Kdaj bom prvič napredovala?
Anonimno 2455, 24.11.2021 ob 12:21
1.9.2021 sem se zaposlila v solstvu.
Po novem se je napredovalno obdobje premaknilo iz 1.4. Na 1.12
Kdaj bom prvič napredovala, katerega leta oz kateri datum
Ali je to 1.12.2023?
Hvala za pomoč.
To je pa možno samo v Sloveniji in samo v JU :))))))) Dva meseca dela, pa že študira kdaj bo napredovala :)))))
A ne bi najprej kaj naredila, kaj pokazala?
Znanec zaposlen v policiji, je po 15 letih prvič napredoval z ocenami za dva razreda, vmes so se bile zamrznitve. Mislim da je tam v 30 tem. Bula od plače 1100 z potnimi in malco. Znanec ko je šel v vojsko isto leto kot prejšnji je že v 36. Mislim ti pa povedati to, da edino v zgornjih navedenih službah so se hebali z ocenami. Vsi drugi v JS so si delili ocene z 5. Prvo napredovanje ti je po 3 letah če imaš 5…
Preberi si zakon o napredovanju delavcev v vzgiji in izobraževanju. Sicer se pa strinjam, je potrebno pokazati nekaj več, da lahko sploh napreduješ. Ne vem, ali vas na faksu tega ne naučijo oz. vas vsaj seznanijo. V naših časih je bilo očitno vse bolj zahtevno.
Za napredovanje v nazive rabiš kar nekaj točk, ki jih dosežeš z nadpovprečnim delom. Pri napredovanju v plačne razrede pa če se ne motim, pa kar visoke letne ocene, mislim, da vsaj 3 in seštevek teh ocen mora biti kar visok, mislim, da morata biti oceni vsaj 4/prav dobro/ in ena 5/odlično/.
Desperadodajka, 24.11.2021 ob 12:38
Z nadpovprečnim delom ne dosežeš nič. Nagrada za nadpovprečno delo je še več dela, dokler ne izgoriš, ne moreš več nadpovprečno, in te naenkrat zmerjajo kot največjega lenuha. Za napredovanje potrebuješ drugačne kvalitete: socialno mreženje ali prilizovanje po starem žargonu.
Točno tako. Prej, ko bo dala noge narazen, prej bo napredovala, seveda, če ima šefa, če ima šefico ga je pa najebala.
mijav mijav, 24.11.2021 ob 13:16
potrudi se, da boš dobro ocenjena + dobiti moraš še točke s kakšnim izobraževanje, dodatnim delom itd. Prijavljaj se na vse možne tečaje, pa če so še tako za luno. Na nadrejenega in v kadrovski vedno sprašuj, kako je kaj s tvojim napredovanjem.
No, s stalnim teženjem bi si pri meni definitivno zamaknila napredovanje še za nekaj let. In znižala oceno.
vsaj pol leta moraš biti v službi da se te oceni. Prvič boš ocenjena marca 2023 za leto 2022. Nato sledita marec 2024 in 2025, ko boš napredovala. pri plači se ti bo pa prvič poznalo januarja 2026. To govorim ko te ocenjuje ravnatelj, hkrati pa lahko napreduješ še v naziv mentor. torej 5 razredov naenkrat, če boš pridna.
Pod tole pa podpis. Sem v drzavni upravi ze vec kot 2 desetletji in sedaj po 15,5 leta koncno napredujem, pa vseskozi same odlicne ocene. Spremenili so mi samo sifro DM, naziv mi ostaja enak tako, da sta se mi odprla 2 razreda in spet sem na plafonu.
Dobivala sem samo delo in se vec dela….
Ampak ker sem bila na plafonu se zame ni mogel urediti visji naziv. Za vecino ostalih z zgoraj navedenimi kvalitetami, to ni bil problem.
Sicer pa mladi danes se kako poznajo metode napredovanja.
Forum je zaprt za komentiranje.