Kateri plin bi to lahko bil?
Nevaren osebek, 22.08.2021 ob 18:19
Ko se pa zmeša, 22.08.2021 ob 18:02
Vem ime plina, 21.08.2021 ob 19:40
Shizofrenium, zadnje cajte uhaja na dosti lokacijah.
Ko se Shizofrenium zmeša s Hipohonriumom, potem je pa res groza.
Plavi zdravi se, preden te ne peljejo kam v Hrastovc. Nevaren osebek okolju in družini. Na srečo ga je baba zbrcala čez prag. Hura za pametno babo imela je jajca in se poriva z drugim ki ima bolj dišeča zanjo.
Evo, so že posledice mešanja plinov vidne.
primorc en, 21.08.2021 ob 18:57
primorc en, 21.08.2021 ob 18:55
Si pomislila, da prihaja ‘plin’ v stanovanje hkrati z oseko? Ko je oseka, se nivo Badaševice zaradi suše in nizkega vodostaja spusti pod nivo cevi po katerih pritekajo meteorne vode v Badaševico. Seveda je možno, da je nekdo izkoristil cevi za meteorne vode tudi za izpust fekalij (ala Žusterna). Pri razpadanju in gnitju organskih snovi nastajajo plini in med njimi je tudi metan (CH4-brez vonja) pomešan z žveplovimi spojinami (zelo smrdijo).
No, ko pokukajo cevi nad gladino, ‘zadiši’ po naravi 😀
Po sprehodu sem se zapeljala mimo in seveda tu ni nobenih vonjav. “Cist zrak”
Vsak dan bom naredila slikico in opombo al smrdi ali ne. Zanje, meni ne rabi.
Naj pridejo raje na tiste nase konce pa naj tam analizirajo vrsto in prisotnost plina.
Ce bo mozno bom sla po okolici in napisala seznam ulic, kaj ljudje in kdaj zavohajo jedek plin. Ter ti zbrano dostavila na dolocene sluzbe in medije. Al bodo kaj ukrepali ali ne je njihova stvar. In ne vec moja.
No tu ni vonjav, pa bo jutri dez.
Ugani kaj, 22.08.2021 ob 19:41
Drugo ime za iperit je gorčični plin.
Sem danes videla po spletu ja.
Eni opisujejo cebulo z vegeto. Pa so me ti opisi motili, v bistvu da trosijo neumnosti, ko pa jaz voham jedek mocan plin.
Nekje omenjajo da vonj spominja tudi na hren, tuje spletne strani pa vonj “bijeli luk”.
Tako da imajo prav, sem pa mislila da se delajo norca.( v mislih se jim oproscam)
Ima noto cebule, ali gorcice al hrena.
Mi smo in bomo svoje delo naredili, da obvestimo pristojne sluzbe kje in kdaj se zazna. Kaksen je vonj. Koliko je drazec. Njihova naloga pa je da opravijo meritve oz analizo. Posteno brez prekrivanj. To je to. Enostavno.
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 21:31
” primorc en”
Mal za hec … da ne bo po napisanem jih veter odnesel po meritve v Vanganelsko jezero. ?
Bojijo se plina in se oddaljujejo od problema. ?
Ma v medijih so omenjali nekega Igorja Rakarja – tole piše: “…je za ogled, meritve in oceno tveganja za zdravje ljudi ELME zaprosil Igor Rakar, vodja Civilne zaščite Mestne občine Koper. Zaradi močnega, neprijetnega in dražečega vonja na območju Badaševice, približno en kilometer pred izlivom v morje, je vodja intervencijske ekipe ELME Dušan Žigon presodil, da je potreben ogled na terenu, in to v času, ko bo smrad predvidoma najbolj izrazit. Domačini so močne vonjave zaznavali predvsem v zgodnjih jutranjih urah. Mobilna enota ekološkega laboratorija je tako na teren izvozila v nedeljo, 15. avgusta, ob 5.30, v Semedeli pa so ostali vse do 11.30.”
Če njemu smrdi drugje kot tebi je najbolje, da se obrneš nanj. On jih je peljak k Badaševici, ker je tam smrdelo. Ko spet smrdi pri tvojem bloku, naj pride možakar vohat okoli tvojega bloka, če gre za isti vonj in naj naredijo meritve zraka še tam. Če se boš samo sprehajala naokoli in tukaj pisala, ne bo iz te moke ‘smrdljivega’ kruha 😀
Forum je zaprt za komentiranje.