Najdi forum

KATERI RAČUNALNIK

Pozdravljeni,
imam 7let star Pentium II, kamor smo dodajala nekaj spomina, pa že nekaj časa obupno počasi dela. Rada bi kupila nov računalnik in namestila Windovs XP, pa me zanima, kaj mi priporočate(kakovost, cena)? Lp, tajda

Aja, še to..kateri antivirusni oz. zaščitni programi so najboljši? (še bolše če sami laufajo:)

Veliko nas uporablja tega.

jaz uporabljam tega i NOD 32 skupaj. Sem nekje prebral, da sta skupaj najboljša zaščita.

Imam 7 let star avto, kateremu sem kasneje dodatno znižal podvozje, sedaj pa ne preseže več hitrosti 100Km/h. Rad bi kupil nov avto, v katerega bi lahko tankal dizel, pa me zanima kaj mi priporočate (kakovost, cena)? Lp, Tadej

;))
Ajej ljudje!

tajda, povej zakaj boš potrebovala računalnik, to je edino bistvo..

lp

ha ha ha ha ha

🙁 Zato sem omenila svoj sedanji računalnik, da bi videla, če mogoče sploh ni še za zamenjat in dela počasi zaradi kakšnega vzroka, ki se ga da odpravit(pač nisem strokovnjakinja na tem področju)..ne vem zakaj je to tko posmeha vredno?!
Potrebovala ga ne bom za nič posebnega-internet, kakšni klasični programčki (poleg Officea še npr. WinRAR, Acrobat Reader, Quick time player..).
Hvala vsem, ki ste mi prijazno odgovorili!

Ni posmeha vredno, samo za vsako stvar, ki jo nabavljaš je zelo koristno vedeti zakaj jo potrebuješ, ne glede ali je to tačunalnik ali kaj drugega…

Na tem računalniku, ki ga imaš sedaj bodo windows XP tekli zelo počasi, tudi bistveno povečanje količine pomnilnika mu ne bo kaj veliko koristilo. Se pravi bo trena svar zamenjat.

Glede na to, da računala ne boš potrebovala za izvajanje kakšnih zahtevnejših aplikacij, novejših igric ampak boš na njem večinoma poganjala programe, ki niso zelo potretni s sistemskimi veri, ti priporočam, najenostavnejšo konfiguracijo, ki se cenovno giblje tam okoli 100k sit. Za opisane potrebe ti bo v celoti zadostoval, vse kar je več je zgolj metanje denarja proč.

lp

Za tvoje potrebe je preko dovolj računalnik za 70 Prešernov.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Za računalnik daj vsaj 120 000 SIT(brez monitorja in XP) in boš imela mir za kar nekaj časa. Če pa k temu dodaš še kvaliteten 17″ LCD in XP, pa si nekje med 220 in 250k SIT. Sam bi ti priporočil AMD64, ker so zelo hladni in tihi, ker ni potrebe po preveč vrtenju ventilatorjev.

janez, tajda ne rabi 64 bitnega procesorja.

Hvala vsem:)

Če ti je doslej dobro služil za potrebe, ki jih omenjaš malo niže, morda nakup res še ni potreben. Morda veš vsaj, kakšen procesor ima in koliko rama?

S formatiranjem in ponovno namestitvijo programske opreme, ti bo deloval tako hitro kot tedaj, ko si ga kupila.

Če se boš odločala za nakup novega, ti lahko pripravim primerno konfiguracijo. Piši mi na mail.

lp Tajfun

Ja to pa tudi na bi blo slabo(formatirat), vsaj začasna rešitev. Mi lahko prosim pomagaš, kam naj pogledam, da dobim podatke o procesorju in RAMu? Koliko pa stane formatiranje?

Informacije o procesorju in pomnilniku dobiš, če klikneš my computer (moj računalnik) z desno miškino tipko in izbereš lastnosti, iste infoemacije pa se ti izpišejo zakoj ob štartanju mašine.
Disk lahko formatiraš tudi samo, oz nekdo, ki je že to kdaj počel, tko da ponavadi stane 0 SIT, lahko pa tudi 10k SIT.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close