kdaj povedati?
Jaz sem povedala širši javnosti, ko sem bila noseča 4 mesece. Tudi v takratni službi. Pa še takrat ne bi, če se ne bi trebušček že poznal na oko.
Ti svetujem, da počakaš. Zelo boleče je potem vsem razlagati, če gre kaj narobe. Pred časom je to doživela moja kolegica in je rekla, da nikoli več ne govori prehitro.
Ne vem, kako lahko pricakujete postenost, obzirnost in razumevanje s strani delodajalca, ko pa same niste take.
Jaz bi v sluzbi direktnemu nadrejenemu takoj povedala, da sem noseca. Zakaj? Ker ce se karkoli zaplete, sem lahko od jutri na bolniski, a ne? A ni fer, da ve, da lahko da me ne bo naslednji dve leti? Pa nimam take sluzbe, da sem nezamenljiva, ce me ni, me ni in ni nobene krize.
Se strinjam z registrirano, šefu in direktorju sem povedala takoj ko je bila nosečnost po spletu naključij potrjena pri G že v 5 t (sem bila pač že prej naročena na pregled). Sem ju pa poleg tega prosila, da sta tiho in novice ne širita okoli, da bi to rada naredila sama. In tako je bilo.
Če bi/bom bila noseča še enkrat, bi ravnala popolnoma enako. Ker, če ne prej, čez 7 mesecev bo brez tebe in je fer da mu daš čas da poišče zamenjavo, ti pa jo (če nosečnost poteka BP) čimbolje uvedeš.
Forum je zaprt za komentiranje.