Kateri rabljen avto Bmw 3,Audi A4,Alfa 159
Kaj pa voziš? Verjetno Clio 1.2 ,sanjaš o nemških makinah in poslušaš lokalne mehanike, za katere je golf 2 dizel avto od avta.[/quote]
Kar se tiče tistih letnikov, Golf sploh nima konkurence-mašine, podvozje, vrednost, vzdrževanje,itd…a mogoče kje zaslediš R11,R9, Citroen ZX, Fiat Tipo, itd…??? Nikjer ni več teh jajc, ker je vse al prerjaveno al zaribano ali stisnjeno…Golfov II pa ko toče na Avtonetu in po cestah…tolk v vednost..
samo v info glede BMW 318d-143KM in 320d-177KM(letniki cca 2008-2011).
omenjeni motorji znajo imeti probleme s verigo…..preveri (če lahko ) ali je imel avto v preteklosti to urejeno(popravljeno).
Ko(če) gre, zna biti popravilo hudo drago in poraba postane drugotnega pomena…
Če je avto izven garancije menda nočejo nič slišat o kakšni kulanci itd…….pa čeprav je problem poznan (in v zadnjih serijah tudi odpravljen).
Sicer ne vem s katerim avtom primerjaš(1 l nižja poraba), prav tako kolikor vem popravilo ni le 1000€, …itd itd……,če gledaš le na prihranke potem je še ceneje, da kupiš kakšen cenejši avto in takoj “privarčuješ” 3000€, še bolje je če se sploh ne voziš
🙂
Kakorkoli hotel sem samo opozoriti kaj se pri omenjenih motorjih lahko pričakuje , vsak pa ima svojo računico in želitim ti dosti km brez napak.
citiram seveda porabo tistega, ki je to temo začel. Sicer pa sem samo povdaril dejstvo, da ljudje še vedno ne vrednotijo porabe kot pomembnega faktorja. Sedaj je cena ca. 1,3 eura, kaj pa ko bo 2 eura, in več?
Res je, da če hočeš le priti od A do B, je najbolje, da kupiš avto ki malo stane tako kot pri nabavi, kot pri vzdrževanju in ki malo kuri.
Ampak ker je bila tema “BMW, AUDI ali Alfa”, menim, da ni BMW tisti, ki po izkušnjah največ časa preživi na servisu izven rednega servisa. In če je res ketna eden od “genetskih” problemov, potem lahko ocenim koliko časa ga bom vouil s primerljivo Alfo, da prišparam denar za njeno zamenjavo.
Cena pri pooblaščenem servisu je nedvomno višja, ampak glede na to da je sam material relativno poceni in je cena menjave visoka predvsem zaradi količine ur dela, bi pri nepooblaščenem servisu lahko precej prišparal in najverjetneje lahko menjal za ca. 1000 eurov.
Sicer pa je to le moje mnenje…
Porabo seveda primerjam s porabo avtomobila, ki si ga je izbral ustvarjalec tega “topic-a”. 6,8 l / 100 km proti 5.9 l / 100 km.
Najceneje je res it peš, ampak če je to tvoj argument potem si na napačnem forumu in topicu. Tukaj je postavljeno vprašanje: argumenti za in proti med 3-emi avtomobili: BMW 3, AUDI A4 in ALFA 159.
Ti (kuku1) pa namesto, da daš svoje argumente, šimfaš čez argumente drugih.
Moj komentar (komentarja) je bil namenjen le temu, da glede na naraščajočo ceno goriv predstavim v razmislek osebi, ki je vprašanje postavila, koliko pomeni “nekoliko” nižja poraba goriva pri izbiri avtomobila. To in nič drugega.
sicer je post star že več kot 2 leti, ampak vseeno, da ne bo samo “šimfanje”
torej moje mnenje:
…….. 20.000km krajše relacije – definitivno bencinar ! dizlerji z 2.0 (in več) motorji že v osnovi niso za to narejeni, kar dolgoročno pomeni več možnih problemov z motorjem(popravila lahko tudi 1000€ in več)
Važna mi je varnost, zanesljivost – čimmanj okvar – BMW-načeloma OK(možni problemi s puščanjem vode pri vratih , luščenje armaturke,…..), AR159- bisveno boljša kvaliteta kot v preteklosti(možni problemi z volansko letvijo, ), AUDI(OK, ..), OPEL(konča kvaliteta šepa,…)
Kupil bi avtomatika – jaz bi jih razvrstil tako : BMW, AR,AUDI, OPEL
velik prtljažnik ima edino INSIGNIA , ostali so bolj na minimumu v razredu (majhni prtljažniki)
če govorimo za bencinarje ima BMW sigurno najbolj napredne in neproblematične motorje.
V
citiram seveda porabo tistega, ki je to temo začel. Sicer pa sem samo povdaril dejstvo, da ljudje še vedno ne vrednotijo porabe kot pomembnega faktorja. Sedaj je cena ca. 1,3 eura, kaj pa ko bo 2 eura, in več?
Res je, da če hočeš le priti od A do B, je najbolje, da kupiš avto ki malo stane tako kot pri nabavi, kot pri vzdrževanju in ki malo kuri.
Pozabil si bistvo….strinjam se z poceni nabavo(zame osebno nad 2000€ ni noben avto vreden nakupa) ampak udobje, varnost in oprema (pri normalnih šoferjih, ki radi vozijo,), morajo imet prednost pred vzdrževanjem in porabo…
Ampak ker je bila tema “BMW, AUDI ali Alfa”, menim, da ni BMW tisti, ki po izkušnjah največ časa preživi na servisu izven rednega servisa. In če je res ketna eden od “genetskih” problemov, potem lahko ocenim koliko časa ga bom vouil s primerljivo Alfo, da prišparam denar za njeno zamenjavo.
Cena pri pooblaščenem servisu je nedvomno višja, ampak glede na to da je sam material relativno poceni in je cena menjave visoka predvsem zaradi količine ur dela, bi pri nepooblaščenem servisu lahko precej prišparal in najverjetneje lahko menjal za ca. 1000 eurov.
Sicer pa je to le moje mnenje…[/quote]
statistični podatki in raziskave trga govorijo drugače.
Mogoče kakšen argument in seveda kaj misliš z izrazom “(ne/)kvaliteta” ?
glede precenjenosti: Alfa 159 nekaj let stara za 10k€ se ti zdi precenjena ?
Pozdravljeni, to zgoraj je moj post 22.4.2010., ko sem kupil AR 159
Danes po dveh letih in pol je stanje sledeče:
– prevozil 55.000 km (stanje 149.000 km) polovico avtocesta, polovico krajše razdalje 12km
-poraba povprečje 6,8 l/100km (35.000km je naredila žena ki vozi lepo )
Od nakupa (12.500eur + veliki servis 400eur) sem imel sledeče stroške :
-servisi -menjava olja, filtri… 400 eur
– menjava sklopke 350eur
-sesalni ventil (dal sem noter rabljenega 150 eur)
-zavorne ploščice 150 eur
Torej malo stroškov super vožnja, zelo zadovoljen.
Hvala DRRR