Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kazza – nekaj vprašanj

Kazza – nekaj vprašanj

Lep pozdrav vsem skupaj! Pred kakimi tremi meseci sem svoj računalnik priklopil na internet, preko volje, navadna linija. Z iskalnikom sem si poiskal teme in si prebral razgrete razprave o MULI; KAZZI itd :-)) in ugotovil, da je za začetek najboljša KAZZA in sem šel na KaZaA Lite slo si naložil KAZA LITE K++ in delam 😉
Vendar se mi pojavlja nekaj vprašanj, ki bo za »maherje« ki ste tukajle mala malica:

Problem št.1:
Download-am file v Trafficu. Grem v Search, da si poiščem še kaj in VEDNO se mi po nekaj sekundah do maksimalno dveh minutah, ko Search išče, Kazza diskonekta. V levem spodnjem kotu kjer piše moj nick in scheared files mi piše connecting… in se mi tudi po eni uri ne connecta nazaj. Problem rešim sicer tako, da grem v File dam disconnect in pritisnem connecting in kazza se mi spet v nekem doglednem času (do minute) konekta nazaj.

Za kaj se mi to dogaja in kaj naj naredim v tem primeru?

Problem št. 2
Če download-am file, ki si ga ima več uporabnikov poteka stvar hitreje. Stare Kazze so baje dopuščale download-anje z 8-mih sočasnih virov, novejša verzija pa z 40-tih sočasnih virov. Jaz pa ne morem iti preko 4-ih sočasnih virov. Pritiskam »Find more sources for download«, pa je maksimum, ki ga lahko dosežem 4 sočasni prenosi, čeprav mi v Searchu kaže recimo 50 uporabnikov?

Zakaj mi NE omogoča sočasnega prenosa z večih uporabnikov kot od 4-ih? Ali imam kje nastavljeno omejitev?

Problem št. 3:
Potegneš si kako zadevo dol, potem si potegneš neko drugo zadevo, nakar ugotoviš, da je to isto kot prva zadeva samo pod drugim imenom. Skratka, kot se je reklo včasih: Isto sranje, samo drugo pakovanje. Oziroma še huje, potegneš dol nekaj, kar ni tisto kar bi moralo biti.

Ali obstaja, način kako to ločiti, oziroma ugotovit za katero zadevo gre, ne pa da mečeš preko impulzov denar stran brez veze.

Problem št. 4:
Ali res NI možno ti. »napredno iskanje«? To je recimo podobno kot je v elektronskem telefonskem imeniku. Ni ti potrebno vtipkati celotnega imena (ker ga včasih tudi ne veš) npr. namesto Severina; vtipkaš samo Sev* in ti poišče vse file ki se začnejo z Sev*?

Problem št. 5:
Hitost prenosa?

Imam Fax/mod: 56 kB. Kakšno hitost se da s tem doseči teoretično in realno? Meni je hitrost nad 5 Kb/s že »orgazmično doživetje«.

Na voljo imam tudi možnost priklopa na kabel (Telemach) in seveda, da grem k Big Brother-ju Siol-u. Kakšne so tam teoretične hitrosti in kakšne so realne. Vem, da so realni podatki zelo različni od časa, kje si itd.: ampak vseeno bi rabil eno oceno tko na »uč«, če se bom nekoč v prihodnost odločil….

Problem št. 6:
Tole zadnje vprašanje sicer ni povezano z Kazo. Kako se v fourmu napiše aktiven link. Npr.:http://www.kazaa-lite-slo.tk

Že vnaprej hvala za vse koristne odgovore!

Pa da ne pozabim:
Procesor: Intel Pentium 4 2,0 GHz,
RAM 512 MB.

inštaliraj si raje dc++ program. meni kazaa že kar nekaj časa ne dela pa zadnje čase ko je še delala se ni dobilo zadnje čase dosti mp3jev. za dc++ program pa mal poišči po forumu mislim da je bila objavljena povezava kjer dobiš programček.

lep pozdrav

Jaz bi ti priporočal, da Kazaao izbrišeš, ker imaš samo probleme z njo.
Priporočam ti tudi, da se daš na kabel. Moja izkusnja je zelo dobra, poveča se ti hitrost in zmanjšajo stroški pa še 24 ur si lahko gor ni ti treba čakati 19 uro.
Aktiven link narediš, če ga daš med .

začetnik napisal:

>
> Problem št.1:
> Download-am file v Trafficu. Grem v Search, da si poiščem še ….

> Za kaj se mi to dogaja in kaj naj naredim v tem primeru?

Nimam pojma

> Problem št. 2
> Če download-am file, ki si ga ima več uporabnikov poteka stvar …

> Zakaj mi NE omogoča sočasnega prenosa z večih uporabnikov kot
> od 4-ih? Ali imam kje nastavljeno omejitev?

Verjetno je kaka omejitev če imaš izbrano za linijo navaden modem, saj ponavadi že 4 maksimalno zabijejo tvoj bandwidth in nima smisla dolvlečt od 30 naenkrat z 56K modemom. Verjetno ti bo pustil dljati iz večih virov, če se mu zlažeš, da imaš npr DSL, ampak ne vidim poante v tem dejanju.

> Problem št. 3:
> Potegneš si kako zadevo dol, potem si potegneš neko drugo…
>
> Ali obstaja, način kako to ločiti, oziroma ugotovit za katero
> zadevo gre, ne pa da mečeš preko impulzov denar stran brez
> veze.
Obstajajo neki previewi, lahko tudi lasnoročno poiščeš .dat datoteko in jo preimenuješ v primerno končnico, vendar moraš imeti datoteko do neke mere že pri sebi in nujno potrebuješ prvi del datoteke. Preden se dl sploh začne pa je nemogoče vedet kaj boš dolvlekel.

> Problem št. 4:
> Ali res NI možno ti. “napredno iskanje”? To je….

Včasih je delalo če si namesto * dal č, ne vem kako je s tem sedaj.
>
> Problem št. 5:
> Hitost prenosa?
>
> Imam Fax/mod: 56 kB. Kakšno hitost se da s tem doseči
> teoretično in realno? Meni je hitrost nad 5 Kb/s že “orgazmično
> doživetje”;.

Teoretično cca 6.8Kb/s, realno okoli 6 Kb/s

>
> Na voljo imam tudi možnost priklopa na kabel (Telemach) in …

Siol ADSL teoretično od 128 Kb/s do 512 Kb/s, odvisno od paketa
Telemach teoretično od 16 Kb/s do 256 Kb/s, odvisno od paketa
>
> Problem št. 6:
> Tole zadnje vprašanje sicer ni povezano z Kazo. Kako se v…

So ti pa že povedali.

In še za konec, DC++ ti na 56K modemu odsvetujem, KL++ pa tudi ne dela tako hudo hude štale, posebej če jo puorabljaš z navadnim modemom. Ko pa boš presedlal na hitrejši in stalen inet, pa je za razmislit o alternativah.

Vsem skupaj hvala za odgovore in pomoč, glede kazze!

Prosil pa bi še za odgovor, zakaj se mi tu ne naredi aktiven link. V Oulook-u se mi recimo link takoj obarva modro ko napišem www, tule pa tudi,
>ni učinkahttp://www.kazaa-lite-slo.tk

Pa tudi če puščice obrnem okoli:

Ja zdaj je pa raaatal :-)))))!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close