Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kavbojke za razgovor na delo, ja ali ne? delo javna uprava, pisarna.

kavbojke za razgovor na delo, ja ali ne? delo javna uprava, pisarna.

Delala v JU za določen čas (nadomeščanje) brez možnosti podaljšanja. 4 mesece. Bila sem taka kot te ženske, ki jih ti opisuješ. Kavbojke in brez frizure, ker ni € za frizerja. Po končani zaposlitvi sem s to plačo živela še dolgo časa, država (in s tem ti, davkoplačevalka) pa ni zapravila € za mene.
Ogromno nas je, predvsem gre za ženske, ki delamo prekarno. Smo zaposlene, nismo, smo, nismo. Takrat ko dobim službo, varčujem za slabe dni.
Najbolje pa bi bilo, da bi vso plačo porabila za frizure in oblačila, potem pa takoj naslednji jokala na Tedniku.[/quote]

da pri nas nobena ne dela za določen čas, vse imajo zaposlene tudi partnerje in tvoj primer pač ni enak njim. Za frizuro tudi ne rabiš hoditi vsak teden k frizerju, dovolj je, če si redno umivaš lase, pa nekje na dva meseca malo postrižeš, se strinjava? Če se pa barva, je pa fino, da se barva, ne da potem leta z narastkom okoli. Razne majice, puloverji pa danes tudi ne stanejo več toliko, da si ne bi mogle te moje sodelavke vsake toliko kupiti kakšen kos. Saj ne rabiš celo omaro, dovolj je par kosov.

Poudarjanje videza je postalo že bolestno. Še CV mora izstopati na pogled, vsaj tako mi pravijo. A res nihče več ne pogleda vsebine?
Imela sem sodelavko, ki je bila na pogled odbijajoča – neurejena, debela, slabi zobje, tudi prvi stik z njo je bil neprijeten, saj je dajala vtis zatežene osebe. Kmalu sem ugotovila, da je to ena najbolj sposobnih oseb, kar jih poznam in če bi imela svoje podjetje, bi jo takoj zaposlila.
Poznam tudi obraten primer osebe, urejene, komunikativne, ki te takoj navduši. Kasneje pa ugotoviš, da samo zelo dobro blefira.
Videz je pomemben npr. v prodaji, ne razumem pa, zakaj bi se morala oseba, ki niti nima stika s strankami, pretirano urejati za v službo.

Jaz ti pa povem, in kaj je narobe s tem kako so tvoje sodelavke oblečene?
Ker niso napravljene kot kake afne ali kaj?
Veš važno je kaj nosiš v glavi, ne kaj na glavi.
Kaj boš z vse elegantno upedenano žensko, ki pa je lena in nesposobna?
Pa ne mislim, da lahko hodiš v službo umazan, raztrgan, smrdljiv.

Tebi sploh ni jasno, kako je biti brez rednega dohodka. Na dva meseca k frizerju? Kjer striženje stane minimalno 20 €? Če sem bila dvakrat letno, je bilo to luksuz. Barvanje sem opustila, ker za to nimam €, imam pa že kar nekaj sivih las in seveda veljam za neurejeno.
Glede cunj bom rekla samo eno – dobijo se poceni – vse prozorno, razvlečeno, krivi šivi ali pa na pogled OK, po prvem pranju pa za v smeti. Vse, kar je vsaj približno OK, ni poceni.

Ampak kaj bi razlagala nekomu, ki misli, da revež hodi dvakrat na mesec k frizerju.

Sem odgovorna, ne prejemam socialnih transferjev, ne prosjačim po Tedniku. Sem pa zate neurejena, to pa. Bom vse prihranke namenila videzu, očitno je tako treba, potem vas pa prosim, da mi na 1919 nakažete kak evro.

@prekarka in @čisto odvisno, kje delaš – Se delata ali res ne razumeta? Prekarka, točno sem napisala, da se ti z mojimi ne moreš primerjati. Daj preberi še enkrat, no. ŠE ENKRAT, GOVORIM O REDNO ZAPOSLENIH, Z DVEMA DOHODKOMA!!!!!

Kaj je narobe? To, da hodijo vse povaljane, z neumitimi lasmi, z razvlečenimi puloverji in majicami, vse preozko ali pa totalno preširoko. Poleg tega pa navleče še tist ksiht gor, da te mine, preden te prime:))).

In povejta mi, kje sem napisala, da moraš biti afna? Umita glava, če se barvaš, boš pač poskrbela za narastek, s primerno frizuro tudi ni potrebno vsakih 14 dni k frizerju, če pa imaš tako frizuro, da je to potrebno, pa razmisli o spremembi le-te. Nekaj dobrih, poceni (ne cenenih) kosov oblačil za kombinacijo in je ženska lahko zelo lepo urejena.

Nikjer nisem zapisala, da se MORAŠ barvati, če si siva, k frizerju konec koncev sploh ni potrebno hoditi, če imaš tako frizuro, da jo lahko urejaš sama (postrižeš konice, recimo). Kje pa cunje kupuješ, pa ne vem. Jaz jih tudi v H&M in New Yorkerju, ravno pred kratkim sem eno daljšo jopico za 8 eurov in nekaj majic (čisto navadnih, črnih, z dolgimi rokavi), za pod obleko za 6 eurov. Jih nisem oprala samo enkrat od takrat, pa glej čudo, še vedno so take, kot so bile takrat. Najdražji kos v zadnjih petih letih je bil plašč pred enim letom, ko sem zanj dala okoli 90 eurov. Torej ne kupujem dragih cunj po raznih Emporiumih, da se razumeva. Zelo pazim, kaj in kdaj kupim – je pa res, da kupujem s premislekom, kaj in kam bom lahko to oblekla.

Če ne bi gledali, kako je človek oblečen, bi bilo marsikaj drugače. Važno je, kaj imaš v glavi in da profesionalno delaš in ne to, kaj imaš na sebi.

Pri nas v službi bi bili nekateri res totalno šokirani, če bi videli, kako so oblečeni sodelavci. Imamo enega, ki je stalno v bulerjih in vojaških hlačah, okoli pasu pa neke debele ketne, ta drugi izgleda kot Jezus (dolgi lasje, brada in hipijevska srajca), ena ženska stalno hodi v crocsih (pozimi ima kar hišne copate :-D), poleti pa so nekateri tako oblečeni kot za na plažo (japanke, moški oprijete majice s naramnicami, ženske celo top brez naramnic, kratke hlače), pomočnica tajnice je stalno v trenirki ali pajkicah, v glavnem vse sorte je pri nas razen kostimov in kravat (še lastnika podjetja in direktorja nisem nikoli videla v kravati in obleki). Sodelavec, ko pride s dirkalnim kolesom v službo, je vedno v kolesarskem dresu in kolesarskih čevljih. Tako da je prav hecno za videti, kako kopitlja naokoli, ker ti čevlji niso komot. 😀 Aja pa še to, vratarja imamo pa takega, ki je ves potetoviran po rokah (kot Bine Volčič). Tako da bi stranka, ki bi prišla v naše podjetje, mislila, da smo v kakšni komuni in ne v resnem podjetju. 😀 😀 😀
In ti so res enkratni delavci, pa še vsi imajo razen vratarja in snažilk najmanj faks narejen, nekaj je pa tudi takih, ki imajo magisterij ali doktorat. 😀
Tako da je pomembno to, kaj imaš v glavi. 🙂

Mene zanima samo to, kako opravljajo svoje delo. Dobro ali slabo?
Če delaš na delovnem mestu, kjer je videz pomemben, potem pričakujem, da delodajalec zagotovi ali uniformo ali pa vsaj tako plačo, da se lahko kupi primerna garderoba.
Kako pa je oblečena ženska, ki v neki pisarni izdaja odločbe in nima osebnega stika s strankami, me pa niti malo ne zanima. Važno je, da dobro dela.

A si dejansko tako nepismena, da si totalno zgrešila point teme ali si samo vajena, da se prepiraš, dokler ne obvelja tvoja. In tveziš svoje mimo bistva.
Se strinjam, da je neurejenost izgovor. Milo, tuš, 2 majici in dvoje hlače niso še nikogar spravili na kant.
Najhujše pa je razmetano podstrešje, ker kot vidim ni problem denar za računalnik in intetnet. Torej ga tudi ta 2 majčki ne bi smelo biti.

jaz ti pa povem, in kdo ti bo verjel, da imaš same neumite sodelavke? Pa povaljane itd?
Ne nakladaj in se ne vleči ven. Nihče ti ne bo verjel, da imaš same take sodelavke, kar ti pišeš.

Pri nas jih je polno. Je sele sreda, pa ze hodijo z mastnimi lasmi naokoli. Pa za nohte postrist tudi ne rabis denarja. En noht dolg 2 cm, trije odlomljeni, ostali pa kratki. Sori, scipalec in pilica za nohte sta v vsaki kopalnici doma.

Nikomur ne privoščim, da bi bil brezposeln ali da bi bil prekarni delavec. Mogoče bom pri tebi naredila izjemo. Tako obnašanje namreč pogosto opažam. Internet je zate luksuz. No, zame je frizer luksuz, internet pač ne. Prej se bom odpovedala frizerju, majčkam in še čemu, kot pa internetu. Ker brez interneta izredno težko iščeš službo. Kako spremljaš oglase, kako pošiljaš ponudbe? Nimamo vsi knjižnice pred nosom, javni prevoz pa tudi ni zastonj.

Ker pa mi očitaš, da sem zgrešila point teme – kavbojke za razgovor, da ali ne. Moj odgovor je – odvisno. Odvisno od delovnega mesta. Nekatera delovna mesta zahtevajo urejen videz, nekatera pa ne. Ampak očitno je treba že za delo čistilke priti na razgovor v kostimu in z novo frizuro.

Pri nas jih je polno. Je sele sreda, pa ze hodijo z mastnimi lasmi naokoli. Pa za nohte postrist tudi ne rabis denarja. En noht dolg 2 cm, trije odlomljeni, ostali pa kratki. Sori, scipalec in pilica za nohte sta v vsaki kopalnici doma.[/quote]

Resno?!?!? Neurejeni nohti in mastni lasje, ni bolj nagravžnega kot to, sama si umivam kar trikrat na teden lase, ker se tudi ukvarjam s športom – potenje. Verjetno res pretiravam s tem, ampak taka sem.

Pri nas jih je polno. Je sele sreda, pa ze hodijo z mastnimi lasmi naokoli. Pa za nohte postrist tudi ne rabis denarja. En noht dolg 2 cm, trije odlomljeni, ostali pa kratki. Sori, scipalec in pilica za nohte sta v vsaki kopalnici doma.[/quote]

Šit, kaj ti vse opaziš … Daj, prosim, povej, kaj te ženske delajo? Kot manekenke? Pred kamero? Vodstvene pozicije? Banka?
Potem pa, prosim, še povej, ali svoje delo opravljajo dobro ali ne. To me bolj zanima kot nohti.

Nič ni bolj smešnega, kot kao elegantno oblečen človek, ki hodi v službo na tisto bogo tlako lepo napravljen, da bi delal vtis na šefe za tistih bogih 800.

Resno?!?!? Neurejeni nohti in mastni lasje, ni bolj nagravžnega kot to, sama si umivam kar trikrat na teden lase, ker se tudi ukvarjam s športom – potenje. Verjetno res pretiravam s tem, ampak taka sem.[/quote]

Trikrat na teden si umivaš lase? Joj, uboga reva. Imam sosedo, ki si jih umiva vsak dan, včasih tudi dvakrat. Že po nekaj urah (ja, urah, ne dnevih) ima mastne. Ne pomagajo dermatologi, posebni šamponi, nič. Še dobro, da ima normalnega šefa, ki jo njena težava z lasmi ne moti. Ker po vaše bi tudi ona morala biti brez službe (kdo jo bo pa gledal, nemarnico) …

Sem prav radovedna kje delate ženske, kjer imate za sodelavke take z 2cm dolgimi nohti? V kakem nočnem baru ali kaj? Tam bi pričakovala, da ste take.

3x na teden? Jaz si jih vsak drug dan, torej tudi 4x na teden, občasno pa še bolj pogosto, ampak nisem vedela, da je to kaj posebnega.

Resno?!?!? Neurejeni nohti in mastni lasje, ni bolj nagravžnega kot to, sama si umivam kar trikrat na teden lase, ker se tudi ukvarjam s športom – potenje. Verjetno res pretiravam s tem, ampak taka sem.[/quote]

Ne kavbojke. Bolje črne hlače, pa gor kombiniraj s čim bolj preprostim a seveda všečnim.

Imam zelo suhe lase, to je to. Nekateri imajo takoj mastne, nekateri pa zelo suhe. Samo če imaš mastne, ne rabiš dragih šamponov imeti, sta dovolj le navadno milo in žajfa. To, da si dvakrat na dan umiva lase, pa ti ne verjamem, ker s tem uničiš zaščitni sloj las.
Pač moje mnenje je to, da se mi mastni lasje (oz. umazanija) gnusijo. Kako je pa oblečen, mi je pa čisto vseeno! Zaradi mene ima lahko le belo rjuho na sebi.

Pa vidim, da ti zelo rada napadaš druge, očitno s tem hočeš prikriti svojo negativno lastnost! Tipično za opravljivce!

Trikrat na teden si umivaš lase? Joj, uboga reva. Imam sosedo, ki si jih umiva vsak dan, včasih tudi dvakrat. Že po nekaj urah (ja, urah, ne dnevih) ima mastne. Ne pomagajo dermatologi, posebni šamponi, nič. Še dobro, da ima normalnega šefa, ki jo njena težava z lasmi ne moti. Ker po vaše bi tudi ona morala biti brez službe (kdo jo bo pa gledal, nemarnico) …[/quote]

Vidim, da nisem šla do konca, zato je moj komentar šel med prekarkin komentar.
Tako da še enkrat!:

Imam zelo suhe lase, to je to. Nekateri imajo takoj mastne, nekateri pa zelo suhe. Samo če imaš mastne, ne rabiš dragih šamponov imeti, sta dovolj le navadno milo in žajfa. To, da si dvakrat na dan umiva lase, pa ti ne verjamem, ker s tem uničiš zaščitni sloj las.
Pač moje mnenje je to, da se mi mastni lasje (oz. umazanija) gnusijo. Kako je pa oblečen, mi je pa čisto vseeno! Zaradi mene ima lahko le belo rjuho na sebi.

Pa vidim, da ti zelo rada napadaš druge, očitno s tem hočeš prikriti svojo negativno lastnost! Tipično za opravljivce!

čisto odvisno kje delaš: Se čudiš, da se umivam trikrat na teden. Ja, nekateri pravijo, da pretiravam, ne vem, no, sto ljudi, sto čudi, povrh pa nisem vedela, da ima teden kar 8 dni, hm, ker si napisala 4 x na teden oz. vsak drugi dan.

Najprej te prosim, da pravilno citiraš.
Prvič, ne govorim o dragih šamponih, niti ne o stroških umivanja las, itak je govora o osebi, ki službo ima.
Drugič – ne verjameš, da si jih umiva tudi dvakrat na dan. Prav. Jaz ji, ker jo poznam. Umije jih večinoma zjutraj pred službo in včasih še popoldne, če ima zvečer slučajno kak opravek, kjer je videz bolj pomemben.

meni se zdi, da z oblačili na razgovoru pokažeš nek odnos do ljudi, podjetja…tako da, če prideš urejen, ne v kavbojkah, to ne pomeni, da boš vsak dan eleganten v službi..tudi drugi zaposleni niso vsi elegantni, eni nikoli..ampak za razgovor pa se urediš..tako kot za recimo kakšen nastop, zagovor diplome itd..gre po moje za priložnost, kjer se je potrebno malo bolj uredit, kot ponavadi..pa čeprav potem lahko hodiš v trenerki v službo..

Tole je odgovor na mestu.
Gre za odnos do sogovornika in firme.

V bistvu se strinjam s tabo. Ampak odnos mora biti obojestranski. Če od kandidata pričakujejo urejenost, dober odnos, resnost, bi lahko v tej deželi končno nekaj osnovnega pričakovali tudi od delodajalca. PODATEK O PLAČI. Nekaj, kar delodajalci ne objavijo v oglasu, nekaj, po čemer je neprimerno spraševati na razgovoru. Zakaj?!

Zakaj je neprimerno vprašati po plači? Ne vem, kdo je začel s to prakso, da se na razgovoru ljudje ne upajo vprašati normalnih stvari, kot je plača, delovni čas, ipd. V tujini je praksa celo, da se za plačo pogajaš, pri nas pa pridejo ljudje prestrašeni in so tiho.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close