Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kava mi ni več dobra. Katera kava ni kisla?

Kava mi ni več dobra. Katera kava ni kisla?

Prej ljubiteljica kave zdaj komaj spijem kavo. Vsa kava mi je postala prekisla in pregrenka.

So vse vrste kave takega okusa ali je katera prijetnješa?

6-ka in 7-ka od Costa coffee za kafetjero sta super.

Morda imaš težave z žolčnikom. Pogovori se s svojim zdravnikom, potrebuješ UZ preiskavo abdomna.

Ne, to so kar naenkrat vse kave postale kisle.

Pa glavo ti se naj slikako.

Meni je všeč lavazza. Zmeljem sama. Ni kisla.

moja kava je najboljša.

Vse te trgovinske kave so mi pred leti postale zanič. Najprej sem prešaltala iz instant na turško. Nekaj časa je bilo ok, sem kupovala eno kavo od Franka. Je bila za silo, a je ratala zanič. Zdaj kupujem kave od pražarnice Escobar. Všeč mi je Honduras in Brazilija.

Kar se tiče kav v lokalih, v notranjosti že dolgo nisem pila dobre kave. Na obali ima par lokalov odlično. Po mojem je to odvisno od kave in tudi od same priprave.

Možno, da ni s kavo nič narobe ampak je napaka v načinu priprave. Kje oz. kako kuhaš kavo? Mogoče imaš zanič kafetjero ali kavni avtomat, narobe shranjuješ kavo, nepravilno zmelješ kavna zrna itd. Sita kafetjere ne smeš nikoli prati z detergentom.

Italijani imajo 5 pravil za pripravo dobre kave, pravijo jim 5 M – Miscela, Macinatura, Macchina, Mano dell’operatore e Manutenzione, kar bi pomenilo: kavna mešanica, mletje, avtomat (kafetjera), roka in vzdrževanje avtomata (kafetjere).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close