Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero testo za pico?

Katero testo za pico?

Za vzhajat preverjeno ne rabiš cukra.
V picerijah testo pripravijo dan prej za naslednji dan – čim dlje da vzhaja.

Moka 00 je pa v bistvu najbolj osiromašena, kar se tiče beljakovin. Jaz najraje uporabim bio belo moko – iz tega pride klasično testo. Osebno imam raje mešano testo, se pravi s polnozrnato moko, ampak se ostali malo zmrdujejo.

Kaksna je 00 moka? Kaj piše gor točno?
[/quote]

Tip moke je 00 ( tako kot npr tip 500, 400 ipd)
Ce jo kupis v Italiji pise per pizze, pane , paste, fokacce…

Pri nas baje manitiba v sparu. Ko mi zmanjka te italjanske grem ponjo.
Edino ne od barile 00 moke , je pa cist zanic… ( v lecleru jo imajo)
Jaz sem jih sprobala kar nekaj nazadnje je moj prinesel neko corona 00 moko. Kupil nekje v neki kmetijski stacuni…cisto bdw takoj za mejo…Trst.
Je rekel da ko je vprasal za moko, da mu je prodajalec dal cel paket😄 in dec ko dec kupil…..pa je bila dobra. Zadnjo kilo jo imam se potem pa ce ne bo odprtih mej … v spar.

Tip moke je 00 ( tako kot npr tip 500, 400 ipd)
Ce jo kupis v Italiji pise per pizze, pane , paste, fokacce…

Pri nas baje manitiba v sparu. Ko mi zmanjka te italjanske grem ponjo.
Edino ne od barile 00 moke , je pa cist zanic… ( v lecleru jo imajo)
Jaz sem jih sprobala kar nekaj nazadnje je moj prinesel neko corona 00 moko. Kupil nekje v neki kmetijski stacuni…cisto bdw takoj za mejo…Trst.
Je rekel da ko je vprasal za moko, da mu je prodajalec dal cel paket😄 in dec ko dec kupil…..pa je bila dobra. Zadnjo kilo jo imam se potem pa ce ne bo odprtih mej … v spar.
[/quote]

Aha Manitiba v Sparu. Hvala za pojasnila. Bo za probat.

Zakaj pa Ne daš vso manitoba moko?
[/quote]
Ker kombiniram s pirino ali drugimi – recimo 5 žit iz Hoferja.

Testo se naredi isto kot za kruh, doda pa gazirano vodo in 2 pecilna praška. Pride mehko in puhasto. Ne vem zakaj eni se tega ne znate, to so osnove kuhanja. Pect je treba na 330° 4min na krušni plošči, ki se prej posipa z moko. Fotr je picopek.

Za vzhajat preverjeno ne rabiš cukra.
V picerijah testo pripravijo dan prej za naslednji dan – čim dlje da vzhaja.

Moka 00 je pa v bistvu najbolj osiromašena, kar se tiče beljakovin. Jaz najraje uporabim bio belo moko – iz tega pride klasično testo. Osebno imam raje mešano testo, se pravi s polnozrnato moko, ampak se ostali malo zmrdujejo.
[/quote]

😉 tako kot sem ze rekla v prejsnjem postu. Pri vseh italianskih receptih se drzim recepta v nulo , ko pijanc plota 😄
Nic posvoje. Ce je v receptu un poco zucchero, je scep cukra….. ze tako more bit. 🙂
Ta recept ki sem ga zgoraj napisala je iz ene ” luknje” pizzerije sred Neapla.
Tolk dobre pizze jaz se v zivljenju nisem jedla. ( pa tudi doma ni tolk dobra.. neglede )
sem sla gnojit pizzopeku da mi je dal recept oz sem zraven zijala pasla in pisala kar je zlobodral.
Tadrug ki je pa peku pizze je pa mojmu pec kazal kako more bit narejena…. 😆

Tri dni kar sva se tam okoli pasla sva sprobala vse pizze kar jih je imel. Tudi s pire krompirjem in parmezanom 😁 brez paradajza.

Ostra moka 300g, 1/4 svežega kvasa, sol. nekoliko več olja kot za krušno testo. Zadostuje za dve osebi!

Moj recept je tak – testo delam v kruhomatu:
2,5 dl vode
2 čž soli
1 čž sladkorja
3 jž olivnega olja
400g moke (mešam manitobo in pirino)
1 vrečka kvasa

Bom pa poskusila še z mlečno vodo.

Recept je v redu, ni pa potrebe po jogurtu; ključno je, koliko časa pustiš testo vzhajati, če želiš res dobro testo, ga pusti v hladilniku vsaj 2-3 dni in ga potem pusti še zunaj vsaj eno uro preden se lotiš gnetenja.

pomembna je moka, uporabi to
https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#categories=14535552;

Kako bi bil v merah komplet recept za 500g moke po njegovi recepturi. 1kg moke je preveč za pekac pizze.
[/quote]

Vzameš kalkulator in preračunaš sestavine, jaz tako delam za recepte, kjer so količine prevelike. 😉

Meni vedno sosed gnete testo. Na koncu mi pa se zmasira hlebcka.

Mali trik za peko pice in kruha. Pekač v pečici najprej segrejem na 220 °, potem ga obrnem in dam pico ali kruh pečt na zunanjo stran.
Naredim na kosu peki papirja in samo dvignem vse skupaj na vroč pleh.

Bom si od njih tud sama sposodla kak recept, bi za pizzo rada še izboljšala in kej druzga tud.

https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/kako-doma-pripraviti-najboljse-testo-za-pico

Vzameš kalkulator in preračunaš sestavine, jaz tako delam za recepte, kjer so količine prevelike. 😉
[/quote]

V receptu so majhne slabovidne stevilke.

V receptu so majhne slabovidne stevilke.
[/quote]

Potem rabiš pa še optika oz. lupo. 🤓

Zadnje case tale:

500g moke ( manitoba ali kska druga bio gladka moka)
1 cz sladkorja
suhi kvas( meni najboljsi iz Dm bio backhefe)
2 dl mleka
1.5 dl radenske
3 jz olj.olja

Zelo zelo rahlo in mehko testo.
Dam pocivat v posodo vsaj 1 do 1.5 ure. Posodo pokrijem oz ovijem s prozorno folijo. Testo v tem casu naraste.

Mleko in radensko dam, ker mi je vsec bela barva notri testa in je notri mehko. Zunaj pa ” hrustljavo”.
Ta bio kvas iz DM mi je pa zakon, me zelodec vec ne boli, odkar uporabljam ta suhi kvas.

Vito je N#1

Navadna moka,sol,kvas 0,003,voda. V hladilniku tri dni. To je to.(ledeno mrzla voda).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close