Kateri scooter?
zdravo,
mene pa zanima, če se je tukaj kdo od vas odločil, da preneha uporabljati avto in si kupi scooter?
jaz sem si preračunala koliko me avto stane in glede na to, da ga uporabljam večinoma samo do službe (5 km) in do trgovine (6 km) se mi zdi, da ga ne potrebujem. res je, da imam dva otroka in da bi se potem morali drugače organizirat ko bi hoteli kam iti, ampak gremo itak že tako redko, da to ne bi bil problem. imamo povezave z večjimi mesti preko vlakov, avtobusi sicer ne vozijo tako redno. otroka sta sicer že blizu 18 in že itak hodita po svoje z drugimi prevozi.
torej … zamenjati avto za scooter in če, katerega ste ali bi vzeli (znamka)? hvala za odgovore.
6 km ravno en bi hodila peš s fasngo. se ti ne zdi vseeno mal predaleč?
kar se pa dežja tiče pa se kupijo palerine. sej folk na obali tudi večinoma uporablja scooterje ali vespe. pri večjem snegu pa vzamem taksi do doma (avotbus ne vozi). stane 3 eur v eno smer.
zdaj dam cca 400 eur za registracijo + 100 eur za bencin, ker gremo pač povsod z avtom. potem bi dala pa dosti manj za registracijo, za bencin pa še manj, ker pokuri 3-4 litre na 100 km.
Kako pa fasengo obesiš na skuter? Ko grem jaz v trgovino, imam čisto poln prtljažnik od avta in to ne samo enkrat na teden. Ne vem, kako bi s skuterjem vse to domov privlekla, edino če obstajajo kakšne prikolice za skuter? Avta ne zamenjam za nič. Skuter je uporaben v mediteranskih deželah, kjer je večinoma sonce, pri nas pa samo v lepem vremenu, ki je, ali pa ga ni. Skrajno nepraktična reč.
ja kolk pa to požrete no da maš vsak teden poln prtlažnik fasnge??? in to večkrat na teden???
jaz grem 1x na teden v štacuno in sta mi 2 vrečki dovolj za ves teden … 4 članska familija. edin kadar se pijača kupuje … pir pa mlek, pa mal soka … za zalogo, takrat pa res rabim avto, sam to je 1x na mesec, drugač pa to vse sprot nakupim.
Mogoče bi bil dober tisti Piaggio s tremi kolesi: http://www.piaggio.si/motor/mp3-yourban-300-lt/26
Odvisno od klanca, ampak menim, da bi vsak sodoben motor moral speljati.
Glede na to, da bo to tvoje primarno prevozno sredstvo bi bilo mogoče smiselno kupiti malce novejši motor za vsaj cca tisoč evrov.
Iztok: se strinjam, a avto v prvi vrsti menjam za skuter zaradi nižanja stroškov. zdaj mi poteče registracija in če ga ne registriram lahko za ta denar kupim skuter. potme pa vsak mesec privarčujem še vsaj 80 eur, kar pa ni malo. avta ne bom prodala – če bi ga bi zanj dobila kakih 500-700 eur (kia rio 2003, 250000 km), tako da ostaja doma za vsak slučaj. ni pa z avtom nič narobe, je vozen, vzdrževan, tid. samo stroški so (in razvajenost). s skuterjem se sigurno ne bomo peljali v trgovino za vsak drek, ampak bomo razmislil kdaj in zakaj bomo šli dol.
Ponjava je bolj za silo, naj bo spodaj vsaj beton ali asfalt, če to ne pa pesek. Pri zemlji se največ vlage nabira.