Kateri plin bi to lahko bil?
Šnelca_783, 21.08.2021 ob 19:25
primorc en, 21.08.2021 ob 18:55
Si pomislila, da prihaja ‘plin’ v stanovanje hkrati z oseko? Ko je oseka, se nivo Badaševice zaradi suše in nizkega vodostaja spusti pod nivo cevi po katerih pritekajo meteorne vode v Badaševico. Seveda je možno, da je nekdo izkoristil cevi za meteorne vode tudi za izpust fekalij (ala Žusterna). Pri razpadanju in gnitju organskih snovi nastajajo plini in med njimi je tudi metan (CH4-brez vonja) pomešan z žveplovimi spojinami (zelo smrdijo).
Ne gre se za ta vonj sploh.
Vem kaksen je vonj pred dezjem zdaj in pred leti.
Pa tudi nisem blizu te Badasevice.
Se ulice nad mano vonjajo jedek plin.
Al je storilec oz vec ali je iz Luke
Kolega mi je rekel da se P ukvarja s primerom. Pa ga vprasam kaj pa pocnejo, prazijo cebulo z vegeto?? Ker jih ni videt na terenu. Pa mi odvrne “tebe bodo obvestili kot sefico kaj pocnejo, ves da”.
Meni se zdi da nic ne pocnejo. Smrad je se vedno.
Nekateri sosedje so klicali tudi da jim preverijo ce bi jih uhajal plin iz 1000 in vec L cistern okrog bloka, na vrtu. Pa je vse ok.
Kje je storilec ali plin v nedeljo?
Upam da ne bo vsaj danes plinili, razen ce plin ne bere Mon.
Se rafinerija Ina nima takega smrdeca plina, ce si kje v blizini.
To je tudi uradno mnenje IJS iz Ljubljane. Komunala naj preveri, če v meteorne vode pritekajo fekalije. Je pa v neposredni bližini tudi tovarna, kjer so včasih nikljali in kromirali kovine. Možno, da vohaš kakšno zadevo od tam. Lahko, da vohaš brizganje plastike.
Komentarji nekateri so da res smrdi plin ki ga ne pomnejo.
Kekec637, 21.08.2021 ob 21:04
Prejšnji teden je na hrvaški obali eksplodirala kanalizacija in železen pokrov vrglo na teraso hotela. Poglej, če imaš v vseh sifonih vodo. Mogoče pride v določenem času dneva do podtlaka in ti v stanovanje skozi odtočne cevi potegne plun iz kanalizacije.
Hvala za skrb. A vonj prihaja od zunaj.
Odkar sem klicala v juliju gasilce ni nihce v bloku sel za tem razen jaz, po tistem ko so cel blok zbudili. Pa mi vsak rece hvala, zapiramo okna ker obupno ob 5h zj.smrdi. Ceprav imam edina spalnico na stran od koder vonj prihaja. Ostala stanovanja so prazna oz dopustniki. In na drugo stran bloka pride malo kasneje kjer imajo spalnice. Zdaj so vsi pozorni v bloku, so pa starejsi in malo slabse vohajo.
V sosescini je zjutraj gospa bruhala od vonja zunaj ko je pred sluzbo hranila mucke in sem jo srecala, sem ji kar predlagala naj se odpravi k zdravniku. Zdaj kako je z njo ne vem, upam da jo kaj srecam. Ona je tudi veckrat klicala gasilce in so celo prisli nic vohali in jo odpravili s stavkom “ma tu blizu delajo nekaj na bloku in rabijo plin”
Odvrnila sem ji, nikjer blizu ne delajo na vrhu bloka nic, cetudi bi imeli tisto plinsko jeklenko ne bi smrdelo.
Mi ki v okolici vohamo zaznavamo jedek mocan nepoznan plin.
Kot zavajajo javnost in zahrbtno pisejo da je vonj po “cebuli z vegeto”. Predlagam da poklicejo profi kuharice ki jim bodo povedale da vonj ni ne po cebuli ne vegeti. Nihce ne bi zaradi vegete klical gasilce, smrad ne bi bil nevaren.
Pravim ali je iz Luke ali kak nepridiprav to pocenja od pond do sobote, v ned je pa frej.
Kar sem v mislih precekirala prostore v okolici in sla pogledat ob 6h okrog delavnice ni bilo videt ljudi se v sluzbi ne vonja tam in niti tega vonja ni ob omenjeni Badasevici.
Hvala za ideje in predloge.
Vonj konoplje in ko smradi mularija s kajenjem poznam.
Ni to to.
Ce komu pade se kaksna ideja o mocnem jedkem plinu naj pove. Koliko je vonj mocan? Za orientacijo. Kot bi imeli avto bencinarja v dnevni, ga vzgali in da dela na mestu 2 do 3 minute potem ta smrad vohali v dnevni sobi pri zaprtih oknih.
Toliko za orientacijo o jakosti vonja zunaj in notri tega nepoznanega plina.
Bom videla ce bo to noc se vonjalo ali si bo plin vzel fraj soboto. ?
Glede Slo novic, ni slaba ideja.
Grem po vrsti od granate dalje.
Hvala za ideje in pomoc.
Verjemite ni prijetno in zaskrbljujoce ze. Ce pomislim da se lahko to morda ne konca oz celo prelevi v smrad ves dan, ko ne bos mogel zracit ne bit zunaj. Katastrofa. Ne upam pomislit. ?
Zato morajo ukrepat ce ne kp, pa lj tam vzamejo resno. Ker so na drugem nivoju, tu je huje kot balkan od csd, doktorjev dalje…
Nic ne smrdi, ne po “fonji ored dezjem” – kot pri nas recejo.
Naredila obhod pred sprehodom in se 1x po.
Tisti clanki in meritve, vzorci je cisti nateg za rajo ki si pusti.
Zaupam svojemu nosu, ker dobro voham.
Vceraj sem sla nekomu na obisk oz nekaj zanesla. Nisem se nameravala ustavit samo nekaj pustit.
Pozvonim, odprejo vrata stopim le na hodnik in recem a delate pico? Pa me vprasa moski “ka a ti kaj vohas”. Mu recem tu na hodniku voham da prihaja iz oddaljene kuhinje vonj po testu in paradajzu iz konzerve. Clovek ni mogel verjet, familija se je med sabo pogledala. Me povabijo notri za par minut in mi pokazejo na pultu testo ki vzhaja in paradiznikovo omako iz konzerve v posodici. In recem to je to, ta vonj.
Pa imajo dolg hodnik, moras v dnevno in preko dnevne do kuhinje.
Moj nos bo nasel storilca prej al slej. ?
Šnelca_783, 21.08.2021 ob 18:13
Pusti to. To je brezveze, kar nekaj.
Morajo ugotovit od kod se v nocnem casu siri jedek vonj, mocan. Okrog bloka, po ulici oz ulicah. Ne ob vodi kot so se oni odlocili zadeve resevat in prekrivat bistvo.
Kaj pusti to. ekdo spušča in meče v kanalizacijo, kar ne bi smel.
Dovolj so že kakšni obrezki kakšnega mesaja, pa kri,če to spušča not. Pa kakšno razkosano truplo tudi, kislinsko obdelano ( na vaših koncih nikoli ne veš, kaj dela mafija).
Kanalizacijo imaš speljano tudi iz vašega bloka in ja, če nekatri mečejo v kanalizacijo svega i svašta sploh pa pri vas na primorskem koncu, ko je v ozračju še sol, ki zadržuje vlago in vse skupaj še bolj smrdi potem v poletni vročni, ko se to razkraja.
in kot ti je že nekdo napisal – preverite po kleteh, če kdo res kot horder ljubiteljsko ne skriva in poseduje kakšnega bombnega telesa iz 1 in 2. sv. vojne -take vonjave in dražeči znaki so tipične za to: klor, kislina.
Drugs, 21.08.2021 ob 22:00
Ni nihče pomislil, da se kuha, pa ne hrane? Produciranje določenih substanc npr. metamfetamina ustvarja močne vonjave.
Kaksen vonj imajo te vonjave opisi, ali je to mocan jedek plin kot bi prizgan avto pustil v zaprti spalnici/dnevni -te jakosti in koncentracije plina??
saj so ti čisto pošteno napisali, 22.08.2021 ob 08:20
Kaj pusti to. ekdo spušča in meče v kanalizacijo, kar ne bi smel.
Dovolj so že kakšni obrezki kakšnega mesaja, pa kri,če to spušča not. Pa kakšno razkosano truplo tudi, kislinsko obdelano ( na vaših koncih nikoli ne veš, kaj dela mafija).
Kanalizacijo imaš speljano tudi iz vašega bloka in ja, če nekatri mečejo v kanalizacijo svega i svašta sploh pa pri vas na primorskem koncu, ko je v ozračju še sol, ki zadržuje vlago in vse skupaj še bolj smrdi potem v poletni vročni, ko se to razkraja.
in kot ti je že nekdo napisal – preverite po kleteh, če kdo res kot horder ljubiteljsko ne skriva in poseduje kakšnega bombnega telesa iz 1 in 2. sv. vojne -take vonjave in dražeči znaki so tipične za to: klor, kislina.
Hvala.
Sem vzela vse resno kar ste napisali.
Sem pozorna zdaj na vec stvari.
Najprej to kot pravis da ne zbira kdo granat, kar si vceraj pisal.
Premalo o tem vem, zato vprasam druge.
Ce bi bila bolj zdrava, bi takoj v startu to raziskovala. A s temi vrtoglavicami sem casovno in pocutju omejena.
Ne morem pa nikogar poslat oz tiste ki sem imajo nos kot tile gasilci, zanic. Tko da moram sama na teren.
In to takoj ko ponoci zaznam vonj da ga do jutra najdem. In upam da mi bo vsaj takrat bolezen prizanesla in mi omogocila iskanje.
Prvic ko se je vonj pojavil v spalnici me je zbudil. Pa sem tako pri sebi rekla verjetno je ura 5.40 ko je sosed startal s parkirisca( edini in najbolj zgodnji), vstani pod tus in ven. Vstanem pogledam na uro 5.20, pogledam na parkirisce sosedov avto parkiran a smrad v spalnicu po plinu. Grem po tus, pripravljam za jest…vonj ne gre iz sob ven, grem po bloku in 3 nadstropja mocan vonj. Grem gledat in vohat plinsko jeklenko – vse ok. Nic mi ni bilo jasno. Oklevam klicat gasilce ali ne. Zvonim sosedom ko pridem s sprehoda ce jim kaj pusca al ce so vohali.
Naslednjo noc se je ponovilo, preverim skoz okno avte na parkiriscu -vsi na svojem mestu, nikogar zivega ni zunaj, na hitro stusirat in sem jih pred 6 uro klicala. Takoj so prisli. Se sem jim rekla da je lahko zgornji sosed morda ima une mini bombice pa on kaj mece. So sli se k njemu, po bloku, ne teraso, okrog bloka. Ko sem jih vse izprasala so rekli da je vceraj starejsi par klical pod nasih blokom kjer so hise da smrdi plin.
Tako da ljudem to prihaja v spalnico in tisti ki se zgodaj zbujajo ter gredo pes v sluzbo skoraj rabijo “gas maske”.
A se kdo spomne da je bilo pred leti v kakem mestu pri nas podobno?
Ta teden upam da se to konca oz vsaj premakne v pravo smer.
Zal mi je da tezim s tako temo. Ampak raje vprasam kot pa da jezik sparam.
Ker me skrbi… danes je pri nas, jutri je lahko pri vas.
A ni pred tednom ena tu pisala da je nek vonj v Lj, Siska al Bezigrad( lokacije se ne spomnem). Ko bi se ona kaj javila…ce bere.
Hvala!!!! Lepo da pomagate.
Vse sem vzela resno in kot izhodisce za iskanje.
Šnelca_783, 21.08.2021 ob 22:27
Hvala za ideje in predloge.
Vonj konoplje in ko smradi mularija s kajenjem poznam.
Ni to to.
Ce komu pade se kaksna ideja o mocnem jedkem plinu naj pove. Koliko je vonj mocan? Za orientacijo. Kot bi imeli avto bencinarja v dnevni, ga vzgali in da dela na mestu 2 do 3 minute potem ta smrad vohali v dnevni sobi pri zaprtih oknih.
Toliko za orientacijo o jakosti vonja zunaj in notri tega nepoznanega plina.
Bom videla ce bo to noc se vonjalo ali si bo plin vzel fraj soboto. ?
Glede Slo novic, ni slaba ideja.
Grem po vrsti od granate dalje.
Hvala za ideje in pomoc.
Verjemite ni prijetno in zaskrbljujoce ze. Ce pomislim da se lahko to morda ne konca oz celo prelevi v smrad ves dan, ko ne bos mogel zracit ne bit zunaj. Katastrofa. Ne upam pomislit. ?
Zato morajo ukrepat ce ne kp, pa lj tam vzamejo resno. Ker so na drugem nivoju, tu je huje kot balkan od csd, doktorjev dalje…
Ne “smradi” s konopljo samo mularija, kot jo po krievm obtožuješ. S kajenjem konoplje smradijo tud tvojih let, pa mojih – imam enega soseda svojih let, ki jo občasno poha.
In nekatri jo kadijo v terapevtske namene -čeprav ni legalizirana.
Akcijo naredit po bloku, kaj se to kaj skriva – lahko so tudi kemikalije za izdelovaje metha, amfetaminov , rekracijskih drog. Pa to spušča. Poglejte malo po kleteh svojih sobivajočih. Droga se “kuha” tudi in veliko tudi na vaših koncih.
Glede teh vonjav, najprej sem oceta dobro izprasala, kar pozna se spomne iz vojske. Tako da mi je omenjal iperit…
Samo on ne bo sel na teren ob tisti uri, noce.
Potem sem okrog sprasevala da bi prisla do imena tega jedkega plina. Sedaj tu sprasujem. Nikoli ne ves kdo kaj ve. In vsakemu posebej si hvalezen. Raje tako kot pa taki ki zamahnejo z roko.
Ljudje, ti ko so prvi zavohali kot jaz in prvi javili. Ne pomnejo tega vonja jim je nepoznan. Vsak pa lepo poskrbi in poklice servis ce njihova cisterna zunaj pusca, ali se kaj dogaja. Tu nimam kaj rect so skrbni, ceprav 80 letniki, so odgovorni.
Vec glav vec ve. ?
kemikalije za droge, 22.08.2021 ob 08:54
Ne “smradi” s konopljo samo mularija, kot jo po krievm obtožuješ. S kajenjem konoplje smradijo tud tvojih let, pa mojih – imam enega soseda svojih let, ki jo občasno poha.
In nekatri jo kadijo v terapevtske namene -čeprav ni legalizirana.
Akcijo naredit po bloku, kaj se to kaj skriva – lahko so tudi kemikalije za izdelovaje metha, amfetaminov , rekracijskih drog. Pa to spušča. Poglejte malo po kleteh svojih sobivajočih. Droga se “kuha” tudi in veliko tudi na vaših koncih.
Ne mi rect…se se en dan priblizala eni kleti kjer je en diler. Oz ima tako hisko pred blokom. Sem jo odnesla dobro. Sicer tam ne smrdi. Ce bi pa poskusila notri, ima 5 pitbulov ki te razkosajo.
Vonj je po tedni razlicen. ENKRAT gre tako da preskoci ulico, se pravi vsaka naslednja. Drugi zajame dve ulici pravokotno.
Zato mi v tem primeru deluje kot da je gibajoci nocni storilec.
To mi je oce rekel da ima potem te mini prenosne bojne strupe in jih spusca. Al ima prav al ne, sem tudi na to pozorna.
Je pa problem da se ravno taka nezdrava odpravit to raziskovat, pa neopremljena. Ze tako mi tej hlapi naredijo glavobol in slabost. Upam da se kje na terenu ne zastrupim oz ne pridem komu pod roke. Ne morem pa tako pustit.
Vceraj ker sem tako vztrajna mi je oce klical samo ga ni dobil na noben nacin, enega ki ga bezno pozna in je vojak( oz ne bom konkretizirala). Je na dopustu v tujini za dlje casa. Pravi da se ta spozna na pline, ce bi prisel tam kjer zaznam.
Da bi mi nasel se kaksnega iz teh vrst ki se spozna in ima tudi dober nos.
Bi se zadeva resila in ugotovila.
Ok, tako sem se izrazila. Ni zdaj tema o tem kdo in katerih let kadi oz poha travo.
Hotela sem povedat da to poznam oz voham okrog.
Ja je tega dosti. Imajo jo tudi doma v sobah visoke kot novoletna jelka, pa vzgojene pod uv vijolicnimi zarki…pa vse v stilu “Amstrdam city free marihuana”
Bom pozorna na granate, laboratorij drog, uhajanje plina, delavnice tu blizu…
Je pa res da noce nihce tvegat 2 dni in it v akcijo. Si sam za vse.
Se bom pa marsikaj naucila in zverzila ne glede na okoliscine. Glavno da volja je.
Da bi imela vsaj kak detektor za kovine. ??
Ce prihaja iz Luke, tam pa ni sans da pridem notri.
Šnelca_783, 22.08.2021 ob 09:38
Ok, tako sem se izrazila. Ni zdaj tema o tem kdo in katerih let kadi oz poha travo.
Hotela sem povedat da to poznam oz voham okrog.
Ja je tega dosti. Imajo jo tudi doma v sobah visoke kot novoletna jelka, pa vzgojene pod uv vijolicnimi zarki…pa vse v stilu “Amstrdam city free marihuana”
Bom pozorna na granate, laboratorij drog, uhajanje plina, delavnice tu blizu…
Je pa res da noce nihce tvegat 2 dni in it v akcijo. Si sam za vse.
Se bom pa marsikaj naucila in zverzila ne glede na okoliscine. Glavno da volja je.
Da bi imela vsaj kak detektor za kovine. ??
Ce prihaja iz Luke, tam pa ni sans da pridem notri.
Si hecna v Luko ni shans. So hotli zadnjič maznit ganc novo makino. Ki jih uvizijo in parkirajo na terminalih . A, si slišala. So jih dubli.
Hahaha notri so pa prišli.
Kaj pa to v juliju?
Forum je zaprt za komentiranje.