Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kateri športni, majhen avto za po mestu?!

Kateri športni, majhen avto za po mestu?!

Strokovna mnenja zaželjena.
Tuhtam pa med (ne pomeni nujno za nakup):

-Mini Cooper S (cena 5-6 MIO SIT)
-Mazda RX-8 (cena 7-8 MIO SIT)
-Honda S2000 (9,5 MIO SIT)
-Renault Clio Sport V6 (cena 6-7 MIO SIT)
-Audi TT 1.8T (8-9 MIO SIT)

Porsche Boxster S bi tudi spadal v ta razred, ampak po ceni kar dosti izstopa, tako, da so to bolj želje kot kaj drugega.

Pogoji: dobri pospeški, dobra okretnost, dobro držanje ceste, solidna aktivna in pasivna varnost za takšen avto.

Kateri avto se glede na napisano najbolj izplača kupiti?

Če bi mel dnar in bi jaz kupoval – definitivno RX-8

Jah, RX-8 te izstreli v najbljižji zid…pa cenejša registracija te pride zaradi prostornine motorja – samo 1400 ccm…zanimiv motor je tale wankel…
pa zelo lepe oblike je, pa še redek na naših cestah…definitivno boš deležen zavistnih pogledov, in poželjivih ženskih…pač tip s preveč nabito denarnico..
Tudi pri meni zmaga mazda RX-8
lp, cashy

Kar se mene tice, sta S2000 in TT klasa zase.

Vsekakor se je treba vsest v vsakega. Ce si velik, bos nas velikostjo marsikaterega sportnega avta razocaran. Jaz imam 185cm pa mi na primer ne pride v postev BMW Z3. Je premajhen!

Zeljo, jaz sem iste višine kot ti.
Z3 pa je resda lep avto, ampak nekako sem se bolj ogrel za druge.

Sicer pa sem bral na internetni strani motortrend.com eden test med Hondo s2000, Nissanom 350z in Mazdo rx-8.
Tole so njihovi zaključki:
Zmagala je Mazda rx-8 (drugi Nissan in tretja Honda) iz kar nekaj razlogov. Prvič zaradi revolucionarnega, po občutku skorajda električnega motorja (ki se zavrti tudi do 9000 RPM brez zvoka kot recimo Honda s2000, da ga bo ob tem skoraj razneslo). Drugič zaradi tega, ker edina ponuja tudi za odrasle ljudi zadaj dovolj veliko prostora. Tretjič, ker ima izmed teh treh najboljši reakcijski čas itd.
Res pa je, da so bili vsi trije zelo blizu med sabo in so vsi izredni avtomobili v svojem razredu.

Ob vsem tem je treba upoštevati “value for money”.
In zdi se mi, da v tej kategoriji definitivno zmaga RX-8.
Čeprav pa je registracija res cenejša zaradi 1400ccm, te račun za bencin sigurno ne pusti preveč zadovoljnega.
Ampak kdo pa še to gleda, a je tako?! 🙂

In še eden argument v prid Mazdi RX-8.

Članek iz Financ:

“Angleška družba Glass Guide, ki se ukvarja z izračunom upada vrednosti avtomobilov in stroški uporabe, je mazdo RX-8 imenovala za najbolj racionalen nakup med poslovnimi športnimi avtomobili. Zaradi razmeroma ugodne drobnoprodajne cene so v družbi izračunali najnižji upad vrednosti za obdobje treh let in 120 tisoč kilometrov med tekmeci, kot so subaru impreza, opel vectra 3,2 V6, honda S2000, BMW 320i, audi TT roadster in drugi. Mazda je v tem obdobju izgubila 51 odstotkov svoje vrednosti, opel vectra kar 72. Subaru impreza WRX in alfa 156 GTA pa 68 oziroma 66 odstotkov.”

Me bo pa kar obsedla ta Mazda… 🙂

To je zate majhen avto? 🙂
Jaz ce bi se odlocal bi se najverjetneje odlocil za RX8

Enako kot večina do zdaj: moj glas gre za RX8. Mogoče mi vizuelno ni najlepši, ampak šteje tehnika!

hehe, torej bom kupil 3 leta staro opel vectra V6 🙂
mislim pa, da bi te v teh časih moral skrbeti račun za bencin, ker je skoraj vsak dan dražji…vendar cenejša registracija precej nadomesti malo nadpovprečno porabo…še vedno bolje kot pri konkurentih…
Torej srečno vožnjo z mazdo, se kaj oglasim, da me pelješ na test…:)
lp, cashy

Kaj pa Alfa GT?

zakaj pa ne Hyundai coupe 2.0?
izgleda zelo atraktivno, je udoben, in z popolno opremo stane “samo” 4.500.000 sit. izredno dober kompromis med ceno in kvaliteto…pa tudi ne žre toliko bencina kot ostali…

Hehe, cashy, ti že kar misliš, da si bom jaz kupil Mazdo RX-8. 🙂

Veš, da bi jo kupil, ampak ni tako poceni. 8 MIO SIT je veliko denarja.
Če bi mi kdo našel kolikor tolikor primerljiv avto za max. 5 MIO SIT, verjamem, da bi ga skoraj sigurno kupil.
Bojim pa se, da takšen avto ne obstaja. 🙁

P.s. Za ta denar je še vedno Mini Cooper S

by the way, na avto.net sem opazil, da nekdo prodaja hondo S2000 letnik 2000 za 5.3 MIO sit…kdo pravi, da mora biti avto nov?Pa mislim, da je ta že zadnji model…
meni osebno je hyundai coupe bolj všeč kot mini cooper S. pa kakšen milijonček cenejši je, po moči ne zaostaja tako očitno, sicer jo pa za po mestu niti ne rabiš, in sploh ni šibek avto…poskusi s kakšno testno vožnjo, pa se boš na tej podlagi odločil, mislim, da s hyundaiem ne boš razočaran…
lp, cashy

Hyundai je zakon !!! Sploh pa tale novi coupe…

Če bi želel doživeti F1 na cesti, nujno nabavi Hondo, sicer je pa oblika Mazdice lepša, čeprav ima Wankla, ki pa ni ne vem kaken dosežek.

MARKO M. Od naštetih bi izbral HONDO. Klasičen roadster (»zgoraj brez«, dva sedeža, zadnji pogon), ter obilica tehničnih poslastic s pečatom HONDA. Mnoge od teh poslastic konkurenca še danes ne dosega.
Ker si dopustil možnost še kakšnega drugega naj ti zaupam svoj »idol« med take sorte avtomobili. Brez pomisleka in kančka obotavljanja – SUBARU IMPREZA WRX STI.

LP, Škorpjon

kaj pa SEAT LEON cupraR z 225km cena nekje 7.5-8 mio?

športen avto, dosti prostora, poraba mala

honda s2000 je na testu nemcev na ovinkasti test progi bila za bmw z4 in pa pred audi TT

Pecikel! (kolo) POSpešek pa nic ne troši! Najcenejši pa še pogon na zadnja kolesa ma! Ha ,ha ,ha

Vau! Hudo!
Svetujem ti odhod v Hollywood. Mogoče boš pa tam iztržil kaj bolj konkretnega s tvojim “humorjem”.

Kaj bogatin ne ve keri avto bi kupu kaj?

Tisti, ki niso bogati, so si sami krivi zato, sicer si pa morajo “bogatini” omisliti tudi kakšne druge probleme, ko nimajo več “standarnih” problemov s plačevanjem položnic in ostalim, življenje pač mora ostati zanimivo…zato tudi “težava” pri kupovanju novega avtomobila…
lp, cashy

Najbolj žalostno je, ko je nekdo reven v glavi in duši.

Marko M(oron) Kaj ce te kupim? Revcek!!!
Mali ko bos mel 2jguarja in 1 BMW Z4 V garazi potem se lahko hecama skupaj!
Adijo!!! Pa lepo sanjaj!

New Report

Close