Kazalo in bibliografija
O tem smo tu že svetovali, poskusi z iskalnikom.
Kazalo narediš tako, da naslove ustrezno označiš (z naslovi 1, 2, 3 …), nato pa klikneš Vstavi kazalo (vsebine) in ga po potrebi dodatno urediš (velike, male črke, krepko, ležeče, velikost črk itd.). Tudi Naslove 1, 2, 3 … lahko poljubno urejaš (velikost črk, krepko, ležeče, male, velike črke itd.).
Bibliografija je pa nekaj povsem drugega. Te ni vsak spreten sestaviti avtomatsko, zato jo skoraj vsi natipkajo. Spretnejši pa posamezne vnose ustrezno označijo in jim na koncu Word sestavi celoten seznam. Ampak kot pravim, če ti kazalo dela težave, potem se z bibliografijo raje ne ukvarjaj in ne izgubljaj časa, precej hitreje jo natipkaš.
Hvala, NatašaP. Zdaj sem poslala v 2. korekturo mentorju, imam pa še nekaj za napisat, potem bo pa že čas za lektoriranje. Me zanima, ali lektorji uredijo vse te zadeve okoli navajanja, morda celo kazalo in bibliografijo, ker sem jaz zares nerodna glede tega?
Dokler se me ni dotikalo, nisem odpirala teh tem, sem pa opazila zanimanje. Zdaj mi je kar malo žel.
Forum je zaprt za komentiranje.