Kateri rabljen avto Bmw 3,Audi A4,Alfa 159
Čez 3 mesece bom kupil rabljen avto.Letnik 2007 ali 2008 ali 2009 do 16.000 eur
Rabim karavana na leto prevozim 20.000km krajše relacije.
Važna mi je varnost, zanesljivost – čimmanj okvar
Kupil bi avtomatika in obvezno s parkirnimi senzorji.
V poštev pridejo BMW 3 karavan, Audi A4 Avant, Alfa 159 karavan, Opel Insignia karavan
Hvala za mnenja
Npr. tale mi je zanimiv
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b1ezjnavp3pd
Spodnji primitivni post sploh ne mislim komentirat…
Z avt. menjalnikom imaš lahko veliko štalo če ti gre v rit….plus redno menjavanje olja, plus 100 % dober nakup.
PDC lahko tudi poceni dokupiš(npr. conrad), če ga originalno nima …sicer pa-dejte se ljudje že enkrat navadit uporabljat zunanje špegle….
Glede na tvoje kilometre se ti dizel sploh ne splača…glede na to da na trgu sploh ni bencinarjev, pa itak nimaš izbire.
2.4 jtdm je sicer svinjsko huda mašina ampak draga registracija ko pes.
1.9 jtdm 120 KM je sigurno prešvoh za tako težo, se pravi pride v poštev le še 150 KM.
Še test:
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload/datoteke/testi/RZTHkH4B7opCLC8b18NrZ08bPF5OGejC.pdf
Prednosti:
-zelo direkten volan
-vrhunska oblika
-ogromno opreme
-6 prestav
-dve do tri leta mlajši letnik za podoben denar glede na A4 ali BMW 3
-jtdm dizli so vštric z BMW-jem najbolj dovršene mašine brez konkurence(vgrajujejo jih še v Ople in Volvote), še posebej pa skoraj nekvarljive(slišal od kolega mehanika)
-vrhunsko podvozje
-napram 156(znana po majhnem kufru) ima 159 dost večji kufer, saj je tudi za 20 cm daljša
Slabost:
-hitro padanje vrednosti zaradi slabega renomeja iz preteklosti
-nobenega bencinarja na trgu
V glavnem, trenutno na trgu ni boljšega karavana , če gledamo vse postavke in primerjamo z drugimi…
Če dobiš TI opremo, si zmagal…so pa taki modeli se mi zdi skoraj vsi uvoženi, tko kot z 120 KM mašinami…
Z avt. menjalnikom imaš lahko veliko štalo če ti gre v rit….plus redno menjavanje olja, plus 100 % dober nakup.
PDC lahko tudi poceni dokupiš(npr. conrad), če ga originalno nima …sicer pa-dejte se ljudje že enkrat navadit uporabljat zunanje špegle….
Glede na tvoje kilometre se ti dizel sploh ne splača…glede na to da na trgu sploh ni bencinarjev, pa itak nimaš izbire.
2.4 jtdm je sicer svinjsko huda mašina ampak draga registracija ko pes.
1.9 jtdm 120 KM je sigurno prešvoh za tako težo, se pravi pride v poštev le še 150 KM.[/quote]
Ok z PDC si me prepričal, sem pogledal se da dokupit za solidno ceno.
Za avtomatika vem da če se pokvari so hudi stroški samo je pa kar se tiče vožnje zame avtomatik velika prednost.
A lahko kdo napiše kakšni so avtomatski menjalniki v Alfi, koliko se kvarijo in kakšne so cene popravil.
avtomatika pa le kupi, kljub pametovanjem raznih doktorjev na tem forumu
seveda imaš lahko sranje, če ti gre menjalnik v maloro, ampak za to je ravno takšna verjetnost kot pri klasičnem menjalniku. je pa res strošek v tem primeru večji.
olja v avtomatskih menjalnikih povečini ni treba menjavati, ker je tovarniško predvideno doživljensko, če pa že, je to enkrat na 100.000 km
dokler sam nisem kupil avtomatika, si tudi nisem mogel predstavljati, zakaj hudiča ljudje kupujejo avtomatika, če je pa prestavljanje po klasično čisto simpl in res ni nobena muka.
ne, ni muka, ampak z avtomatikom je pa vseeno še bistveno večji luksuz.
glede tipa avtomobila pa ne vem – vem, da ima VW group odlične DSG menjalnike, za ostala dva pa ne vem. Glede motorjev so verjetno primerljivi vsi trije proizvajalci.
Dizel ni idealen za kratke razdalje, bencinske alfe pa čisto preveč pokurijo.
Poleg tega je prtljažnik v alfi zelo majhen, čeprav je karavanska izvedba. Ko imaš v njem otr. voziček, je to to – pa še to mislim, da ti večji vozički sploh ne pašejo noter. Imel je kolega, zaljubljen v avto, pa je kmalu po rojstvu otroka vseeno obupal, ker prtljažnik je pa nula.
Sprobal oba BMW 320d in Alfa Romeo 159 SW 1,9 Jtd (150KM)
Z obema zadovoljen.
Pri Alfi se malo višje sedi pa menjalnika se moraš navadit je malo trši.
BMW se sedi nižje je malo mehkejši od Alfe, manj odziven avto.
Razlika v ceni 2 leti starega je 3.000 eur. Alfa od 11.000eur dalje, Bmw od 14.000eur dalje.
Ker mi je oblika od AR 159 SW lepša bom verjetno nabavil to. Če se pa bo kaj kvarila imam pa še 3000 eur lufta za popravila.
Pa vzdrževanje Alfe naj bi tudi bilo precej cenejše kot vzdrževanje BMWja
Kje boš dobil AUDI ali BMW za tak denar mi ni jasno. Ko sem v Autoscoud vtipkal BMW 318 D, letnik 08 in 09 mi je izpisal najnižjo ceno 16800. Če kje dobiš tudi meni sporoči. Za bencince mi ne rabiš sporočat. ALFA pa je itak samo za v garažo. Da ne bi prevečkrat stal ob cesti in štopal. Zdaj še imaš čas preprečit oslarijo.
Kupujem letnik Letnik 2007
Alfa 159 1,9jtd od 8.000 eur dalje
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v2mmctdzaqii
Bmw 3 disel od 12.000 eur
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bhl2kne1epr3
Sem se pa že odločil za Alfo po večkratnih testnih vožnjah in predvsem glede izkušenj mehanikov ki pravijo da je motor 1,9 jtd eden najboljših dizlov sploh. Nobenih težav ni z tem motorjem. Čakam na ugoden nakup.
Drugač bom kupil letnik 2007.
Ampak sam trdiš da je Audi in BMW še dražji kot sem napisal torej je razlika še večja kot 3000 eur med Alfo in BMW. Zame še en razlog več da se bom odločil za Alfo.
Kar se tiče kraljice odstavnega pasu kakor ti imenuješ Alfo se mi pa slabše kot se mi je godilo pri Renault Laguni ne more zgodit.
Bomo videli – odločitev je padla.
Bom poročal o tem kako sem zadovoljen – nezadovoljen s svojo izbiro.
Mene pa je pri AR 159 motilo, da so vse rabljene imele izredno obrabljene sedeže. In to pri okrog 150.000 km. Jaz sem imel en avto nižjega cenovnega razreda, z njim naredil preko 300.000 km, nikdar ga pretirano čuval in so bili sedeži celi, ko sem ga prodal. Avto je sicer zelo lep, fajn za vozit, a kvaliteta je bolj tak tak. Dva sodelavca jo imata, ne moreta je prehvalit, a oba jo imata kar naprej na servisih, ker nekaj crkuje. Ampak, pravijo, da pravi ljubitelji AR to vzamejo v zakup.
Za 300 € ga lahko še čipaš na 180 KM
Poglejte še našo Alfo, notranjost je kot nova, morda le tepihi za zamenjat:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3735140&show=1
lp
televrina@gmail.com