Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kateri program priporočate za image audio cd-ja?

Kateri program priporočate za image audio cd-ja?

Imam zbirko originalnih audio cd-jev. Na prenosni disk nameravam posneti najljubše (image cd-ja). Poskusil sem s programom PowerISO, pa je image glasbenega cd-ja velik kar 766 MB, čeravno je na njem le 20 pesmi.
Mi lahko kdo svetuje še kakšen drug primeren softver, ki morda zna narediti manjši image, da jih bo šlo lahko več na disk (200 GB). Datoteke naj bi bila v takšnem formatu, da jo lahko poganjam kot navidezni cd-rom.

Škoda, da se nisem tega domislil že kdaj prej, saj odpade vtikanje audio cd-jev v računalnik, pa še prašijo se ne.

Hm. zakaj pa ne bi pretvoril vseh CDjev v MP3 ali windows Media, pesem za pesmijo? Če boš imel na disku, pomeni, da boš itaq poslušal z računalnikom… a ne?
V tem primeru je povprečna velikost ene datoteke 3-4 MB. Npr. nekateri novejši avtoradii in stolpi potem že znajo predvajati tudi take datoteke, kar pomeni, da jih na Cd lahko spraviš nekako 150. Če boš dal na disk, pa priključiš na USB.

To vem, a škoda se mi zdi izgubiti kakovost pesmi. Audio je le audio. Image brez težav poslušaš kot virtualni cd, zasede pa res (pre)veliko prostora. Zato sprašujem, če kdo pozna program, ki zna bolj stisniti ISO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close