Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kateri tiskalnik kupiti-kaj imate v pisarnah?

Kateri tiskalnik kupiti-kaj imate v pisarnah?

Bi vas prosila, da mi napišete kakšne tiskalnike imate v pisarnah (znamko, model) in kako ste z njimi zadovoljne. Tiskalo bi se kar veliko in ne bi radi kupili nekaj kar ne bo delalo dolgo.

Hvala, da izkušnje dleite z mano.

Pa lep prijazen pozdrav!

Multifunkcijsko napravo HP 3055 kopira, skenira faxira.. Uporabljamo izključno generične tonerje in je že 3,5 let BP.
lp

Jaz mam multifunkcijsko napravco HP Laser Jet 3052. Kopira, skenira, printa. Ima podajalc. Men je ok, sam podajalc ne dela dobro če so listi vlažni.

Ampak uporabljam ga le jaz.

Skupaj imamo še posebej printer (je že ene 5 let star tko da bv priporočat, isto od HP), barvni printer A4. Pa posebej kopirc (isto star)

1. KAJ boš tiskala?
Plačilne naloge, obrazce v kopijah, ali le dopise in izpise na navaden papir?

Če boš tiskala na kopirni papir (plačilni nalogi ipd.), potem boš potrebovala matrični tiskalnik.
V nasprotnem primeru izključno laserski.

Ali boš potrebovala tudi scanner, fax, kopirca….????
Potem se odloči za kakšno od multifunkcijskih naprav.
Lexmark je zelo uredu. http://www.lexmark.si/uncomplicate/product/general/home/0,7086,298650_4793_0_sl,00.html

Sama uporabljam tiskalnik te znamke že skoraj 15 let in se je izkazal za izredno trpežnega, cenovno ugodnega, potrošni material ni drag (imam čb laser).
Ko se bom odločala za novega, bo to sigurno spet Lexmark. Samod a bo tokrat barvni laser.

Samo nikar ne kupuj kakšnih ink jet tiskalnikov.
Pri ink-jetih se lahko zgodi, da se ob porabi črnila bolj splača kupiti nov tiskalnik, kot novo kartušo.

Vsekakor kupi HP v katerikoli varianti.

Vsekakor nekaj od HP! Lexmark ima drage kartuše.

Mi tudi multifunkcijski HP ( tisk, fax, kopiranje). Od leta 2001 dela brez servisa( trkam)…

tistega pri katerem ne bos bankrotirala ob menjavi barve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala.

Meni je seveda najbolj pomembno, da hitro tiska in pa da pri večji ko9ličini naenkrat(cca 500 listov) ne crkne.
HP pa vsekakor.

Razmišljam o 2605DN. Izkušnje?

laserski HP oznaka 1300 – zelo hitro tiskanje

vidis ravno zato, ker bos toliko printala, potrebujes en tiskalnik, ki je hiter in poceni barve-kartuse! ne nasedaj fintam ampak res glej koliko stane nato repro material, to ni hec, jaz imam HP, super je res, toda ej mene stane barva le ena, kaj šele obe skupaj črna in barvaste počasi že okoli 100 evrov, veš koliko je to denarja, prevečččččččččččččččč

3 tedne nazaj sem kupila lexmarkov tiskalnik (večnamenska naprava),prodajali so jih v interšparu.Sedaj nikjer ni za dobit kartuš za omenjenitiskalnik,tako, da ga sedaj lahko vržem v smeti.gre za tiskalnik X2650.
TAKO STA ŠPAR IN LEXMARK NATEGNILA VSE KUPCE TE NAPRAVE.
NIKOLI VEČ NEBOM KUPOVALA V ŠPARU IN NIČESAR VEČ OD LEXMARKA.

neda7 to,da se ne dobi nikjer kartuš je iz trte zvito. Kje pa si ti iskala kartuše?
Kartuše se dobi samo malo se je potrebno pozanimati. Pa lep tisk

Tiskalnik morate izbrati glede na to kaj boste tiskali:
če tiskate poredko, potem je boljše da vzamete lasarski tiskalnik (kjer je možnost zasušitve kasete minimalna), če pa boste tiskali redno potem lahko vzamete tudi brizgalni tiskalnik….

LEXMARK tiskalniki:
-brizgalni:poceni, zelo drago vzdrževanje (kasete,ki se jih težko kot enkrat obnovi, zelo dragi originali, med bolj pokvarljivimi tiskalniki, slabši izpis od ostalih znamk
-lasarski tiskalniki:sprejemljiva cena, srednje vzdrževanje
EPSON tisklaniki:
-brizgalni:srednja investicija(od 55€ dalje), vzdrževanje dokaj poceni dobijo se kasete, ki se potem polnijo (govorim iz izkušenj, ker ga imam sama, dober izpis
SAMSUNG:
-lasarski:barvni že od (140€ dalje), črni (od 100€ dalje), cena kaset spre
jemljiva, izpis dober
XEROX:
-ima vse značilnosti samsunga
HP:
-brizgalni:srednja cena, srednja kakovost, srednji izpis (pri tiskalnikih nižjega cenovnega ranga), so srednje pokvarljivi, kasete so med ceno lexmarkov in epsonov
CANON:
-lasarski:priporočljivi, cena sprejemljiva-tako za tiskalnik, kot za potrošni material
-brizgalni:dokaj poceni, srednje pokvarljivi (po večini rada odpove glava tiskalnika), kasete dokaj sprejemljive cene
…….

Skratka predno se podate v nakup, se prej posvetujte z kakšnim, ki se na to bolj spozna, jaz sem se in to se mi je prekleto splačalo…pa veliko sreče pri izbiri…

No, pri Canonu bi povedal le to, da glave crkujejo tistim, ki premalo tiskajo. Sam že 10 let uporabljam canone in še z enim nisem imel težav.Ne kupujte pa najcenejših modelov; to velja za vse znamke.Nakup teh se vedno izkaže kot najdražji.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Neda7, v Kranju in Ljubljani sta trgovini PRINK, tam dobiš kartuše tudi za tvoj Lexmark in tudi tonerje za starejše modele laserskih tiskalnikov.

V Trgovina.Over.Net imamo trenutno v akciji naslednjo multifunkcijsko napravo: http://trgovina.over.net/product.php?productid=17791&cat=0&page=1

Soliden HP multifunkcijski tiskalnik, za dobro ceno.

~~~ http://Trgovina.Over.Net Z nakupom podpirate brezplačne zdravniške nasvete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close