Katero ime vam je najlepše od naštetih?
No tole ni mišljeno ravno za vse južne kraje, ampak vemo kam pes taco moli in na katere kraje.
Meni je Neva lepo ime, sicer pa večina teh imen danes izvira iz povsod drugje razen iz Slovenije ne…in če je ime lepo, s tem seveda ni nič narobe.
Laracr so hoteli povedati samo, da ime ni “južnjaško” vemo v katerem smislu ampak izvira iz drugod.
Neva je izpeljanka Nevenke, ki prihaja iz ‘južnih krajev’. Že če samo v google vpišeš, ti vrže milijon zadetkov ‘iz južnih krajev’.
Meni je od naštetih najbolj všeč Nina, najmanj Neva.[/quote]
Tudi tukaj ni mišljeno pod južnimi kraji ravno Španija ampak spet slabšalno, saj Nevenka pač ni špansko ime ampak srbsko, hrvaško in očitno imajo nekateri glede tega predsodke.
Sem pa tudi jaz mnenja, Nevenka je Nevenka, Neva je pa Neva…dve različni imeni. Izpeljank pa lahko iz obeh imen naredimo kar nekaj.1
Neva je izpeljanka Nevenke, ki prihaja iz ‘južnih krajev’. Že če samo v google vpišeš, ti vrže milijon zadetkov ‘iz južnih krajev’.
Meni je od naštetih najbolj všeč Nina, najmanj Neva.[/quote]
Kaj pa ruska reka Neva ? je tudi ta iz južnih krajev ?
[/quote]
Ljubica, govorimo o osebnih, ne krajevnih imenih.
Torej je po tvoje žensko ime Tara črnogorsko, ker pač tam slučajno teče ena reka z istim imenom?
Forum je zaprt za komentiranje.