Kdaj me bo zaročil?
Koliko časa ste bili s fantom v zvezi, da vas je zaročil? Poročil?
Vse moje kolegice se nekaj zaročajo, ena se, ko je v zvezi 2 leti, druga 5 let, tretja 4 leta.. Moj pa nevem kaj čaka ? kar panika me grabi in hkrati žalost. Kaj, če ni prepričam vame. Za moje punce sem pa prav vesela, ker majo res super fante ? se ze veselim porok heheh
Jaz pa ne razummem teh traparij. A si malce preveč limonad gledala ali kaj?
V normalnem svetu se dva partnerja pogovarjata med sabo, ja tudi o tem ali bi se poročila ali ne in če ja kdaj.
V trapastih limonadah pa se tepke sprašujejo kdaj jih bo tip zaročil.
V Slo pa smo ženske enakopravne, tako, da nam ni potrebno takih traparij in se znamo z moškimi normalno pomenit. Predvsem o pomembnih rečeh kot je poroka.
jaz pa ne razumem, 18.07.2021 ob 21:52
Jaz pa ne razummem teh traparij. A si malce preveč limonad gledala ali kaj?
V normalnem svetu se dva partnerja pogovarjata med sabo, ja tudi o tem ali bi se poročila ali ne in če ja kdaj.
V trapastih limonadah pa se tepke sprašujejo kdaj jih bo tip zaročil.
V Slo pa smo ženske enakopravne, tako, da nam ni potrebno takih traparij in se znamo z moškimi normalno pomenit. Predvsem o pomembnih rečeh kot je poroka.
Točno tako. Kako naj bo zakon kolikor toliko uspešen, če je osnovna komunikacija o bistvenih stvareh, kot je prihodnost neke zveze, čisto na nuli. Pameten moški, ki ve, kaj hoče, ob sebi ne rabi neke tepke, ki gleda in skuša živeti cenene limonade.
Mi nismo v Turčji, Siriji ali kaki drugi muslimanski državi.
Smo v Sloveniji, kjer ženske in moški komuniciramo med sabo. In, če sta dva par, se pomenita o svoji namerah s poroko. Pri nas o tem ne odloča moški, ampak oba. Pogovor pa to.
Zdaj, če pa si muslimanka, ti pa verjamem, da tvoj dedec odloča o tebi.
mijav mijav, 19.07.2021 ob 07:40
kot prvo se nehaj obnašat kot krava v štali. Vprašanje je kdaj se bova zaročila oz. kdaj se bova poročila.
Tole poturčeno spreminjanje žensk v predmete, s katerimi moški upravljajo, je prav absurdno.
Po čem sklepaš, da si krava? Si tako obilna?
Midva sva se nekje 15-17 let nazaj pogovarjala o poroki, me je vprašal s prstanom v roki, na kolenu, če ga vzamem za moža.
Pri tem je ostalo, sem mu odkrito povedala, da mi pomeni dovolj to, da me je vprašal, sam od sebe, po sami poroki in fešti in vsem pa ne čutim potrebe. Se mi zdi, da mu je takrat padla skala s srca, ker tudi on ni za tako.
Prav nič nama ne manjka.
Midva sva se poročila po šestih letih zveze (živela sva skupaj od prvega meseca). O poroki sva se po malem začela pogovarjati po treh letih, konkretno pa po petih. Staršem sva povedala par mesecev prej, brez džumbusa, poroka bila v ozkem družinskem krogu. Poročila sva se striktno zaradi naju samih in nihče od naju ni imel želje delati neke predstave zaradi drugih.
Tebi pa svetujem, da se s partnerjem pogovorita, če imata sploh oba željo po poroki, ne le eden od vaju…
Forum je zaprt za komentiranje.