Kateri router?
Khmm, imam kar tremo, ko spet načenjam novo temo… ;)))
Torej, mislim, da smo to že nekajkrat dorekli, pa vendar bom tudi jaz vprašal: kateri adsl router (s firewallom) naj izberem, sam bom morda kmalu postal ponosni lastnik te internetne povezave. Je dober tisti, ki ga prodaja telekom v svojih trgovinah za 23.000sit ali priporočate kaj drugega, cenejšega, dražjega, karkoli?
Za mnenja se vam zahvaljujem.
Srečno vsem!
Niko
Mah danes imajo že vsi v sebi neki kvazi fierwall.
Od Allied Telesyn (15.000 sit), do raznoraznih DLink-ov in seveda do
slovite Cisco opreme.
Karkoli boš vzel te bo varovalo pred vdori, če bo le pravilno skonfigurirano, pa še nekajsi prej na papir napiši:
Aplikacije ki jih boš uporabljal:
– Emule – morajo imeti za pravilno delo odprte porte …………………….
– Kazaa – mora imeti odprte porte
– Remote Desktop mora imeti odprte porte
Skratka na papir si napiši katere aplikacije boš uporabljal, potem pa
štacunarjem zateži, da naj povedo, ali njihov štacunarski router to podpira.
Koliko računalnikov boš potem imel doma (saj veš, en računalnik
za musko dol vlačugat, drugega samo za filme vlačugat) in podobno!
lp
Jaz imam JAHT router z 4 portnim svičem kar pomeni, da lahko obesiš nanj tiri računalnike.Ima Firewall, pa blokado pred pingi in se mi zdi da je kar uredu, pa še prodajalka v Tech Trade pri Levu v Ljubljani je Fuul prijazna in ti vse razloži pa še o kablih te poučijo in ti jih po želji naredijo.
Bistvene razlike verjetno med proizvajalci ni je pa razlika v prijaznosti in potem reševanju problemov , če ti nastanejo s strani prodajalca. Torej jaz sem izbral prijazne ljudi in se mi je izšlo.
Lp in veliko sreče z namestitvijo, ki je lažja kot si misliš.
Jaz imam Level One FBR1405-TX in sem dal pred približno pol leta cca 14ksit. Imaš en WAN in štiri LAN porte. Router mi omogoča tudi lokalno omrežje. Če misliš uporabljati tudi omrežni printer, dodaj še malo denarja in kupi tak router s printer portom. Moram pa dodati, da se mi dotični router redno obeša (vsaj enkrat na teden) in pomaga smo resetiranje. Prebrskal sem celotno medmrežje in nekje zasedil špekulacije, da naj bi ga sesuvala mula, rešitve problema pa nisem odkril.
Če potegneva črto: Nikotu odsvetujeva nakup tega routerja?
Glede sesuvanja pa sem odkril en sam post na nekem nemškem newsgroupu, kjer je nekaj pisalo (nemško ne razumem ampak ugibam), da naj bi bil problem uploada pri tem modelu, kar naj bi zabaslo(?) router. Na eni od mašin, ki so priključene na router, stalno teče emula in tempo sesuvanja je približno enkrat tedensko, če pa še jaz na svoji mašini poženem emulo, pa router crkne že po eni uri in pol. Prodajalec mi je celo zamenjal router pa ni bilo nič boljše. Takrat (pred par meseci) sem tudi gledal za kakšne novejše firmware, pa jih prav tako ni bilo za dobiti na LevelOne spletnih straneh.
Niko, jest ti bom pa še takole povedal:
1. če imaš ja****ca
2. če imaš eno staro mašino
postavi Linux okolje, pa ti bo vse delalo in tudi p2p omrežje
brez težav.
Jaz imam doma Linux sistem že non stop, svojo domeno, svoj email
server in vse ostale potrebne/nepotrebne zadeve in mi vse dela b.p.
lp
Uh, ideja je več kot mikavna, in tudi večkrat sem že o njej razmišljal, vendar:
za računalnikom presedim tudi več kot 10 ur dnevno, in zato nimam veselja gruntat še o linuxu, čeprav sem si že davno rekel, da se mu bom posvetil
in nočem imeti v svoji sobi kjer spim mašine, ki bi mi laufala 24ur/dan, drugje je pa ne morem spraviti.
Mogoče je to drugo večji problem, saj si ne želim motiti spanca z računalniškim ventilatorjem :)))
Je pa ideja vredna razmisleka, hvala, in ob drugačnih okoliščinah bi se je hitro oprijel.
Forum je zaprt za komentiranje.