Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kateri pralni prašek?

kateri pralni prašek?

No spodaj ste načele temo, zanimivo, ker ob poplavi vsega in mojega gospodinjstva sem prisla do zakljucka, da sploh ni pomemben toliko prasek, kot nacin pranja.Saj nasi pralni stroji, prasku sploh ne dajo vec moznosti da dela, naredi svoje, ker komaj das notr, zalaufas, ze izpira in je vsega konec.

Na morju ponavadi namocim cez noc perilo, enkrat cisto v navadnem prasku, najcenejsem, fleki so bili tudi od trave, sadja, zjutraj sem bila pripravljena na ribanje drgnjenje, saj nisem mogla verjet, kje so fleki, zakaj vse tako disi, in je samo se za sprati.Kaj zelim povedat, prasku sem dala cas in naredil je svoje, kajti v pol ure nikoli ne da iz sebe vsega, pametne so une ki namocijo perilo u stroju in potem za kaksno uro ugasnejo in potem nadaljujeo pranje, samo jaz res nimam cajta za tako pranje, zato perem pisano na 40 stopinjah, ker itak ni umazan samo preplaknit je potrebno in ko opazujem, je res u pol ure use oprano, raje pa ne pomislim, kako je to uprano, ma saj mi je jasno.Nekega dne ko bom imela cajt bom prala kot so nase mamce, namocila cez noc in zjutri snezno belo perilo le se splahnila in obesila.Ja ce dovolimo prasku dovolj casa ucinkovati, potem je perilo brezhibno, pa sploh ni vazn je ariel, al persil al navaden ne vem ker za 600,00 tolarjev.Denar tkole mecemo u vodo..no splahuje nam jo stroj..aha.

Jaz uporabljam Ava prasek, za pisano tekoc, in to perem na 40 stopinjah, za belo ava u zrnu in perem na 95 stopinjah in nikoli ni tako perilo kot uno ko je namoceno cez noc,probajte punce, jaz sm zato lahko to trdim!

S temle se pa popolnoma strinjam! Kupujem najcenejše praške oz. tiste, ki so v danem trenutku v akciji in sem ugotovila, da je čisto vseeno, katerega kupiš, največ naredi namakanje v “lugu” – kot bi rekla moja mami 😉 Več kot vsak Vanish ipd. Madeže pa pač dodatno fino natreš z mokrim praškom in voila!!!

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Tudi jaz prisegam na namakanje v lugu. Snežno bel prt po božični večerji je vse prej kot to kar je bil. vroča voda, pralniprašek, namakanje v lugu – recimo čez noč, zjutraj pa v pralni stroj in spet je snežno bel. Brez vanisha in ne vem kakih ekstra močnih praškov.

Verjetno so si pralni praški tako zelo podobni tudi na kakšni drugi osnovi… npr. če preveriš kdo proizvaja Finish in Calgonit (za pomivanje posode), vidiš, da gre za enega in istega proizvajalca. V reklamah pa potem enkrat hvalijo enega, drugič drugega in sami sebi ustvarjajo kao neko konkurenco ;)) Denarci so v vsakem primeru usmerjeni v željeno smer. Kateri od njiju je boljši??? Nobeden. Boljši je ravno tisti, ki je najnovejši, kaj pa… tisti ki ga imaš doma v omari je NULA proti ta novemu s čudovitim vonjem, ta novi doseže izreden sijaj, ta starga hitr v koš, pa po novega, da ti bodo kozarci sijali tako kot tvoji prijateljici, ki že ima ta novega…

Včasih si mislim, da so tele reklame prav žaljive 🙁 Ma, to je itak že druga tema…

Surovine za Ariel in Persil itak dela BASF. Samo, da to nikjer ne pise.

Maš pa res čuden stroj, če ti opere v pol ure, a daš na hiter program al kaj? meni pere normalno, na 40 stopinj vsaj uro in pol in to u redu. Je pa candy

Naš pralni stroj nima nobenega “normalnega” programa (brez predpranja) krajšega od dveh ur. Pa je en izmed najboljših varčevalnih pralnih strojev trenutno – porabi malo vode, zato je potrebno tudi manj praška, pa stroj sam od sebe “namaka”.

Ker ga itak lahko sprogramiram, da mi začne prati takrat kot jaz želim, ponavadi naredim tako, da začne prati dve uri preden vstanem – ko vstanem je perilo oprano in hitro obešeno ali v sušilcu. Tako da mi je čisto vseeno, kako dolgo pere.

persil punca ,,persil…kapo dol:))

Tudi moja mama je namakala, pa sem se vedno norčevala iz nje, ampak dejstvo je, da so njene cunje zares oprane, moje oz. moževe pa … hja …

Pred časom sem brala, da tekoča pralna sredstva perejo slabše kot pralni praški in da dražji ne perejo nič boljše kot cenejši. To da se perilo namaka pred pranjem pa resnično drži, da je potem snežno belo.

Lp, revi

Kako pa s tistimi cunjami, ki se jih ne sme namakati. Imam (na žalost) kar nekaj takih “lepših” cunj za službo, ki so ponavadi tudi malce dražje kot tista športna za popoldan oz. vikend, pa na nekaterih piše, da je namakanje prepovedano. Kaj pa s temi naredit? saj bi enkrat probala, pa mi je kar hudo reskirat, ker se mi že tako zdijo ta oblačila za službo dovolj draga, na žalost pa moram biti v službi urejena.

Kaj je to namakanje v lugu (kaj je to lug)??

Hvala!!

Jaz pod ‘lug’ razumem raztopino pralnega praška.

Stvari, na katerih piše, da se jih ne sme namakat, pa jaz ne bi namakala.

V bistvu namakam belo perilo, tisto za na 60 stopinj. In sicer tako, da ga dam najprej (s praškom) v stroj prat za kake pol ure na program s 40 stopinj, stroj ustavim, pustim kakih šest ur (oziroma do takrat, ko je poceni elektrika), mogoče vmes enkrat med namakanjem še vklopim pranje na 40 stopinj za kake 10 minut, da se malo premeša, potem pa (ponavadi zvečer) vklopim stroj na program za pranje na 60 stopinj (od začetka, prašek je pa itak že od prej not). In res se precej bolje opere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close