Kateri plin bi to lahko bil?
NI DRUGE VARIANTE, 21.08.2021 ob 22:01
KOT TA, KI TI JO SVETUJEM..
POKLIČI SLOVENSKE NOVICE IN NAJ OBJAVIJO TVOJO ZGODBO, PO MOŽNOSTI ŠE OD KATEREGA SOSEDA. MEDIJI IMAJO VELIKO VLOGO PRI TEM, VERJETNO SE BO ZATO NAŠEL KRIVEC..
SREČNO…LP
JA, samo mora najšrj pogruntat, kateri medij ni politično voden in naklonjen – s strani npr županov, veljakov kraja, kjer prebiva. Nekateri novinarji so radi tudi plačani z nasprotne strani in se ne bodo šli neodvisno raziskovalo novinarstvo. Živimo v takih časih, ko je denar sveta vladar.
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 09:20
kemikalije za droge, 22.08.2021 ob 08:54
Šnelca_783, 21.08.2021 ob 22:27
Hvala za ideje in predloge.
Vonj konoplje in ko smradi mularija s kajenjem poznam.
Ni to to.
Ce komu pade se kaksna ideja o mocnem jedkem plinu naj pove. Koliko je vonj mocan? Za orientacijo. Kot bi imeli avto bencinarja v dnevni, ga vzgali in da dela na mestu 2 do 3 minute potem ta smrad vohali v dnevni sobi pri zaprtih oknih.
Toliko za orientacijo o jakosti vonja zunaj in notri tega nepoznanega plina.
Bom videla ce bo to noc se vonjalo ali si bo plin vzel fraj soboto. ?
Glede Slo novic, ni slaba ideja.
Grem po vrsti od granate dalje.
Hvala za ideje in pomoc.
Verjemite ni prijetno in zaskrbljujoce ze. Ce pomislim da se lahko to morda ne konca oz celo prelevi v smrad ves dan, ko ne bos mogel zracit ne bit zunaj. Katastrofa. Ne upam pomislit. ?
Zato morajo ukrepat ce ne kp, pa lj tam vzamejo resno. Ker so na drugem nivoju, tu je huje kot balkan od csd, doktorjev dalje…
Ne “smradi” s konopljo samo mularija, kot jo po krievm obtožuješ. S kajenjem konoplje smradijo tud tvojih let, pa mojih – imam enega soseda svojih let, ki jo občasno poha.
In nekatri jo kadijo v terapevtske namene -čeprav ni legalizirana.
Akcijo naredit po bloku, kaj se to kaj skriva – lahko so tudi kemikalije za izdelovaje metha, amfetaminov , rekracijskih drog. Pa to spušča. Poglejte malo po kleteh svojih sobivajočih. Droga se “kuha” tudi in veliko tudi na vaših koncih.
Ne mi rect…se se en dan priblizala eni kleti kjer je en diler. Oz ima tako hisko pred blokom. Sem jo odnesla dobro. Sicer tam ne smrdi. Ce bi pa poskusila notri, ima 5 pitbulov ki te razkosajo.
Vonj je po tedni razlicen. ENKRAT gre tako da preskoci ulico, se pravi vsaka naslednja. Drugi zajame dve ulici pravokotno.
Zato mi v tem primeru deluje kot da je gibajoci nocni storilec.
To mi je oce rekel da ima potem te mini prenosne bojne strupe in jih spusca. Al ima prav al ne, sem tudi na to pozorna.
Je pa problem da se ravno taka nezdrava odpravit to raziskovat, pa neopremljena. Ze tako mi tej hlapi naredijo glavobol in slabost. Upam da se kje na terenu ne zastrupim oz ne pridem komu pod roke. Ne morem pa tako pustit.
To je to – jasno da ne kuhajo ko ste vi naokoli. pokonci, ponoči, ko folk spi –
Poglej si kakšen del serije na National Geogrphic – drug trafficking & Co – pitbuli, barake, kočice – vse se 100% ujema.
Kemkalije za copranje drog tako smrdijo, kot ti opisuješ.
taki kuharji so pogosti na vaših koncih, 22.08.2021 ob 11:18
To je to – jasno da ne kuhajo ko ste vi naokoli. pokonci, ponoči, ko folk spi –
Poglej si kakšen del serije na National Geogrphic – drug trafficking & Co – pitbuli, barake, kočice – vse se 100% ujema.
Kemkalije za copranje drog tako smrdijo, kot ti opisuješ.
No to ima barako ob bloku ulico nizje. Tam ima pitbule zaprte v temi dan in noc. Hrani jih s surovim mesom. So popadljivi.
( predvidevam)Verjetno jih tepe oz muci, dresira.
Tam me je videl en sosed in mi rekel “kaj isces tam bejzi, razkosali bi te, kaj si ti nora”
Tip ni bil nikoli v zaporu, a je od malih nog kradel vse in doma je starsa pretepal. Oce se mu je obesil pred njim. Bolnega oceta je vezal in mu dajal za pit litre vina na dan, silil v usta zlival. Po smrti oceta je pretepal mati. Boga je hodila delat vsa pretepena in v plavicah v sluzbo. Imela je roko poskodovano, ramo. Zenskam se je znala lagat da je padla z motorja, samo da ne posiljajo csd in P na dom. Ker niso nic ugotovili in ko so odsli jo je brutalno pretepal.
Vprasanje kaj ima ta v baraki. Ampak tam blizu ne smrdi.
Zdaj na hitro cekiram te vonje. Brat vsega ne morem, ker imam nekajmesecne vrtoglavice. Me omejuje pri iskanju info ob tem problemu.
A ker mi je hodilo toliko njihova beseda vonja “cebula in vegeta”. Sem iskala besedo na kaj mene ta mocan jedek plin spomne.
In tako mi pade ena nota gorcice.
Prej za stos vpisem gorcicni vonj. Itak sem si mislila kaj sploh take neumnosti pisem.
Ko sem nasla to me je vrglo na rit.
Omenja gorcicni vonj.
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Iperit
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 11:40
Zdaj na hitro cekiram te vonje. Brat vsega ne morem, ker imam nekajmesecne vrtoglavice. Me omejuje pri iskanju info ob tem problemu.
A ker mi je hodilo toliko njihova beseda vonja “cebula in vegeta”. Sem iskala besedo na kaj mene ta mocan jedek plin spomne.
In tako mi pade ena nota gorcice.
Prej za stos vpisem gorcicni vonj. Itak sem si mislila kaj sploh take neumnosti pisem.
Ko sem nasla to me je vrglo na rit.
Omenja gorcicni vonj.
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Iperit
Morda se samo Lea Jarc sprehaja v bližini.
Kaj sem zdaj nasla. Grozno!
(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4425626107457678&id=559443304075997)
(Teksta ker sem na mobitelu ne morem prilepit)
Sev delta cepiva prihaja na nas danes 26. julija 2021 od Ljutomera pa vse do Pirana Če to vidiš in čutiš tudi ti napiši o tem spodaj v komentarju…
Pripenjam komentar “seva delta” gospe iz Ljutomera;
“Ljudje! Okolico Ljutomera so pred dobro uro zopet orng strupili iz letala, ki je bobnelo nad oblaki! Plin, ki se je spustil k tlom je ostrega neprijetnega vonja. Kolikor googlam, bi lahko bil iperit, ki ima vonj podoben hrenu?. Počutim se Grozno! Kašljam in obrazne mišice ter mišice udov mi mravljinči… Hudič je, ker ima večina bojnih plinov, ki ga uporabljajo v tej prekleti vojni, odloženo / počasno delovanje in nikoli ne veš, s kakšno jakostjo se bodo pojavili simptomi ali celo smrt?.
Folk pa še kar verjame v nevarnost korona virusa, ki je običajen prehlad, medtem ko je ozračje iz dneva v dan bolj zadušljivo! Kuhajo 4.val s polno paro?!!! Zbudite se, ker bo sicer prepozno za vse? ”
pa še komentar iz Kopra;
” Našpricanost s strupi se čuti in vidi v zraku kot zadimljenost, ki smrdi po zažganem. Slišijo se tudi letalski motorji.”
Mozno da je res to: Ponoci!!!
“Iperit je predvsem bojni strup, ki so ga najpogosteje uporabljali ponoči, da so z njim napadli sovražnikove vojake, ki so zapustili bunkerje in zavetje misleč, da jih varuje noč, in niso vedeli, da nanje preži neuničljiv sovražnik, ki ima vonj po česnu in gorčici,” je povedal…
Kdo lahko poseduje ta iperit? ?
Iperit se dolgo zadrzuje v zraku.
Med kemično orožje se uvrščajo še mehurjevci, ki povzročajo grde opekline z iperitom oziroma gorčičnim plinom. Iperit slabo hlapi, zato ga je mogoče uspešno uporabiti v tekoči ali parni obliki. Plin se dolgo zadržuje v zraku, na zemlji in v zaprtih prostorih. Zelo hitro prodira skozi različne materiale, kot so tekstil, lepenka, tanka guma, koža … Slepota, poškodovana pljuča in zaviranje delovanja kostnega mozga so med posledicami pri izpostavljenosti nesmrtonosnim odmerkom.
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 13:03
Iperit se dolgo zadrzuje v zraku.
Med kemično orožje se uvrščajo še mehurjevci, ki povzročajo grde opekline z iperitom oziroma gorčičnim plinom. Iperit slabo hlapi, zato ga je mogoče uspešno uporabiti v tekoči ali parni obliki. Plin se dolgo zadržuje v zraku, na zemlji in v zaprtih prostorih. Zelo hitro prodira skozi različne materiale, kot so tekstil, lepenka, tanka guma, koža … Slepota, poškodovana pljuča in zaviranje delovanja kostnega mozga so med posledicami pri izpostavljenosti nesmrtonosnim odmerkom.
Počasi bomo razmišljali v smeri, da s teboj nekaj ni ok…
Boljše kot da pišeš svoje ugotovitve, razmišljanja in dognanja tukaj gor, raje se posveti odkrivanju problema..
Lp
Daj ne smeši se z bojnimi strupi, ker boš izpadla kot neka zarotniška strganka. Verjetno ste priseljenci- furešti, ki ne poznate lokalnih zadev. Lučaj od bloka imaš bivšo tovarno Tomos, kjer se je izvajalo nikljanje/kromiranje. Če to počnejo z elektriko (galvansko) nima nekih vonjav, če pa poteka na kemični način, lahko vohaš kemikalije. Še najbolj verjetna razlaga je pa tista najpreprostejša in sicer ta, da v še lučaj bolj oddaljenem Vinakoper žveplajo na tisoče sodov, ker se pripravljajo na novo trgatev. Vsakič, ko obrne smer vetra in prične vlečti burja (iz SV), dobiš žveplo pod nos. Žveplo ima točno take učinke kot jih opisuješ – suši grlo, peče nos, smrdi… Sedaj bodo tebi podobni iz vseh vinorodnih krajev poročali o brnenju letal in iperitu 😀 Iz prekmurja so se že oglasili, iz Kopra tudi, pričakujemo še ‘iperit’ na dolenjskem koncu in seveda ne smemo pozabiti Štajercev .. 🙂 🙂 🙂
primorc en, 22.08.2021 ob 16:39
Daj ne smeši se z bojnimi strupi, ker boš izpadla kot neka zarotniška strganka. Verjetno ste priseljenci- furešti, ki ne poznate lokalnih zadev. Lučaj od bloka imaš bivšo tovarno Tomos, kjer se je izvajalo nikljanje/kromiranje. Če to počnejo z elektriko (galvansko) nima nekih vonjav, če pa poteka na kemični način, lahko vohaš kemikalije. Še najbolj verjetna razlaga je pa tista najpreprostejša in sicer ta, da v še lučaj bolj oddaljenem Vinakoper žveplajo na tisoče sodov, ker se pripravljajo na novo trgatev. Vsakič, ko obrne smer vetra in prične vlečti burja (iz SV), dobiš žveplo pod nos. Žveplo ima točno take učinke kot jih opisuješ – suši grlo, peče nos, smrdi… Sedaj bodo tebi podobni iz vseh vinorodnih krajev poročali o brnenju letal in iperitu 😀 Iz prekmurja so se že oglasili, iz Kopra tudi, pričakujemo še ‘iperit’ na dolenjskem koncu in seveda ne smemo pozabiti Štajercev .. 🙂 🙂 🙂
Se opravičujem, ker sem pozabil omeniti še Kraševce in Brice.
I love Goriška Brda 🙂
Tu zivim od rojstva.
Drugo tudi upokojeni par pa ceprav pri 80 letih ki se vedno voha in ima dober nos, niso furesti ampak domacini ne pomne tak vonj po plinu.
Se ne spoznam. Priznam in me ni sram. Ena zenska se ne more kosat z moskimi in znanjem na tem podrocju.
Vem pa da ni ne fonja iz badasevice, ne tomos, ne vinakoper in zveplo…nic od tega.
Niti iperit ne morem trdit da je. Saj mi je nepoznan in nisem strokovnjak.
Iscem pa, zanimam se. Sprasujem. Ni mi vseeno.
Evo doma en cas nisem imela gorcice, je ne uporabljam zaradi soli notri. Sem prej sla in jo dobila ter vohala in okusala.
In ja vonj neznanega plina ki je motec od zacetka julija do danes spominja na gorcico, ostro in jedek. Nepoznan.
Meni je interes okoliscine raziskat in pritisnit na par institucij da odkrijejo na pravem mestu. In podajo rezultate po resnici.
Ponavljam, ce bi bila boljsega zdravja bi to urejala v zacetku avgusta.
Ne recem da sem primerna za to urejat, ne morem pa niti z roko zamahnit da ni nic in cakat da bo kdo drug naredil kaj.
Ce se bo pa to nadaljevalo in ne bo ukrepanj ali bo resnica prikrita pa bom kot tu od rojstva ziveca, se preselila stran, saj bom smatrala da okolje ni varno in ni primerno zame vec. Itak gledam glede selitve, pa bom razsirila krog iskanja.
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 16:54
Tu zivim od rojstva.
Drugo tudi upokojeni par pa ceprav pri 80 letih ki se vedno voha in ima dober nos, niso furesti ampak domacini ne pomne tak vonj po plinu.
Se ne spoznam. Priznam in me ni sram. Ena zenska se ne more kosat z moskimi in znanjem na tem podrocju.
Vem pa da ni ne fonja iz badasevice, ne tomos, ne vinakoper in zveplo…nic od tega.
Niti iperit ne morem trdit da je. Saj mi je nepoznan in nisem strokovnjak.
Iscem pa, zanimam se. Sprasujem. Ni mi vseeno.
Evo doma en cas nisem imela gorcice, je ne uporabljam zaradi soli notri. Sem prej sla in jo dobila ter vohala in okusala.
In ja vonj neznanega plina ki je motec od zacetka julija do danes spominja na gorcico, ostro in jedek. Nepoznan.
Meni je interes okoliscine raziskat in pritisnit na par institucij da odkrijejo na pravem mestu. In podajo rezultate po resnici.
Ponavljam, ce bi bila boljsega zdravja bi to urejala v zacetku avgusta.
Ne recem da sem primerna za to urejat, ne morem pa niti z roko zamahnit da ni nic in cakat da bo kdo drug naredil kaj.
Ce se bo pa to nadaljevalo in ne bo ukrepanj ali bo resnica prikrita pa bom kot tu od rojstva ziveca, se preselila stran, saj bom smatrala da okolje ni varno in ni primerno zame vec. Itak gledam glede selitve, pa bom razsirila krog iskanja.
Predlagam, da greš na Agrario in kupiš vrečkico bisulfita (K2S2O2 ali H2SO3), ki jih prodajajo v vrečkicah podobno kot pecilni prašek ter to povohaš. Za vinarje je to zelo poznan vonj.
Ko se pa zmeša, 22.08.2021 ob 18:02
Ko se Shizofrenium zmeša s Hipohonriumom, potem je pa res groza.
Plavi zdravi se, preden te ne peljejo kam v Hrastovc. Nevaren osebek okolju in družini. Na srečo ga je baba zbrcala čez prag. Hura za pametno babo imela je jajca in se poriva z drugim ki ima bolj dišeča zanjo.
Forum je zaprt za komentiranje.