čeprav tega ne pokažejo. Kar pa se odvija v njihovih glavah in v njihovi notranjosti pa samo oni preživljajo to trpljenje inga ne pokažejo. Se lahko izrazi to kasneje v najstniških letih.

Na žalost je takih razpadlih dužin preveč?☹️?

Nekako se mi ravno božični večer ne bi zdel najbolj ustrezen trenutek za nenapovedano predstaviti staršem novo žensko, sploh če se pri večerji veselijo, da bodo videli vnuke. Družinsko praznično srečanje bi bilo namreč veliko bolj sproščeno, če bi pred tem naznanil svojo namero. Kar se ostalega tiče, brat ima do svojih staršev enako pravico kot ti in je tvoj jauk res nepotreben. Nad njegovo izbiro pa ne moreš nič. Ne prvič, ne drugič in ne še stotič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close