Katerih naprav se trenutno ne splača kupovati? TV, telefoni, prenosniki,…
se kaar strinjam, če kupuješ več kot osnovni model http://www.racunalniske-novice.com/novice/piano/katerih-naprav-zabavne-elektronike-se-trenutno-ne-splaca-kupovati-piano.html
1. Na primer Samsung Galaxy S3 ali nov Iphone bosta imela tako zasoljeno ceno(vsaj na začetku) da bo bilo markikomu prevelik strošek in tega ne bo kupil.
2. Če imaš takšno mišljenje useh stvari(eh, kaj bom zdej kupoval pride čez pol leta nov model vn. In čez pol leta: Se mi ne splača, pride čez en mesec nou vn) se ti torej ne splača nikoli nič kupit in si kot v kameni dobi.
ja, samo okoljsko je bolj smiselno uporabljati stvar dlje časa kot pa vedno kupovati nove.
Jaz za primer vzamem moj prenosnik, ki je star 9 let – zanj sem plačal 1.300 EUR (takratnih), ampak ko ga danes postavim na mizo, je čisto OK. Takrat sem videl prve prenosnike z widescreen in vgrajenim wirelessom, si rekel: to je to, in še danes je to to.
Tako da se splača vsakič malo premisliti, ali je eno stvar potrebno imeti zaradi boljšega npr. fotoaparata, ali pa je res vsebinski napredek.
za računalnik se strinjam, za prenosnik pa ne čisto. Moj ima ekransko resolucijo 1680×1050, kar tudi danes ni rang 400 EUR. V vseh ostalih primerih pa služi namenu.
Kot rečeno, kupiti se splača tako, da veš, da bo ena stvar služila vrsto let. Samo zato, ker je drago, pa ne. Točno moraš vedeti, zakaj je drago in ali ti tisto, kar stvar dela drago, koristi na dolgi rok.
Forum je zaprt za komentiranje.