Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kazni za reklamne letake

Kazni za reklamne letake

Pozdravljeni!
Mene pa zanima kaksne so kazni, ce grem sam raznasat reklame v postne nabiralnike po blokih.
V mislih imam 5-6 blokov v enem naselju.

Lp

Zakaj bi pa za to bil kaznovan? Ne smeš reklamirat samo tam, kjer imajo nalepko, da ne želijo sprejemati reklam. Sicer pa, če to enkrat narediš, tudi če ni dovoljeno, dvomim, da pride do kazni, ker ne vem, če se imajo ljudje čas pritoževat nad takimi malenkostmi.

A to je 100% da lahko? Jaz sem nekje slišal, da je to kaznivo, da ima to prek tržni inšpektorat in da so kazni velike. Ljudje so pa tudi zelo hudobni/škodoželjni in te mimogrede lahko prijavijo.
Vem iz lastnih izkušenj….ko sem odprl firmo sem zgubil veliko “prijateljev” samo zaradi škodoželjnosti.
In tudi inšpekcijo sem že imel zaradi tega, ker me je nekdo prijavil. Sicer je bilo vse ok ampak po tem vidiš kako imajo nekateri preveč časa in se ubadajo z drugimi in tudi mnogim gre v nos, da je nekomu nekaj uspelo v življenju in samo gledajo kako bi te zaj****i in ti mečejo polena pod noge….preziram taksne ljudi. Ok, malo sem zasel iz teme, se opravicujem. 😉

Drugace pa ja, tudi mene zanima, če kdo ve kaj več glede teh reklam, če je to dovoljeno.

Kake letake bi raznašal? Za koga?

Če jih namreč raznašaš za nekoga drugega, npr.za kolega, ki ima dejavnost, opravljaš delo zanj in bi moral imeti sklenjeno pogodbo – v nasprotnem primeru je to delo na črno.

Če pa raznašaš letake zase, da npr.inštruiraš nekaj, pa bi moral imeti ti prijavljeno dejavnost tega inštruiranja.

Letake v poštne predalčke ne sme metat vsak mimoidoči in jaz striktno prijavim tržni inšpekcije vse letake, ki jih v moj nabiralnik prinese kdorkoli drug razen Pošte slovenije, oziroma druge uradne kurirske službe. Poštni nabiralnik je namenjen pošti, ne pa brezplačni reklami za vsakega lokalnega s.p.-ja oziroma podobne neumnosti.

Lakotnik, se pravi ti kot sokol ne izpustiš izpred oči tvoj poštni nabiralnik? Ali za vsako reklamo, ki jo dobis v nabiralnik pokličeš tržni inšpektorat? Aja, pa odkdaj je biti s.p. neumnost??

Ne čuvam nabiralnika ampak imam na nabiralniku nalepko, katere se poštni delavci lepo držijo. Velika večina ostalih dobronamernih delivcev letakov pa ne. Mail in scan letaka pa mi tudi ne zameta veliko časa. Saj vem, da v večini primerov gre za boj z mlini ampak mogoče pa koga le strezni, da to ni način.

Bit s.p. ni neumnost, obremenjevati vse po vrsti s tem, da si s.p. pa po mojem mnenju je. Če bom rabil storitev/izdelek ga bom že sam poiskal. Takšno samovoljno posiljevanje z reklamo pa paše v isti koš kot razni nigerijski emaili in telefonska prodaja.

OMG !!!

Lakotnik , ko boš potreboval umetno dihanje ali masažo srca ali kakoršno koli pomoč pri oživljanju na cesti, ti jo ne bom nudil, ker sem “dobronamerni” mimoidoči, nisem pa zdravnik ali reševalec….in takrat, ko boš to “storitev/izdelek potreboval” boš moral sam poklicati oziroma poiskati (kot si ti navedel) pomoč, če ti bo uspelo seveda……

Lakotnik, vidim da imaš velike probleme s sobivanjem z ostalimi občani. Po mojem mnenju samo gledaš in čakaš, da pade v tvoj nabiralnik pošta, ki od PS. In nato veselo pokličeš na tržni inšpektorat in jočeš da je spet prispela pošta za tebe. Po mojem te imajo že tam na črni listi. S takšnim obnašanjem ne boš dosegel veliko. Si egocentrik in velik egoist. Nam v nabiralnik prileti na stotine reklam. Kaj mi je hudega da jih nesem v smetnjak za stari papir. Nič.

In še nekej g. Lakotnik: Prijaznost te nikoli nič ne stane.

Če je to urejeno z delodajalcem in ni nalepk, da vam ni dovoljeno pakiranje v nabiralnike, potem lahko sosedje še tako otresajo.

Mislim, da takšne Lakotnike dandanes srečaš na skoraj vsakem vogalu…ravno danes sem imela z enim takšnim opravka, sprašujem se samo, le kako lahko takšen ćlovek živi sam z sabo…!!??!! Edino, kar naj pazi, da se ne bo sam sebe pojedel od zavisti…
in še dalje lep večer vsem…
xy

bedaki ste vi ki imate sp odprte, lakotnik ima prav, če nočeš reklamr in maš gor slikco je pač nočeš!! In kreteni ste tudi vi zato, ker grozitr!! Kdo bo vzel vašo storitev če grozite, da ne bo nekdo sprejel vašega letaka s storitvijo ki jo želite, da ga boste pol nalomil??!! WTF??! Bedni ste vi kot sem rekel. Se vidi ‘čefurclji’!

Enako kot Lakotnik, če se kak nenaslovljen letak znajte v mojem nabiralniku kljub nalepki, striktno vsak letak poslikam in pošljem na tržni inšpektorat.

Mimogrede, blok je večstanovanjska stavba v privatni lasti. Če nisi lastnik, najavljen obiskovalec, upravnik, poštar ali izvajalec kakšnih del sploh nimaš pravice vstopat v stabvo in pristopit do nabiralnikov. Kako bi se tebi zdelo, če ti stopim v hišo v predprostor in ti en letak mal zalimam na omarico za čevlje? mogoče pa rabiš joga inštrukcije. mogoče nova vrata?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close