Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni stroj naj kupim?

Kateri pralni stroj naj kupim?

Odgovor na objavo uporabnika
pišeš bedarije, 25.08.2021 ob 14:14

znamka sploh ni več važna, 25.08.2021 ob 14:04

Avtorica: katerikoli, ki ima 5 letno tovarniško garancijo, Aquastop, inverter  motor( odpadjo krtačke, ležaji, jermen motorja kot potrošni material-kar gre ponavadi najprej), pa če je le  250 UR pri Lidlu ali Hofru – go fo it -znamka ni pomembna. Ker se ti bo v 5ih letih zamortiziral – robe bv beli tehniki, ki bi zdržala 10+ let, se ne dela več – z namenom 🙂

Zavedaj se, da smo  zaradi korona krize že v godpodarski krizi, ki je prizadela in še bolj bo tudi proizvodnjo bele tehnike – rezervnih delov bo vse manj, že sedaj imajo vse fabrke  v Evropi krizo z dobavo rezervnih delov s Kitajske, ker je vojna v Afganistanu naredila svoje. Bitka za gospodarsko prevlado med Ameri, Kitajci, imbargo robe s Kitajsko tudi v Evropo, ipd).

Stroj pa izbri na svoje potrebe -glej, da ima tudi kak kratek program, da ne melje ne preveč umazane žehte po dve uri za BZVZ.

znamka je še kako važna, saj ima candy izpostavo za celo jugovzhod evrope v srbiji, indesit podaljšana garancija preko partuma hr ni nič, stroj star dve leti smo morali vrečt stran, beko tudi je en pisal katastrofa od servisne mreže, edino kar je še slovensko in deluje je gorenje pa še najboljši stroji 5 let garancije so

Ne, ni važna – ker rezervnih delov kmalu vč NE bo za nobeno znamko.  prodajalo se bo zalogo z lagerjev, proizvodnja novih pa že šepa. Kriza je …. Kaj ti ni jasno? Aja, ne spremljaš.

znamka sploh ni več važna, 25.08.2021 ob 14:29

Ne, ni važna – ker rezervnih delov kmalu vč NE bo za nobeno znamko.  prodajalo se bo zalogo z lagerjev, proizvodnja novih pa že šepa. Kriza je …. Kaj ti ni jasno? Aja, ne spremljaš.

pardon – sestavnih delov, ne samo rezervnih delov. Globalna kriza v gospodarstvu se je pričela.

Imela Gorenje-sranje na kvadrat, potem Miele, super ampak je bil drag, 1200€ je stal že takrat…imela sem ga 20 let in še delujočega podarila, sedaj imam Candy, mi je všeč, ker ne pere po 5 ur, ima krajše programe in pet let garancije.

Čeprav so mu ga odsvetovali sem zelo zadovoljna.

Nepoznan vox, 24.08.2021 ob 16:23

Nasveti iz prve roke, 24.08.2021 ob 14:30

VOX Electronics

In ta je na nivoju katerega od poznanih?

Indesit ( Candy).

Dobra znamka je npr. kakšna Hisense, če pade z linije Gorenja, za tuji trg ( UK, Nemčija).

ta nivo, 25.08.2021 ob 14:43

Indesit ( Candy).

Dobra znamka je npr. kakšna Hisense, če pade z linije Gorenja, za tuji trg ( UK, Nemčija).

http://www.vieffetrade.eu/prodaja?ecomm=search&cerc3=hisense

krizo imaš ti v pizdi. gorenje ima 60 procent povečano proizvodnjo in išče nove delavce ravno včeraj objavljeno. nobene krize ni, kriza je namišljena in zlagana , človeštvo bo vedno rabilo pralne stroje in to vedno več, saj se plodite kot pdgane te zgodbe bo konec šele ko bo zmankjalo surovin saj to bo pa kmalu.

krizo imaš v pizdi, 25.08.2021 ob 15:34

krizo imaš ti v pizdi. gorenje ima 60 procent povečano proizvodnjo in išče nove delavce ravno včeraj objavljeno. nobene krize ni, kriza je namišljena in zlagana , človeštvo bo vedno rabilo pralne stroje in to vedno več, saj se plodite kot pdgane te zgodbe bo konec šele ko bo zmankjalo surovin saj to bo pa kmalu.

No, no, no, vulgarni Slovencelj- oladi  malo. Sproščaj svojo neezmožnost orgazmiranja drugje.

Ko kmalu   ne boš mogel več dobit svoje omiljene znamke alkota v štacuni , se pa spomni na “krizo” in svoj gnil žargon na MONu.

je po mojem najboljši

Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval. Dazji kot je, boljsi je. Kvaliteta se placa.

Prvo pravilo, 26.08.2021 ob 14:22

Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval. Dazji kot je, boljsi je. Kvaliteta se placa.

škripnu ti bo zagotovo  kmalu po izteku tovarniške garancije ( pišem iz lastne izkušnje z dvema, cenovni rang 1200 in 140o EUR) – ker so vsi današnji stroji tako narejeni – elektronika samo določeno število ciklov, ker proizvodnja mora laufat, trakovi se morajo vrtet, skladišča robe narejene praznit, delavci morajo imet pa plačo…. Pa če je jurja pa pol ali pa 300 EUR.  Zakaj misliš, da ima baterija prenosnika samo določeno tevilo polnitev, jo pa moraš načeloma in iz izkušej v praksi prej kot v 5ih letih sicer zamenjat? Ne samo zaradi varnosti 🙂 Pa ob pravilni uporabi polnjenja, da ne bo pomote.

da kupi takega, ki ima 5 let garancije

Tudi Miele v sedanjih časih crkuje kot vsi ostali. Sem bral en nemški forum (potem, ko je crknil tudi meni) in se folk pritožuje, da je glede življenjske dobe padel v povprečje.

Zato absolutno ni vreden tega denarja, pa čeprav pere v redu, pač dokler ne crkne. Popravljati pa se ga itak ne splača.

Zato sem potem kar Gorenje vzel, ker je menda neko dobro povprečje. In imam 5 let garancije, ki se je baje tudi držijo v praksi. Kar seveda ne velja za vse proizvajalce. Pri nekaterih si lahko z njo samo nekaj obrišeš.

Pa 7let garancije. Ne zajbavam. Da ga njegovo predvideno življenjsko dobo zastonj popravljajo, pol pa cesta  2h smetarjev.

Pa ima Samsung vse rezervne dele v Sloveniji? Da ne boš potem na njih čakal kot npr. pri Beku, ko iz Turčije hodijo tudi pol leta.

Tudi zato sem jaz zdaj vzel Gorenje, ker imajo servis tu in na zalogi vse rezervne dele.

Imam Beko. Inverter motor, 5 let garancije. Dobila sem ga znižanega za 350evrov. Zelo zadovoljna. Sicer za pralni stroj dat 1200 in več, niti slučajno!

Mi smo pred 20 leti kupili novi pralni stroj znamke Mikita. Do danes tudi enkrat ni bil na popravki. Dela kot svicarski sat.

Jaz sem pa imel z Bekom zelo slabe izkušnje. Hitro crknil in zlepa ni bilo delov. Servis katastrofa. In kmalu za tem je crknilo pa nekaj drugega. Smetišče. Potem sem kupil Miele za kar veliko denarja. Je ok delal, ampak malo po petih letih je tudi ta crknil. Smetišče. Zdaj kupil Gorenje, 5 let garancije in zaenkrat dobro pere.

Mi imamo LG

Tega: https://m.youtube.com/watch?v=PPtIOcIBe44#menu

jaz sem na temu forumu že stokrat napisal, da imam že četrti pralni stroj. In da so vsi bili made in Gorenje Velenje. Tri smo kupili nove. Ter da so vsi delali kot Singerica.

Gorenje.

Odsvetujem pralni stroj Electrolux. Meni se je po treh letih začela luščit barva na stranici ohišja. Potem je barva odpadla in spodaj se je pokazala rjasta pločevina. Ker stroj ni bil v vlažnem prostoru, pomeni, da je proizvajalec barval rjasto pločevino, oziroma ta ni bila očiščena rje. Vsekakor skrajno nemarna proizvodnja ohišja pralnega stroja. Baje to pločevino barvajo v Italiji.

Mi imamo beko sicer sušilni stroj pa mi res ni jasno zakaj vsi njihov servis tako zelo kritizirate! Ja očitno je za beko več serviserjev ampak ta k ma naš okoliš (okolica Kranja) je res ok. Prijazen pride v parih dneh in 2 je še pri mami pogledal stroj spotoma in 1 zamenjal gumo.  Res nimam nobene pripombe čez njega.  Pralni stroj imamo pa gorenje in se mi zdi kar se programov tiče slabši od mamiga bekota, ki je ene pol leta strejši.  1 srevis na garancijo mislim da programator pa 3 tedne  nazaj je partner sam zamnjal nek ventil. Garancija potekla avgusta. Kar se pa znamke indesit tiče 7 let imamo pomivalni stroj te znamke stal je 300 e za srevis ne morem nič komtirati, ker nismo še rabil,,,,

Mi smo za spremembo kupili novi pralno sušilni stroj znamke  Lord w 6 Nimam ene pripombe za njega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close