katero kremo za obraz uporabljate?
Ugotavljam, da si moram neko kremo za obraz nabavit, ampak – katero? Grem naokrog po drogerijah, vsaka svetovalka mi drugo ponuja in hvali, kolegice spet vsaka svojo hvalijo, jaz pa nisem več toliko pametna, da bi se znala odločit.
Za testiranje enostavno nimam ne volje ne denarja, so kar drage te reči. Imam pa čisto normalno kožo, samo malo suha postne v takem jesenskem času.
Kakšen nasvet?
Lala, jaz sem dooolgo iskala kremo, ki bi ustrezala moji koži, pa je bila ena premastna, po drugi mozolji, tretji suha koža, lise … Pa sem več denarja zmetala, če sem dala 1000, 2000 sit za kremo in jo potem vrgla stran. Zdaj dam 5000 za kremo, drži mi 2-3 mesece, kar praktično ni nek velik strošek. Me pa zanima, kaj je fora tistih reees dragih krem – celo po 50.000 za lonček?!
Jaz pa imam lepo kožo in ne uporabljam dragih krem. Na primer Garnier, Nivea, Balea DM, tudi lekarniška za suho kožo… Nič posebnega. Tudi moja mama, ki ima 60 letm, ima precej napeto kožo, pa nikoli ni dala veliko za kreme. Jaz pravim, da je zelo pomembna genetika in seveda to, da kožo dobro vlažiš ves čas.
Stara bom 40 in že od nekaj let uporabjam dnevno od balea-DM, zdaj dve leti nazaj tisto, ki ima notri še q10. meni odgovarja zelo, cena je smešno nizka, moj obraz pa mladosten, skoraj brez gub, kot 10 let mlajši. Zdaj ne vem, nekaj je sigurno osnova, zasnova, nekaj pa kreme, nikoli pa ne bom plačala za kremo 10.000 in mislila kako dobra je, živ nateg, plačaš ime, sestavine pa so skoraj še slabše kot v balei. Ženske, ni vse v imenu, mal sestavine primerjajte ali povprašajte strokovnjake, pa ne tiste, ki prodajajo kozmetiko in tulijo v svoj rog. Afrodita je tudi solidna po sestavinah in cenah, enako nivea visage.
Zdaj Clinians (za moj tip kože), prej Vitaskin, ti dve sta meni osebno najbolj odgoavrjali.
Sploh pa je znanstveno dokazano, da koža potrebuje le dobro čiščenje (ne agresivno) in ustrezno vlažilno kremo, ki varuje pred zunanjimi vplivi (mraz, sonce, suh zrak….), vse druge navlake (q10, itd itd) itak ne prodrejo dlje kot čez povrhnjico in nimajo vpliva na gube in upočasnjevanje staranja, tako da, ne se trudit, raje od znotraj delujte na kožo, kolikor se proti genom sploh da.
Voda in vlaga je najbolje za kožo. Ko sem bila lansko leto na Tajskem, v ozračju je ogromno vlage se je moja koža brez kakršnih koli krem, koža na obrazu popravila 1001 %. Ko sem prišla nazaj v Slovenijo se je moja koža spet občutno “poslabšala”. Spijem pa sedaj vsaj 1,5 vode na dan in uporabljem sprej za vlažitev kože.
Forum je zaprt za komentiranje.