Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kdaj povedati?

kdaj povedati?

V službi moram čimprej povedati da sem noseča, pa ne vem kdaj…
Ker so prvi 3 meseci bolj ali manj rizični, me skrbi da bi bilo kaj narobe..
Kaj pa vi mislite?

Prve tri mesece je o tem neumno govoriti. Pa tudi treba ti ni tako zgodaj.

Jaz sem povedala takoj zatem ,ko sem bila na pregledu nuhalne svetlin(12.-ti teden)in sem videla ,da je vse okej,..

Jaz sem povedala širši javnosti, ko sem bila noseča 4 mesece. Tudi v takratni službi. Pa še takrat ne bi, če se ne bi trebušček že poznal na oko.

Ti svetujem, da počakaš. Zelo boleče je potem vsem razlagati, če gre kaj narobe. Pred časom je to doživela moja kolegica in je rekla, da nikoli več ne govori prehitro.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

koliko pa si noseča, pošteno bi bilo da poveš zelo kmalu,
kajti pri nas se je zgodilo da je bila ena noseča 1 mesec pa je imela potem težave in je ni bilo 2 leti. zato se mi zdi pošteno do delodajalca da jim poveš.

Meni se prve tri mesece zdi prezgodaj. Počakaj še nekaj časa, ker itak čez kakšna dva meseca ne boš mogla več skrivati. Potem te bodo pa sodelavke in sodelavci sami začeli spraševati in boš takrat povedala tudi delodajalcu.

jaz sme povedla takoj ker sem šla v bolniško zaradi rizičnosti. sem pa skušlaa oprvait turnus do konca in sme zato povedala, je šlo za par dni, da so me malo šparali. itak pa so vse vedele prej kot ja. ma ne vem, profesionalna napaka, očitno.

Ne vem, kako lahko pricakujete postenost, obzirnost in razumevanje s strani delodajalca, ko pa same niste take.
Jaz bi v sluzbi direktnemu nadrejenemu takoj povedala, da sem noseca. Zakaj? Ker ce se karkoli zaplete, sem lahko od jutri na bolniski, a ne? A ni fer, da ve, da lahko da me ne bo naslednji dve leti? Pa nimam take sluzbe, da sem nezamenljiva, ce me ni, me ni in ni nobene krize.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Se strinjam z registrirano, šefu in direktorju sem povedala takoj ko je bila nosečnost po spletu naključij potrjena pri G že v 5 t (sem bila pač že prej naročena na pregled). Sem ju pa poleg tega prosila, da sta tiho in novice ne širita okoli, da bi to rada naredila sama. In tako je bilo.
Če bi/bom bila noseča še enkrat, bi ravnala popolnoma enako. Ker, če ne prej, čez 7 mesecev bo brez tebe in je fer da mu daš čas da poišče zamenjavo, ti pa jo (če nosečnost poteka BP) čimbolje uvedeš.

Šefu povedala takoj, ko sem imela pregled in potrditev za seboj (6 t), ostalim sodelavcem po treh mesecih, tudi šef se je strinjal, da se “javnost” obvešča kasneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close