Katero smer medicine študirat da bo čim več denarja?
Sem tipični slovenski bodoči zdravnik, ki gleda večinoma na denar:
smeri katere gotovo ne bi šel – geriatrija – se mi ne da ukvarjat s starimi prdci, ki povečini niti nimajo denarja
javno zdravje – si prisiljen sedet na NIJZju za javno plačo, privat ne moreš
pediatrija – se mi ne da poslušat UE UE UE, priložnost za dodatni zaslužek tudi ni velika
Kaj razmišljam:
ortopedija – zlata jama
plastika – enako
psihiatrija – par norcev nafilaš z zdravili, sicer pa pišeš ekspertize za sodnijo in tako zaslužiš večino
Kaj priporočate še vi?
pa kaj bo ta forum sploh kaj citiral… tole je en tak šodr od foruma,da ni res… torej strinjam se z zapisom @ simbolika…
sicer pa mi je jasno zakaj manjka ortodontov in izbranci tako služijo – namreč izbranci zgolj lahko izberejo tudi to smer… imamo sorodnika, ki je želel to specializacijo, pa ne gre, ker je dostopna baje samo za izbrane….
doktor zdravnik, 25.10.2023 ob 08:36
Sem tipični slovenski bodoči zdravnik, ki gleda večinoma na denar:
smeri katere gotovo ne bi šel – geriatrija – se mi ne da ukvarjat s starimi prdci, ki povečini niti nimajo denarja
javno zdravje – si prisiljen sedet na NIJZju za javno plačo, privat ne moreš
pediatrija – se mi ne da poslušat UE UE UE, priložnost za dodatni zaslužek tudi ni velika
Kaj razmišljam:
ortopedija – zlata jama
plastika – enako
psihiatrija – par norcev nafilaš z zdravili, sicer pa pišeš ekspertize za sodnijo in tako zaslužiš večino
Kaj priporočate še vi?
DOBRA PROVOKACIJA, ampak ni daleč od resnice, kako mladi bodoči zdravniki razmišljajo, zato tudi ni splošnih zdravnikov in to delo opravljajo v glavnem Bosanci. Danes zdravniki brez farmacije ne znajo delat. Farmacija je poskrbela da vsi zdravniki delajo po njihovih protokolih. Tiskajo jim knjižice kjer piše točno katera “zdravila” (bolje rečeno strupe) morajo predpisati in koliko, tako ta zdravnik samo pogleda v knjižico in prepiše na recept. Težave imajo z VIRUSI, ki niso škodljivi za telo, ker niso živi in zato ker niso živi in niso škodljivi jih NE MOREŠ UBITI Z NIČEMER. Virusi nimajo respiratornih organov, zato ne morejo dihati in zato niso živi, nimajo reproduktivnih organov in se zato ne morejo razmnoževati, torej farmacija laže in zavaja zdravnike, da je treba viruse ubit. Ti mladi in stari zdravniki pa vedo da jih ne moreš ubiti, zato ker so že mrtvi, zato tudi nimajo zdravil ki bi pomagale pri tako zvani izmišljeni bolezni gripi. Tako zdravniki predlagajo podobno kot zeliščarji čajček in počitek, da telo vse samo pozdravi, tako kot pri vseh boleznih. Ljudje ne bodite ovce!
Ni težko, 25.10.2023 ob 09:06
Dermatolog, ni neki ful težek poklic, odpreš privat in si bogat…za en pregled znamenj računajo po 100 eurov in še več, če je treba odstranit….
z besedami dohtarjev, veja medicine, kjer nikoli nikogar ne pozdraviš in nikoli ti nihče ne umre
zlata jama
Zartrose, 25.10.2023 ob 14:14
plastika, lepotna kirurgija.. meka denarja, saj jih vidiš vse po istem kopitu narejene..
Ampak za to moraš biti dober psiholog, imaš težke stranke, nikoli zadovoljne, ker njihovih težav se v resnici ne da pozdraviti z nožem, ampak se moraš delati, da se da…
Najbolj komot je oftalmologija – meriš tiste dioptrije in dobro služiš.
Forum je zaprt za komentiranje.