Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis katero knjigo ?

katero knjigo ?

Zanima me če kdo pozna kakšno dobro knjigo, ki pomaga pri zdravljenju žalosti zaradi izgube najdražjega? Ne vem kako premagati bolečino ob tej izgubi?

Solzica, pojdi v knjigarno in si izberi nekaj. To te bo najbolj potolažilo. Vzemi si čas in glej. Prepričana sem, da jo boš zagledala. Jaz sem ob izgubi brala knjige o življenju po življenju. So bili trenutki, ko sem bila čisto potolažena. Danes se čudim sama sebi, da sem vse to požirala, a takrat sem očitno rabila. Seveda, so te knjige za izgubo s smrtjo. Če si osebo izgubila drugače, primi za kaj drugega. Si pa moraš dopustiti, biti žalostna. Le tako boš to izživela. Kadar sem bila otožna zaradi drugih izgub mi je prijala knjiga Ostrina britve avtor Somerset Maugham.
Knjige so dobra tolažba, a tudi med ljudi moraš!

Meni bi bila verjetno knjiga Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih v uteho. Je pa roman o moškem, ki je umrl, in o njegovem življenju, zakaj se mu je kaj zgodilo… Je pa odvisno od človeka, če bi bila verna, bi me mogoče ta knjiga zmotila.

Se pa strinjam s Sorry, da moraš med ljudi. Najbolje bi bilo, če si najdeš kakšno skupino, kjer so tudi drugi ljudje s podobnimi izkušnjami. S pogovorom potem človek laže ublaži bolečino. In se samo še spominja, ne da bi tako zelo bolelo.

New Report

Close