kavbojke za razgovor na delo, ja ali ne? delo javna uprava, pisarna.
sicer imam nekaj elegantnih oblačil, pa vseeno, ne vem, kaj naj oblečem..ne bi rada izpadla bolj urejena, kot tisti, ki me bodo na razgovoru sprejeli…
ali naj dam kavbojke in bolj elegantn srajco..ali črne elegantne hlače, zgoraj pa mogoče kakšen elegantnejši puli ali bluzo..se pravi zraven črnih hlač ne bi dala elegantne srajce, da ne bo preveč vsega…
to je res, delo je sicer v pisarni..in tudi jaz opažam, da zaposleni hodijo v kavbojkah..in tudi če bom šla na razgovor v elegantnejših oblačilih, to ne pomeni, da bom potem hodila vsak da uštimana v službo..zanima me samo ozključno razgovor, je nujno, da prideš urejen, se pravi ne v kavbojkah…seveda pa tudi ne pretirano urejen…
Kavbojke od kavbojk se seveda lahko zelo razlikujejo. Od tistih raztrganih in fajn zguljenih do lepih temnomodrih ali črnih. Tiste prve vsekakor niso primerne za razgovor za službo, črne ali temnomodre se da pa lepo skombinirat s kakšno lepo bluzo ali majico in temu primernimi čevlji, mogoče kaka ogrlica za popestritev ali ruta/šal okoli vratu…
Kaj pa varianta črne kavbojke :)?
Ali pa kake hlače iz blaga, ki niso ravno ekstra elegantne, so pa bolj elegantne kot kavbojke?
So spraševalci, šefi, ki jim je najbolj pomembno to, kaj ima kandidat v glavi. So pa tudi ljudje, ki ocenjujo na podlagi obleke.
Kakih spranih kavbojk, tega jaz ne bi oblekla. Pa kakega kostimčka tudi ne (glede na to, da veš da zaposleni večinoma v kavbojkah hodijo).
Jaz sem imela srečo, da sem na razgovor prišla k osebi, ki je cenila druge kvalitete, ne obleko. Namreč takrat sem bila brezposelna in moje cunje so bile kakršne so bile. Ni bilo denarja kaj novega za kupovat. Tako, da sem šla v kavbojkah. Verjetno pa v črnih. SPranih pa sigurno ne. Ne spomnim se čisto točno.
Ma dobro no, če imaš oblačila, pač daj gor te črne hlače in bluzo/puli, pač nekaj lepega, lušnega, elegantnega. A je res treba razmišljati o kavbojkah? Razgovor, ne pa piknik.
Če ne daš konkretnega kostima ali oblekce ali karkoli pač že, ne moreš bistveno odstopati od ostalih v kavbojkah, če že res bodo. Vem, da je dress code zelo različen, a na kavbojkah pa razen morda za študentsko delo kar ne bi šla na razgovor.
Vprašanje bi bilo bolje formulirati takole – kaj pa je prav s kavbojkami?
Obstaja nešteto drugih oblačil, ne vem zakaj želite biti vsi enako oblečeni, povrh vsega v hlačah narejene za rudarje? Saj ne rečem, casual Friday, v redu, ampak te kavbojke opevate tako, kot da drugih materialov in krojev sploh ne poznate, seveda z izgovorom da je pomembno kaj je v glavi (kar tolažite se).
V glavnem, na razgovor nikakor v kavbojkah. Madona jaz jih še doma ne dam gor razen kakšnih z vzorci, ki niti ne spominjajo na kavbojke.
Za na razgovor za službo se lepo obleči. Lepo – ne pomeni zafnano, pač pa čedno in urejeno. Po mojem mnenju je boljše, da ne oblečeš kavbojk, obleci neke običajne črne hlače, gor bluzo ali majco in jakno. Odsvetujem pretiran make up in dolge, pobarvane nohte. Lasje naj bodo čisti in urejeni.
Če boš dobila službo, boš potem lahko hodila tudi v kavbojkah, ampak prvi vtis je zelo pomemben.
Da si za na razgovor za v službo oblečeš neke zguljene, scefedrane kavbojke, žal, ne boš naredila dobrega vtisa, tudi če si še tako sposobna. Tako pač je, ti povem iz prve roke.
Ni čudno, da sta tako javni sektor kot gospodarstvo v Sloveniji zanič, če se zahojeni šefi in kadroviki na razgovorih bolj v cunje kandidata zapičijo kot v njegove strokovne kompetence. Danes že stari fotri nosijo kavbojke, čeprav so se pred petdesetimi leti še zgražali, tile iz mlajše generacije pa postajajo bolj starokopitni in polni predsodkov od upokojencev.
Naj vsak izbira zaposlene po svojih merilih. A verjetno mene služba, kjer bi jim bilo merilo to, kako sem oblečen, v končni fazi tudi ne bi zanimala. Tako da sem na razgovore vedno šel “podpovprečno” urejen. In če smo se kljub temu dogovorili, smo vedeli zakaj smo za skupaj. Če pa ne, pa tudi ne bi bilo vredno.
Seveda pa ima vsak svoje okoliščine.
Poznal sem kolega iz sorodne firme. Totalno neurejen (huje kot kakšni Romi). A sposoben, da bi si ga vsako podjetje lahko le želelo.
Pri nas je tako, da gledajo na razgovoru na sposobnosti, izkušnje in ne na obleko. Lahko prideš tudi z zelenimi nohti, ali viola lasmi, jih ne interesira.
Ogromno moških direktorjev, sploh lastnih zasebnih podjetij, nosi jeans, srajce in suknjiče, pisarniške delavke prav tako nič posebnega. Če je dress code zapovedan sporočijo, ter za nakup obleke dajo tudi denar.
V Sloveniji se za minimalno plačo, ki jo ponujajo ljudem preveč gleda na obleko.
Ja dragi, moji, tudi v tem omejenem pogledu capljamo za Evropo.
Pri nas je 95 % žensk v službi v kavbojkah. Ena sama žalost. Smo JU, tudi plače niso ne vem kaj, vendar bi se tudi s kavbojkami na riti, lahko oblekle malo drugače. Potem pa navleče nase ene sprane kavbojke in razvlečen pulover, o frizuri itak ne bi in potem taka pride v službo. Sori, ampak podn od podna. In kot so to že rekli, ja kavbojke, če so lepe, drugače pa raje hlače ali obleko.
Delala v JU za določen čas (nadomeščanje) brez možnosti podaljšanja. 4 mesece. Bila sem taka kot te ženske, ki jih ti opisuješ. Kavbojke in brez frizure, ker ni € za frizerja. Po končani zaposlitvi sem s to plačo živela še dolgo časa, država (in s tem ti, davkoplačevalka) pa ni zapravila € za mene.
Ogromno nas je, predvsem gre za ženske, ki delamo prekarno. Smo zaposlene, nismo, smo, nismo. Takrat ko dobim službo, varčujem za slabe dni.
Najbolje pa bi bilo, da bi vso plačo porabila za frizure in oblačila, potem pa takoj naslednji jokala na Tedniku.
Predvsem oblecite nekaj, v čemer se boste dobro počutili, kar paše skupaj, vam lepo pristoji in je urejeno (polikano in ni razcapano).
Sama bi se sicer raje oblekla lepše, ker bi se tako tudi bolje počutila. Za bolj športno eleganten videz bi oblekla npr. temne hlače (niti kavbojke iz jeansa niti elegantne hlače na rob, ampak navadne temne hlače), zgoraj pa suknjič. Pod suknjičem pa ali bluzo ali pa zanimivo majico. Zraven pa lepe čevlje in torbico. Enostavno, urejeno in glede na izbiro suknjiča, majice ali bluze lahko taka kombinacija izgleda zelo različno: od bolj elegantne do bolj “športne”, od bolj barvite in igrive do bolj resne in poslovne.
Forum je zaprt za komentiranje.