Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero ime vam je najlepše od naštetih?

Katero ime vam je najlepše od naštetih?

No tole ni mišljeno ravno za vse južne kraje, ampak vemo kam pes taco moli in na katere kraje.

Meni je Neva lepo ime, sicer pa večina teh imen danes izvira iz povsod drugje razen iz Slovenije ne…in če je ime lepo, s tem seveda ni nič narobe.

Laracr so hoteli povedati samo, da ime ni “južnjaško” vemo v katerem smislu ampak izvira iz drugod.

Neva je izpeljanka Nevenke, ki prihaja iz ‘južnih krajev’. Že če samo v google vpišeš, ti vrže milijon zadetkov ‘iz južnih krajev’.

Meni je od naštetih najbolj všeč Nina, najmanj Neva.[/quote]

Tudi tukaj ni mišljeno pod južnimi kraji ravno Španija ampak spet slabšalno, saj Nevenka pač ni špansko ime ampak srbsko, hrvaško in očitno imajo nekateri glede tega predsodke.

Sem pa tudi jaz mnenja, Nevenka je Nevenka, Neva je pa Neva…dve različni imeni. Izpeljank pa lahko iz obeh imen naredimo kar nekaj.1

Med naštetimi bi izbrala Nevo. Je lepo nežno ime in ni preveč pogosto. Pa še poznam 2 Nevi in obe sta fajn punci. 🙂

Neža mi ni všeč zaradi črke Ž. (sorry, ne morem pomagat)
Nika in Nina sta pa čisto preveč zlajnani.

Neva je izpeljanka Nevenke, ki prihaja iz ‘južnih krajev’. Že če samo v google vpišeš, ti vrže milijon zadetkov ‘iz južnih krajev’.

Meni je od naštetih najbolj všeč Nina, najmanj Neva.[/quote]

Kaj pa ruska reka Neva ? je tudi ta iz južnih krajev ?
[/quote]

Ljubica, govorimo o osebnih, ne krajevnih imenih.

Torej je po tvoje žensko ime Tara črnogorsko, ker pač tam slučajno teče ena reka z istim imenom?

1. Neva

2. Nika

3. Nina

4.Neža

1. Nina

2. Nika

3. Neža

4. Neva

Nina

Nika, potem Nina, najmanj pa Neža in Neva.

Nobeno ni lepo. Neva je še posebej grdo.

Je Neva. Tudi Nevenka.

Neza pa nikakor, ker me asociira na bodeco nezo in premetanko zena. Tudi ime je staromodno. Pa se vsaka druga je neza.

Neža. Vsaki drugi afni je ime Nika ali pa Nina. Neva je mogoče malo nenavadno ali staromodno, je pa boljše od teh dolgočasnih in zelo pogostih kot so Nika, Nina ipd.

Jaz sem za Nevo. Tudi sama sem Neva in mi je ime zelo všeč…

Meni je pa že od otroštva všeč eno ime, ki ga nima skoraj nihče več in sploh ni staromodno.

Dve Nevi poznam in obe sta grozno prostaški, narcisoidni in glasni v svojem “ven metanju”.

Bolje mi je Nika, tudi Neža.

Nina mi ni všeč.

Neva

Za nepoznavalce, ime Nevenka je slovansko, kot marsikatero drugo in ni nic ‘juzno’

Neva

Nika

Neža

Nina

Od najlepšega?

Zakaj morajo imeti vsa imena zdaj 3 ali 4 črke? Meni so daljša všeč – če že hočeš na N, potem Nataša.

Nina. V teh časih je redko in lepo, mehko zveni. Je pa Nina krajša oblika večih ženskih imen, glej knjigo Leksikon imen.

Odgovor na objavo uporabnika
Imeosebno, 20.02.2012 ob 09:07

Katero vam je najlepše in katero najmanj lepo?

Nika, Neža, Neva, Nina.

Nina
    Nika
    Neva
    Neža

Mi je se najlepse.

Nina

Nina mi je všeč, ostala ne.

Neža

Odgovor na objavo uporabnika
Normalno, 25.08.2021 ob 17:02

Neža

Star Post. Morda avtorica sporoči, kaj je izbrala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close