kd rok izplačila življenskega zavarovanja
Pozdravljeni,
v zavarovalnici KD Življenje postopek odkupa zavarovanja predvidoma traja od 30 do 60 dni. Odstopanja so možna zaradi različnih dejavnikov, kot je npr. nepopolna dokumentacija.
V kolikor je popolna dokumentacija prejeta do 15. v mesecu, se odkup izvede s prvim v naslednjem mesecu. Izplačilo pa stranka lahko pričakuje v mesecu izvedbe odkupa.
Kar se zakonskih rokov tiče, obligacijski zakonik ne določa roka za izplačilo odkupne vrednosti in predujma.
Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.
Lep pozdrav.
Oddala sem zahtevo pri Kd Življenje za predujem,s tem da sem oddala zahtevek pred 15 v mesecu,natančneje 13.09.,potem so mi iz Ljubljane poslali pogodbo oz. obrazložitev koliko mi pripada,seveda ne vem še vedno koliko mi pripada v eur… saj je bilo vse napisano v nekih enotah!!!jaz seveda ne morem vedeti koliko je ena enota vredna,zato bi lahko bilo napisano v denarju koliko je to potem…prejela pa sem ta njihovo pogodbo 20.09,kjer je pisalo da mora biti en izvod podpisan do 20.09 že na zavarovalnici,seveda sem takoj poklicala,da je to nemogoče,saj sem šele dobila pogodbo,nakar so mi zatrdili,da če bodo prejeli do 21.09,da bo izplačilo vseeno v naslednjem mesecu do 15.10.kaj to pomeni da bo DO 15. v mesecu ali 15. v mesecu,saj še vedno nimam denarja na računu in me seveda upravičeno skrbi,ali sploh bo ta mesec,saj sem se borila za ta denar ker ga zelo nujno potrebujem,če ne ,ga ne bi vzela ven.Torej kdaj je ponavadi denar na računu?vsaj malo bolj natančno bi rada vedela,saj kmalu potrebujem ta denar.hvala in l.p.
Forum je zaprt za komentiranje.