Najdi forum

kavina krema

Zdravo!

Ne najdem recepta za kavino kremo.
Če ga kdo ima, ga naj prosim napiše.
Priporočam se tudi za kak drug recept, ki je enostaven, slaščica pa je zelo dobra.

Lep pozdrav,

Kaja

Zmrznjeni dunajski melange

Za 8: 1 list bele želatine, 3 rumenjaki, 1 jajce, 70 g sladkorja, 2 žlici konjaka, 3 žlice instant kave v prahu, 300 ml sladke smetane, kakav v prahu.

1. Želatino namočimo v mrzli vodi. V vodni kopeli stepamo rumenjake, jajce, sladkor in konjak toliko časa, da dobimo penasto kremo. Želatino ožamemo in vmešamo v vročo kremo. Dodamo še kavo v prahu in mešamo toliko časa, da se stopi.

2. Nato kremo ohladimo v mrzli vodi. Smetano trdo stepemo in vmešamo v kremo. Osem skodelic za kavo napolnimo s kavno maso in jih postavimo za najmanj 6 ur v zamrzovalnik.

3. Skodelice vzamemo iz zamrzovalnika 15 minut pred serviranjem. Na vrh damo žlico vanilijeve kreme in potresemo s kakavom v prahu.

Za vanilijevo kremo penasto umešamo 2 rumenjaka, 1 jajce in 40 g sladkorja. Zavremo 160 ml sladke smetane in izpraskamo sredico vanilijevega stroka. Vročo smetano zamešamo v jajčno maso in vse skupaj nato stepamo v vodni kopeli, da dobimo gosto kremo. Nato kremo ohladimo tako, da posodo postavimo v mrzlo vodo in vmes večkrat premešamo.

Recept za kavino kremo lahko najdes tudi na vrecki z zelatino.

Kavina krema iz zbirke receptov, ki kroži po netu.
 15 dag surovega masla
 15 dag sladkorja v prahu
 3 rumenjaki
 3 velike žlice močne črne kave
 1 žlica ruma
Maslo mešamo, da se speni in med mešanjem dodajamo sladkor in rumenjake, nazadnje črno kavo in rum. Kavo in rum prilivamo počasi, da krema ne zakrkne.

Pred časom na forumu.
 2 lističa želatine
 3 jajca
 3 žlice sladkorja
 3 dl vrelega mleka
 1 žlica instant kave
 1 sladka smetana
Jajca zmiksamo, med mešanjem dodamo sladkor, mleko in kavo. Želatino namočimo v mrzli vodi, ko nabrekne, jo z malo ali nič vode stopimo nad paro in vmešamo malo jajčne mase. Nato v celotno jajčno maso previdno vmešamo stopljeno želatino. Po potrebi nad paro še malo mešamo, vendar ne sme biti prevroče, da beljakovine ne zakrknejo. Ko je želatina stopljena, maso postavimo v mrzlo kopel, v ohlajeno maso zamešamo še eno stepeno sladko smetano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close