katero SLO smučišče
Za dobrega smučarja… so pomembne samo proge. Urejenost je povsod podobna, a manj ko je urejeno (regulirano) bolje je za smučanje. Osebje in prijaznost… to je individualna stvar; eni so bolj prijazni, drugi manj in to je enako na vseh smučiščih.
Torej za dobre smučarje – glejte samo večja smučišča. Teh pa v Slo ni ravno veliko. Pa še na ta je veliko bolje med tednom, ker čez vikend v lepem vremenu je ponavadi gneča.
Moje priljubljene so:
Krvavec, Vogel, Kr. Gora (oz. raje Trbiž – Višarje). Tudi Sella Nevea / Kanin je OK smučišče.
Na vzhodu… kvečjemu Mb Pohorje, če delajo vse naprave. A že res dolgo nisem bil tam.
Zame (doma na Notranjskem) je za en dan najboljši Krvavec. Žal pa so letos ukinili 15% popust na družine. Pa obvezno med tednom, ko ni gneče. Vse štima, vse je dobro označeno. Letos smo bili na Pohorju za 3 dni. Proge so fine, sploh na Arehu, Pisker. Čeprav so oglaševali 40 cm snega, na progi ni bilo kamenja (na Krvavcu je bilo, pri 50 cm). Je bilo pa na nočni smuki dosti več norcev kot jih doživimo na Krvavcu. So pa proge slabo označene. Bivali smo v hotelu, na recepciji so imeli en vozni red avtubusa, na avtobusni postaji je bil drug. Ko smo kupovali karte, so naši družini kot najugodnejšo varianto svetovali eno kombinacijo, našim kolegom pa drugo. No, priznam pa, da na Rogli še nismo bili, mogoče naslednje leto, za enodnevno smuko nam je predaleč. Kranjska Gora – preveč Ljubljančanov. Cerkno – obup od dostopa.
Meni je med tednom v redu Stari Vrh, tudi Krvavec vendar se vreme gor menja na pol ure, tako da še v sončnem ni sigurno, da bo ves dan brez vetra, oblakov, v redu je Cerkno. Kdor rad smuča je v lepem vremenu in če ni gneče povsod vsaj za silo zadovoljen.
V detajle brskanje po smučiščih pa me ne zanima.
Prijaznost osebja: Pridem smučat in ne gledam če se žičničar klanja in smehlja. Pomembno je da gledajo če kakšen ne zmore ujet sedežnice, sidra, krožca, da opozarja prenapete in tko naprej…. .
Meni je med tednom v redu Stari Vrh, tudi Krvavec vendar se vreme gor menja na pol ure, tako da še v sončnem ni sigurno, da bo ves dan brez vetra, oblakov, v redu je Cerkno. Kdor rad smuča je v lepem vremenu in če ni gneče povsod vsaj za silo zadovoljen.
V detajle brskanje po smučiščih pa me ne zanima.
Prijaznost osebja: Pridem smučat in ne gledam če se žičničar klanja in smehlja. Pomembno je da gledajo če kakšen ne zmore ujet sedežnice, sidra, krožca, da opozarja prenapete in tko naprej…. .
HAHAHA…ti pa nisi posebno brihten ane, glede na to, da se moti število ljubljančanov v Kranjski Gori, na Krvavcu pa ne.
Krvavec je ljubljansko smučišče oz. to je isto, kot bi za Pohorje rekel, da je preveč mariborčanov tam?
Se vidi, da ste notranjci malo omejeni (p:. sem z dolenjske, tako da smo sosedi in vas dobro poznam) in ste na zadnjem mestu po priljubljenosti v Sloveniji.
Forum je zaprt za komentiranje.