Najdi forum

Zanima me sledeče : kako naj ravnam pri downloadanju z kazzo lite, da bom dosegel najvišje možne hitrosti downloadanja. Imam adsl.

Ali je priporočljivo (mogoče celo obvezno ?) vseskozi imeti določeno število filov na shared folderju ?

Ali lahko to neposredno vpliva tudi na hitrost – po logiki : če več ponudiš drugim – tudi več dobiš in to hitreje. Vem, da ima vsak user nekakšen rating glede tega.

V kakšnem položaju sem, če imam shared folder prazen ? Lahko pridem na kakšno črno listo ali kaj podobnega ?

Kateri od parametrov in nastavitev je torej najpomembnejši ?

Hvala za vse predloge.

Takole jaz mislim; pod “nujno” ni imeti nobenega fila v shared folderju. Jaz sem dolgo časa umikal vsak file sproti, ko se mi je zlowdal. No pa sem dobil večkrat message od koga, ki je pisal, da ne pusti, da kak file od njega zlowdam, ker imam pač moj “shared folder” prazen. Od takrat dalje puščam vse kar imam zlowdanega v SF , tako , da je vsem na voljo za dol potegnit. Kako do največje hitrosti downloada ? Pri downloadu glej,če ima komad , ki ga iščeš spredaj + , to pomeni, da ima isti file več userjev. Tako imaš večjo možnost, da “nabašeš” na nekoga, ki ima res dobro povezavo ( DSL, Kabel ali celo T3). Če ima pa user ISDN povezavo ali celo navadno 56 kbp/s ( ja tudi to je še mogoče) potem je pa logično, da je hitrost downloada slaba. Da bi bila pa hitrost povezana s številom filov , ki jih imaš na voljo za sharing, to pa mislim, da nima veze.

Torej v kakšnem položaju si, če imaš SF prazen? V popolnoma enakem, kot tisti , ki ima par sto komadov na voljo za sharat. Seveda je pa drugo vprašanje, kaj si mislijo drugi userji o tebi, če samo dol vlečeš, ponudit nimaš pa nič. Ne nazadnje je to P2P program a ne ? !!!

Hvala za pomoč in komentar.

Imam pa še eno vprašanje : gre za podatek – my participation level.

V shared folderju sem pustil file velik 200 mb – s tem se je my participation level postavil na vrednost : K-Lite Master (1000).

Majčkeno sumim, da lahko ravno ta vrednost lahko tudi vpliva na samo hitrost downloada.

Domnevam namreč, da v redu čakanja večih userjev na download istega file-a, PREJ pride na vrsto tisti, ki ima višji my participation level, kot pa tisti, ki nič ne ponudi ostalim in ima zato manjšega.

Zdi se mi, da se vrstni red dostopa do željenega file-a, oblikuje in sortira ravno po tem kriteriju.

K-lite master je včasih res pomenilo prav to, imel si prednost. Če je tudi danes tako, ne vem, saj so se dobili celo neke vrste cracki, ki so ti nastavili to vrednost. Vsekakor ne škodje, če imaš kaj pametnega za šerat.-:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close