Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero testo za pico?

Katero testo za pico?

Po katerem receptu vam najbolje uspe testo za pico? Danes sem ga naredila po temle receptu https://www.kulinarika.net/recepti/sirove-jedi/pizza-sefa-kuhinje/3362/?offset=70#mnenja (prvič sem delala pico) in je bilo še kar. Sicer v redu okus, samo precej trdo, zbito.

Drugače ima v komentarjih precej pohval, mogoče sem jaz kaj zamočila.

Zaenkrat se tole najbolje obnese https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/kako-doma-pripraviti-najboljse-testo-za-pico

Sem probala že vse vrste receptov za testo za pico, pa nikoli ni tako dober kot v picerijah. Sem pa prebrala, da so domače navadne pečice prešvoh za peko pice. Pica bi morala biti v nekaj minutah pečena, tako pa na max. 220 stopinj jo pečeš cca 20 minut in posledično se vse prepeče in posuši, zato na koncu ni tako okusna.

Na kulinariki so najslabši recepti, na 220 poševno in še marsikje drugje so uredu. Najboljši do zdaj, je pa tale majstr https://m.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE

Priporočam še kamen za peko.

Podpis,
tole vitovo testo je najboljse.
Preverjeno in preizkuseno top pizza.

Naj bo zunaj v pizza peci ali ko se ti ne da kurit zunaj na samotni plosci v navadni.

Samo glej da ko jo das na kamen jo das vseeno na peki papir in nasponas pecico na max + ventilator+ zar.

Pomembno je tudi pravo testo.
Lahko ti priporočim bio belo moko Lidl, Eurospin, se res lepo vleče.

Moka recimo dobre pol kg, pol kvasa (svežega ali suhega), žlica olja, ščep soli in najprej 3 dcl vode. Gnetem z ročnim mikserjem. Naredim precej mokro testo, ampak toliko, da gre še vedno lepo dol z metlice. Ne sme se videti, da je mokro … če je bilo vode preveč, dodaš še malo moke.
Ko ga valjam, ga moram pomokat. Tako testo lahko tudi ročno vlečeš narazen, tko kot v picerijah.
Pa če imaš čas, da ga pustiš čim dlje vzhajat. Jaz ga včasih vmes še enkrat potlačim in pustim, da spet vzhaja. In da malček vzhaja, ko pico že obložim.
Če je testo presuho, ga res težko razvlečeš oziroma razvaljaš.

Kaj je z mano? Pomembna je tudi prava moka 🙂 (ne pravo testo, ajme).

Zdaj sem šele pogledala recept. Obup.
Testo za pico je: moka, voda, kvas, ščep soli. Eventuelno malo olja. Jogurt in mleko gresta v testo za piškote, enako cuker. Žlička soli je odločno preveč, toliko jo jaz dam v testo za kruh!
Preveč moke in premalo tekočine, nič čudnega, da je bilo zbito. Skratka, zgrožena sem nad takimi recepti.

Podpis,
tole vitovo testo je najboljse.
Preverjeno in preizkuseno top pizza.

Naj bo zunaj v pizza peci ali ko se ti ne da kurit zunaj na samotni plosci v navadni.

Samo glej da ko jo das na kamen jo das vseeno na peki papir in nasponas pecico na max + ventilator+ zar.
[/quote]

Pekk papir ni njuen, ker kamen itak prej zelo segreješ v pečici na max.
Matr bi zdele en kos take pice snedla. 😛

Tudi jaz uporabljam ta recept. Meni je vrhunski, ampak res moras testo gnesti 20 minut ☺️

Tudi meni od 220 stopinj posevno najboljse.

Hvala za link, tole pa obvezno poskusim. Izgleda zelo obetavno. Morda kdo ve, kje se dobi moka 00?

Odkar dam v testo nekaj žlic (recimo 1/4) manitoba moke (tip 00) vedno rata, nikoli ni trdo. Imajo jo v šparu, črna vrečka.

Hvala, sem našla fotko. Proizvaja Mlinotest.

Zakaj pa Ne daš vso manitoba moko?

Kako bi bil v merah komplet recept za 500g moke po njegovi recepturi. 1kg moke je preveč za pekac pizze.

Jaz imam pico za tisto jed, ki je hitro narejena in ni veliko posode. Mi jo doma jemo vsaj 1x na 14 dni.
Testo?
Parkrat ga moraš narediti, da dobiš žmoht, potem pa delaš brez recepta.
Cca. osnova pa je (zame):
nekje 600 g moke,
3/4 kocke kvasa
1 žlička sladkorja
0,5 žličke soli
4-5 žlic olja
voda

V moko dam ob stran sol, v sredini narediš jamico, zdrobiš kvas in daš notri še cuker in zaliješ z ene 3 dc tople vode. Pustiš da vzhaja, ene 10-15 min.
Nato dodaš olje in premešaš s kuhovnico. Dodaš še kak deci tople vode. Testo mora biti “mokro”. To pomeni, da je še gosljato in se še prijema na te kuhovnico. Testo mora biti tako, da ko posodo z njim obrneš na glavo, ti zelo počasi spolzi ven iz posode. Jaz dam spodaj pod testo še moko, in zgoraj seveda tudi, na hitro še malo pregnetem – pri dodam lih tok moke, da se mi vse ne prime na roke (notri pa je testo še zelo “sveže”) in gnetem, ma 2 minuti max.
Nato ga dam vzhajat za 1 uro in potem je pripravljeno za uporabo. Jaz it tega naredim 3 protfane pic.

Dam na 3 dele in razvaljam z valjarjem. Ker je testo še dosti “mokro”, ne pozabi spodaj pomokati, da se ti ne pripopa na podlago.
Peče 20 min na 220 st. C.

Pica fajn, testo dobro, mehko, malo hrustljavo.

Pa ne pretiravat z oblogo. Če je pica pretežka od zgoraj, bo težko dobra.

Skupino za picoholike in super recept. Meni je Vito top.

https://youtu.be/G-jPoROGHGE

Sam hujšanje spet neki ne gre, ker so pice preveč dobre ratale xD

500 g moke

120 g margarine

pribl. 250 ml mleka

1 čajna žlička soli

malo sladkorja

pol kocke svežega kvasa

origano

Kvas damo vzhajati s sladkorjem, žlico moke in malo tekočine. Medtem ko vzhaja, v toplem mleku raztopimo margarino. V moko damo sol in origano, malo premešamo, nato dodamo toplo tekočino in vzhajan kvasec. Najprej premešamo s kuhalnico, nato na kuhinjskem pultu na hitro zamesimo gladko testo. Pokrito pustimo, da vzhaja.

Ko naraste, testo razdelimo na dva dela in vsakega posebej še enkrat na hitro pregnetemo. Pustimo še malo vzhajati, nato kepi raztegnemo (pomagamo si z valjarjem) v dveh (naoljenih) pekačih in obložimo s poljubnim nadevom. Pečemo 15 minut na 230 stopinj z ventilatorjem ali na programu “pizza” (navadna pečica 15 minut na 250 stopinj).

Jaz delam po tem receptu v različnih variantah (dodajanje začimb za kruh, kurkuma, različne moke, olja…)

https://leaneen.wordpress.com/2016/04/19/hitro-testo-za-pico/

ali

https://publishwall.si/ivanka.gantar/post/99347/recept-za-testo-ki-lahko-pocaka-7-dni

Kupim že narejeno testo v roli, vedno uspe.

Jaz podobne količine dam, razen da žlic olja dam manj in 500g moke(po potrebi jo dodam če je potrebno). Najboljše se mi je izkazalo ko sem dala suhi kvas iz Spara in ne tistega svežega kvasa v kocki(38 al 42g al kolko piše že gor, ko ga daš v 3dcl vode). Ker mi je ta suhi precej boljši, samo z moko ga skupaj zmešam in posebej 3dcl vode zlijem v jamico. Od Budgeta je ta suhi kvas. Tud naraste dobro in vse.

Jaz podobne količine dam, razen da žlic olja dam manj in 500g moke(po potrebi jo dodam če je potrebno). Najboljše se mi je izkazalo ko sem dala suhi kvas iz Spara in ne tistega svežega kvasa v kocki(38 al 42g al kolko piše že gor, ko ga daš v 3dcl vode). Ker mi je ta suhi precej boljši, samo z moko ga skupaj zmešam in posebej 3dcl vode zlijem v jamico. Od Budgeta je ta suhi kvas. Tud naraste dobro in vse.
[/quote]

Ubistvu dam soli še manj. In nič sladkorja. Pečem na programu kjer dam spodnje grelo in ventilator, se mi najbolj zapeče. Ni isto kot v pizzeriji ampak men je odličns. Gor pa daš kar imaš rad pač poleg pizze šunke, sira.. Vsak po svoje. Velikrat dam obvezno koruzo, tuno, bučke tud včas naribam itd.

Hmmmm.
Ja vitov recept je razlicica kako naredit da ti rata taka pizza kot mora bit.

Meni so vse italijanske jedi prave ce jih delas strogo po italjanskem receptu.

Tako kot mi v tiramisu ne gre smetana, tako kot mi v carbonaro ne gre cebula, tako mi v pizza testo ne gre margarina . In tako mi na pizzo ne gre na kile edamca, na kile sunke, in ne vem cesa se.

Se pravi, testo za pizzo.
Moka 00 ! To je obvezno.
Kvas ,( malo ne cela kocka )
Voda, scep sladkorja za kvasovke , sol in par zlic olivnega olja ( ne margarine)

Zamesis, pustis zunaj cca 1 uro ,da vzhaja pregnetes, oblikujes hlebcke, v pekac in pod pvc folijo ter v hladilnik. Za najmanj 24 ur.
Lahko tud 5 dni…. se boljsa je. Sploh za krusno pec …je zakon starejse testo.
Potem pa jemljes ven , se enkrat mrzlo v hlebcek pustis 15 minut, in brez valjarja oblikujes . Valjar unici zracne mehurcke!
Omaka, mozarela, bazilika ….. itd….

manj je vec! To je pizza. Zame taka kot jo jemo na dopustih v juzni italiji od koder izvira.

300g -350 max hlebcek je ravno pravi za eno pizzo odvisno kolk velik imas samotni kamen. 😉

V pecico porines ko je pecica segreta na max . 3- 5 minut v najbolj bedni pecici , tud samo na 250 stopinj rata pizza kot mora bit.

Ce samota ninas segrejes pecico na ful das da ti spodnji grelec dela, pri peki na nizek pekac, za 4 minute na tla pecice, potem prestavis visje nasponas zar. ( nasa mat ima neko bedno gorenje smo jo tako nastudiral …rata taka kot mora bit)

Vse ostalo, niti v nasih pizzerijah ne jem. Mi zatezi, ni to to.
To kar pa nekateri delajo , da rata kilo kruha , pa gor se kilo kaj jaz vem cesa vse
cele sare…
To men ni pica… komur to pase ok. 100 ljudi 100 cudi.
Zbiti podplati ravno tako ne. To kar delajo testo z jajcem in pecilnim…🤮

Ce ostane testo ostane, ( kar je izjemno tezko ) panzeroti. Tapravi “pugliese “ratajo s tem testom 😉

Kaksna je 00 moka? Kaj piše gor točno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close