Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Katero od naštetih knjigo priporočate?

Katero od naštetih knjigo priporočate?

Zanima me, katero od naslednjih knjig bi mi priporočali za branje:

Penelopina preja – Margaret Atwood
Pompeji – R.Harris
Graditelj – D.Jančar
Cimre – M.Novak
Krasni novi svet – A.Huxley
1984 – G.Orwell
Drobtinice – M.Mazzini
Siddharta – M.Hesse
Dedu za petami – A.Paasilinna
Mačje pokopališče – S.King

Vse 🙂
Prebrala sem Cimre in Penelopino prejo in bila navdušena nad obema, večine ostalih se pa tudi nameravam prej ali slej lotiti (in bom mogoče takrat lahko kaj več povedala …)

Mene so navdušili Pompeji. Sem jih kupila, ene pa še dobila malce kasneje. 🙂

Najbrž tvoj čas ni tako omejen, da ne bi mogla prebrati vseh? S seznama so meni (od prebranih) še zlasti všeč Cimre, 1984 in Drobtinice.

Osebno mi King in Hesse ne ležita, sicer pa se tale seznam ne zdi slab, zato se knjig kar loti. (Harrisa in Jančarja nisem prebrala, zato o njiju ne morem soditi.)

Zanimiv izbor :-). Vsekakor Drobtinice, Mačje pokopališče je ena boljših Kingovih. Cimre meni niso bile všeč (je pa res, da mi Maja Novak nikakor ne sede).

Penelopina preja – Margaret Atwood – meni je bila strašno všeč, ampak sem velika oboževalka starogrških bajk in podobnega

Pompeji – R.Harris – v redu se bere, ampak ni ravno hudo poglobljena

Graditelj – D.Jančar – iz zbirke Miti kot Penelopina preja, zanimivo, a na trenutke zateženo, nekako me je spomnilo na Zupanovo Igro s hudičevim repom

1984 – G.Orwell – odlična klasika, malo pesimistično, ampak “a must”

Drobtinice – M.Mazzini – v redu, čeprav nisem zdržala do konca

Siddharta – M.Hesse – precej dolgočasno, na srečo kratko, se pa v tem trenutku niti približno ne spomnim, o čem je, pa sem jo brala kako leto nazaj

Dedu za petami – A.Paasilinna – baje da ne dosega ostalih Paasilinovih knjig, zato je zaenkrat še nisem prebrala

Mačje pokopališče – S.King – meni je bilo super, a me je bilo tudi super strah ob njej, če ti leži King, potem je seveda “a must”.

LP

Pompeji – R.Harris ~ malo je bila že dolgočasna in sem doberšen del preskočila, drugače pa zelo zanimiva tema.

je pa ta pisatelj napisal še eno zanimivo knjigo, ki naj bi se dogajala ko je hitler zmagal v 2. svetovni. ta mi je bila boljša, ne spomnim se pa naslova.

cimre mi niso bile všeč, ker sem mogoče preveč pričakovala in bila zato tako razočarana.

mačje pokopališče sem pa brala pred 20. leti, danes tega ne bi mogla brat. takrat mi je bila pa hodo dobra knjiga.

Veliki rajh 1964.

Izmed zgoraj naštetih sem zaenkrat prebrala le Pompeje.

New Report

Close