Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj postanejo otroci res samostojni

Kdaj postanejo otroci res samostojni

Ojla.

Me pa zanima kdaj so se vasi najstniki osamosvojili? Torej da ste res minimalno pomagali (sami grejo k zdravniku, kupit oblacila, poskrbijo za prevoz, solske in obsolske obveznosti…)

– zdravnik: pri devetnajstih, ko ga je rabil.

-kupit oblačila: net laufa z atovo kartico že od 13. Še nikoli ni bilo potrebno nič vrniti. No, perilo in nogavice kupujem jaz na kile.

-prevoz z busom eden od 10.leta, drugi še zdaj ne zna. Gresta raje z BicikeLj ali s svojim kolesom.

– šolske in obšolske obveznosti. Kaj je mišljeno s tem? Naloge, učenje, prihajanje pravočasno? To jima gre od recimo 4.,5.razeda.

Sin je bil popolnoma (razen finančno) samostojen pri 15-ih, ko je šel v dijaški dom. Prvi teden v septembru si je zlomil roko, sam šel na urgenco (prej nikoli nismo bili niti v bližini kliničnega) in vse uredil. Od takrat si tudi sam kupuje oblačila, sam je 4 leta urejal vse glede šole, maturo naredil bp, se vpisal na faks … Ko so lani zaprli dijaške domove, sta šla s punco v najem (stara 17 in 18), od takrat skrbita tudi za hrano, sama vsak dan kuhata … Starši plačujemo najemnino, ostalo sama.

No, tamala (15) živi doma, živimo na vasi, kjer ni javnega prevoza, zato jo še povsod vozimo.

Odgovor na objavo uporabnika
radovedna640, 13.09.2021 ob 19:17

Ojla.

Me pa zanima kdaj so se vasi najstniki osamosvojili? Torej da ste res minimalno pomagali (sami grejo k zdravniku, kupit oblacila, poskrbijo za prevoz, solske in obsolske obveznosti…)

Eni so pri 16ih, imaš pa takega, kot je naš sosed, ki živi pri mami pri krepko čez 40, brez ženske in vozi starega passata.

Odgovor na objavo uporabnika
Ti ne vem, 14.09.2021 ob 05:53

Eni so pri 16ih, imaš pa takega, kot je naš sosed, ki živi pri mami pri krepko čez 40, brez ženske in vozi starega passata.

Še dobro, da ne vozi starega maminega kolesa…Tudi en tak se najde.

Dec je brez hormonov, zraven pa še len kot fuks.Že zdavnaj bi ga morali vreči z lopato skozi okno, da bi se streznil…bluzič pač…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close