Najdi forum

kaviar

zdravo,
lani poleti sem v Icelandiji kupila stekleničko kaviarja. Od tedaj je obležal vhladilniku in celo zmrznil – ker ga je prekril tajajoči se led. Ne morem več prebrati rok trajanja – kaj menite, je še užiten? Ali so kakšni znaki – npr slab vonj ali kajpodobnega….?
lp, tea

tajajoči se led ga v hladilniku ni mogel zmrzniti,lahko da ga le malo primrznil pri steklu…po vonju bi ga jaz definitivno spoznal za užitnega ali neužitnega…kaviar mora imeti lep vonj po morski vodi…če te bo kaj motilo na vonju ga kar vrzi…..me pa zanima kakšen kaviar je to, oziroma kakšno ceno si plačala in koliko gramov ga je….ker če je to nek ceneni “kaviar”, takšen od morskega zajca npr. ki pri nas stame par sto tolarjev, potem ga lahko mirne duše vržeš v smeti in v mercatorju kupiš novega

hvala za odgovor. Včeraj sem ga odprla in čeprav nimam izkušenj, menim da diši prijetno – ja po morski vodi.
Sicer je to “lumpfish”kaviar, kupila sem ga na letališču pred odhodom. Ne spomnem se natančne cene – vendar ni bil pretirano drag – menda ne več kot 5eurov (steklenička cca 1dcl). Sicer pa so cene v islandiji za ribe precej podobne našim – vsaj za losos si upam trdit.
p.s.: tudi poskusila sem ga in zaenkrat nobenih neg. posledic… mi je prav všeč…:-)

Salmonela vabi!
Salmonela ali campilobakter sta prisotna v vsakem mesu, celo HACCP standard predvideva kar 1/3 vseh mesnih izdelkov okuženih s salmonelo. Pri odtajanju se struktura in količina bakterij še spremeni in poveča!

Sicer pa je cenejši kaviar močno predelan in soljen, tako da je manj verjetnosti za okužbo, samo se vseeno ne zafrkavat, ker je lahko izid smrten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close