Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero olivno olje priporočate?

Katero olivno olje priporočate?

Jaz kupujem ekstra deviško oljčno olje Spar, cena 13,65 €.

Iz 10.99 € se je v parih mesecih podražil na 13.65 €.

Drago se mi zdi, glede na to, da je njihova znamka.

Katero ima najbolj optimalno razmerje med ceno in kvaliteto?

Hvala.

Pojdi na primorsko, kjer so oljke, pa potekajo, če imajo kakšen liter.

Verjetno pa ne kupujete olivno olje ampak oljčno olje.

Oboje je pravilno. In oljčno olje in olivno olje.

BINGELJEVO JE NAJBOLJŠE. KOLIKO GA RABIŠ?

Odgovor na objavo uporabnika
Oljka, 26.02.2024 ob 17:51

Jaz kupujem ekstra deviško oljčno olje Spar, cena 13,65 €.

Iz 10.99 € se je v parih mesecih podražil na 13.65 €.

Drago se mi zdi, glede na to, da je njihova znamka.

Katero ima najbolj optimalno razmerje med ceno in kvaliteto?

Hvala.

Pri nas vsak mesec enkrat , dvakrat pride okoli en tip, prodaja domačih pridelkov, ima izdelke nekaj kmetij, nekaj svojih, nekaj pač od tistega svojega grozda, olivno je bilo pred tremi tedni ko je bilo hladno do 3/4 flaše trdo, v kockah, torej ali je palmovo, kar vem da ni, ali pa olivno, edino ta dva sta pri 10 stopinjah v kockah.

oljčno olje se je podražilo za skoraj 50% v zadnjem letu, dveh. mislim, katastrofa! iz 6€ (ekološko s hoferja) je zdaj 14€! ni šans, da kupim to, vseeno je to njihova znamka, čeprav ekološka. ni vredno toliko. grem na primorsko in za ta denar dobim olala kvalitetno domače oljčno olje.

itak pa so delali raziskave, in je 7 od 10 olj dejansko FAKE, ki ni zadostovalo standardom, še manj pa je bilo v njih olje, ki je pisalo na deklaraciji. oljčno olje je zelo lahko zmanipulirat z drugimi, zato ga pogosto mešajo, dodajajo ali sploh v njem ni oljčnega, ampak kako pobarvano repično. je bil dokumentarec na to temo. kupujemo bulšit skratka!

Meni je najboljše grško, ki ga prodajajo v piksnah. V Grčiji ga prodajajo v vsakem marketu, pri nas ga ima Leclerc. Uporabljam ga tudi za kuhanje. Torej hladno stiskano ne pride v poštev, razen za na solate. Kupim kar mi pride pod roke v Spinu, Sparu, Hoferju tam do cene 10 € za liter ali 0,75. Trenutno uporabljam Delizeus. Mislim, da je iz Mercatorja. Je kar ok.

Odgovor na objavo uporabnika
seveda ja, 26.02.2024 ob 17:58

Oboje je pravilno. In oljčno olje in olivno olje.

Je oljka in je oljčno olje in pika.

Že nekaj let najboljše oljčno olje za mene Kali oreksi …. Vrhunska kvaliteta … Pošteni ljudje…. dobra cena…..Naročite na http://www.kalioreksi.si

Pravilno se reče OLIVNO OLJE! Ker oljka je drevo, oliva pa je plod. In olje je seveda iz oliv in ne iz dreves!

Pa si usekala mimo.

Poimenovanje oljčno olje izhaja iz oljk (plodov oljke), zato je pridevnik oljčno pravilen in ustrezen.

Olivno olje je sicer razumljivo, saj izhaja iz tujke oliva. Da, plodovi oljke so “olive”, vendar je beseda “oliva” tujka, ki se je v slovenščini sicer udomačila, a ni knjižno priporočena v tvorbi pridevnikov. “Oliva” je prevzeta iz romanskega jezika (npr. italijansko oliva, latinsko oliva).

Slovenski knjižni izraz za drevo je oljka, za plod oljka ali plod oljke, in za olje oljčno olje.

Pridevnik “oljčen” je tvorjen iz domače besede oljka, zato je “oljčno olje” pravilna in knjižno ustrezna oblika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close