Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kazen zaradi vožnje brez vinjete

Kazen zaradi vožnje brez vinjete

Zanima me, ali je že kdo dobil kazen zaradi vožnje brez vinjete? Koliko znaša?

Ali obstaja evidenca točk, kjer ima DARS nastavljene kamere?

Na avtocesto grem vsega enkrat letno, zato sem se odločila tvegati kazen, namesto da bi zaradi ene vožnje kupovala drago vinjeto. Bi kupila 24-urno vinjeto, če bi obstajala, ampak pač ne.

Plačaš lahko 400 eur. Če te dobijo.

To je uradna verzija. Zanima me, če je kdo že dejansko dobil kazen, pa kje so kamere.

Odvisno kje si se peljala, vendar se jim zelo težko ogneš, razen med enim kratkim uvozom in izvozom! Sodelavec je plačal 400€, peljal se je pa manj kot osem kilometrov po avto cesti! Drag špas!

50 ojrov za km pride pa že falcon z Urško

Odgovor na objavo uporabnika
Stane249, 07.04.2023 ob 06:22

Odvisno kje si se peljala, vendar se jim zelo težko ogneš, razen med enim kratkim uvozom in izvozom! Sodelavec je plačal 400€, peljal se je pa manj kot osem kilometrov po avto cesti! Drag špas!

Kaj pa, če snameš tablice?

Če greš enkrat letno, boš pa takrat tudi našla alternativno pot brez avtoceste. Glede na to, da to zavestno narediš pa tudi tablice bi dol dajala (pol je kazen itak še precej višja, če te dobijo…). Pa sploh se že zdaj sekiraš, če te bojo dobili in s tem obremenjuješ. Pol se bi pa še bolj, ker ti lahko kazen šele čez nekaj mesecev pošljejo…..

Anonimno 4283, 07.04.2023 ob 06:35

Če greš enkrat letno, boš pa takrat tudi našla alternativno pot brez avtoceste. Glede na to, da to zavestno narediš pa tudi tablice bi dol dajala (pol je kazen itak še precej višja, če te dobijo…). Pa sploh se že zdaj sekiraš, če te bojo dobili in s tem obremenjuješ. Pol se bi pa še bolj, ker ti lahko kazen šele čez nekaj mesecev pošljejo…..

Se strinjam. Alternativna pot ali pa 15€ za tedensko vinjeto. Škoda živcev.

Pusike.

Vinjeta mi smeta, 07.04.2023 ob 05:57

Zanima me, ali je že kdo dobil kazen zaradi vožnje brez vinjete? Koliko znaša?

Ali obstaja evidenca točk, kjer ima DARS nastavljene kamere?

Na avtocesto grem vsega enkrat letno, zato sem se odločila tvegati kazen, namesto da bi zaradi ene vožnje kupovala drago vinjeto. Bi kupila 24-urno vinjeto, če bi obstajala, ampak pač ne.

Si pa kupi tedensko vinjeto!

Avtorica imaš kup varijant, ukradeš tablice in voziš, snameš tablico in se delaš mutavo , češ ukradena ali izgubljena če te dobijo, kupiš vinjeto,, greš po regionalki, nikakor pa ne vozi s svojimi tablicami brez vinjete , znanec je to doživel, baba je na Petrolu čvekala s kolegico, jasno kura zblojena povedala napačno številko, podpisala in šla.

ker je imel odrezek se je pritožil( evidentno narobe tablica ), plačal je neko minimalno štrafngo, mislim da 100€ in moral je kupiti še eno vinjeto.

300 eur + tedenska vinjeta

Kazen in račun za vinjeto prideta po pošti

Po novem se kazni tudi nabirajo in seštevajo.
Če ugotovijo, da je bilo voženj brez vinjete več (npr. različne smeri, različni dnevi, …) dobiš N x kazen.

Registrirajo te tudi, če imaš ukradene tablice, ki imajo vinjeto.
Nadzorni sistem zna ugotoviti, če tablice ne ustrezajo modelu, barvi ali letniku avta (npr. golf različnih generacij).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close