Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri plin bi to lahko bil?

Kateri plin bi to lahko bil?

Bom skopa z informacijami, prosim pa koga ki se bolje spozna glede plinov.

V nasi okolici ze lep cas predvsem ponoci pride plin v spalnico in druge prostore kjer je okno odprto. Skoraj vsak dan. Gasilce sem ze klicala. Prisli so. Presenetilo me je da njihova ekipa sploh z nosom ni zavohala ta jedek plin ki je bil v mojih prostorih in bloku, okrog bloka. Njihove naprave niso nic zaznale.

Vedno vec ljudi je v okolici obvescalo da smrdi po plinu in jih klicalo.

Plin je jedek. Ne znam ga drugace opisat. Mene je glava bolela in me je sililo na bruhanje, da sem zjutraj morala ven iz stanovanja na svez zrak.Plin zelo zelo malo ali pa niti ne spominja na kuhinjski. Z razliko da je ta mocnejsi in jedek. Prihaja v valovih.

Sumim kakega storilca ki to ponoci pocenja. Saj cez dan ni to vohat.

Katere pline bi izpostavili v ozji izbor, kaj vam pride na misel?

Ce bi bila bolj zdrava in ne tako vrtoglava bi sla to ponoci raziskovat po okolici.

Ne morem pa to stvar pustit, mora naprej ukrepat, saj ne mores imet oken odprtih.

Katere pline bi izpostavili v ozji izbor, kaj vam pride na misel?

Prosim nastejte, bom potem sama naprej raziskovala…

Mislim, da gre za neeksplodirano granato s klorom iz prve svetovne vojne. Nekje je zagozdena v vaši stavbi, sedaj pa je po desetletjih rja prežrla kovino in plin je začel puščati. Zadnje čase je bilo po Evropi več podobnih primerov, si zelo dobro opisala znake in simptome.

To ni stvar za gasilce ampak za policijo ali civilno zaščito.

Odgovor na objavo uporabnika
Otto von Grunt, 21.08.2021 ob 14:21

Mislim, da gre za neeksplodirano granato s klorom iz prve svetovne vojne. Nekje je zagozdena v vaši stavbi, sedaj pa je po desetletjih rja prežrla kovino in plin je začel puščati. Zadnje čase je bilo po Evropi več podobnih primerov, si zelo dobro opisala znake in simptome.

To ni stvar za gasilce ampak za policijo ali civilno zaščito.

Ce bi gasilci to zavohali, ma trije niso in so me samo z velikimi ocmi gledali kako in kaj voham. Bi drugace ukrepali. Tako pa niso. Za mano so jih baje v nasi okolici klicali tudi ljudje. So prisli, nic vohali z nosom, naprave jim niso nic pokazale in cau.

Vonj je mocan. Ko meni pride v stanovanje je za bezat ven. Vonj ne gre dobro uro cetudi okna zapres. Pa ne morem spat z gas masko ?

Povej kaj vec o samem plinu vonju ki ga omenjas, ali mi prosim linke daj.

Ce tiste ki jih omenjas ne naredijo nic, kam naj se obrnem?

Kje bi to se okrog bloka oz okolici nahajalo, kje je to skrito da bi bila tam pozorna?

V veliko pomoc bi mi bilo, da se zadeva vzane resno in kam premakne.

Ker tu bi prej kaj eksplodiralo kot bi kdo kaj resno opozorila jemal.

In zakaj bi se tam vonj siril med 2 in 6 zjutraj? A ima urnik sprogramiran, to mi ne stima da je plin ki se sprosca na timer ali kdo ima od nepridipravov tak urnik? ?

Danes pa prvic od tega nocnega plina, drzim ves dan v ustih vodo oz pijem po pozirkih ker ima izsuseno sluznico v ustih, razdrazeno.

Lazje bi bilo ko bi gasilci s prostim nosom zavohali plin, bi vsaj vedeli kateri je. Tako pa dokler ne bo kdo od struckotov zavohal kar sama zavoham smo v slepi ulici.

A imajo gasilci vse meritve plinov na tej napravi ki jo imajo s sabo ali samo za uhajanje kuh.plina in v kopalnici ogl.monoksid?

Tole ni iz trte zvito – verjetno imate v bloku zbiralca starin, ti doma razdirajo plinske granate s Soške fronte ali pa jo ima v kleti in počasi spušča.

Hvala bom pozorna tudi v tej smeri.

Skoda da nimam kak detektor ki bi vse zaznal, pol bi jih sterala v akcijo. ?

Vsakrsna info ali odg na zgornja vpr mi bo prisla prav.

Ker to je treba zaustavit ali preprecit kaj hujsega.

Šnelca_783, 21.08.2021 ob 16:27

Hvala bom pozorna tudi v tej smeri.

Skoda da nimam kak detektor ki bi vse zaznal, pol bi jih sterala v akcijo. ?

Vsakrsna info ali odg na zgornja vpr mi bo prisla prav.

Ker to je treba zaustavit ali preprecit kaj hujsega.

To je sigurno v Borovnici, a ne!!

Zvecer,ko pade mrak nekdo nekaj zaziga,da se kadi in smrdi kot vrag, pride v stanovanja in pece po grlu.

Ne, na obali.

To je jedek plin, hujsi od kuhinjskega( ce sploh lahko primerjam)

Ima mocan vonj. Ni po zazganem.

Mene je v zacetku glava bolela in sililo na bruhanje, sem sla ven v naravo, tam mi je bilo slabo se uro ali dve.

To noc me je vonj zbudil ze ob 2.30, ponavadi se je smrad ves julij siril od 5h dalje do 7h.

In me je podrazilo v grlu, kot popraskalo. Potem pa za nekaj ur izsuseno grlo, suho da moram vodo drzat v ustih. Pa pekoc jezik. Sigurno od tega.

In to se dogaja ponoci!!! Zakaj ne cez dan??

Pol kekci so sli vzet na x konec vzorec vode in zdaj se hvalijo da je vse ok.

A jih je kdo poslal da voda smrdi? Ne.

Nocejo se s tem problemom ze 2 meseca ukvarjat.

Oni z nosom ne vohajo nic. In meni filozofirajo da je to pred dezjem vonj.

Ma mislim. Eno je vonj po dezju, drugo je jedek drazec mocan vonj ki sprozi glavobol, migreno, siljenje na btuhanje in drazi sluznico.

Take kekce mamo..???

Ti si cuden, ker imas nos boljsi od psa… ?

Prvic ko so prisli gasilci zjutraj pred 6uro, sem mislila da imajo nos in da vohajo ta mocan plin. V moji spalnici, dnevni in kuhinji je bil, potem se ze razsiril na hodnik in kopalnico. Da nisi imel kje za bit.

Nic niso vohali.

V bloku ki ima ventus odprta okna je bil notri v bloku vonj tako mocan do 3 nadstropja, da sem kasljala ker me je drazilo in me je glava bolela, da sem komaj cakala da grejo in se poberem ven na zrak km proc.

Da niso vohali niti v bloku, nisem mogla verjet. Tako mocan vonj, tako motec.

Šnelca_783, 21.08.2021 ob 17:26

Ne, na obali.

To je jedek plin, hujsi od kuhinjskega( ce sploh lahko primerjam)

Ima mocan vonj. Ni po zazganem.

Mene je v zacetku glava bolela in sililo na bruhanje, sem sla ven v naravo, tam mi je bilo slabo se uro ali dve.

To noc me je vonj zbudil ze ob 2.30, ponavadi se je smrad ves julij siril od 5h dalje do 7h.

In me je podrazilo v grlu, kot popraskalo. Potem pa za nekaj ur izsuseno grlo, suho da moram vodo drzat v ustih. Pa pekoc jezik. Sigurno od tega.

In to se dogaja ponoci!!! Zakaj ne cez dan??

Pol kekci so sli vzet na x konec vzorec vode in zdaj se hvalijo da je vse ok.

A jih je kdo poslal da voda smrdi? Ne.

Nocejo se s tem problemom ze 2 meseca ukvarjat.

Oni z nosom ne vohajo nic. In meni filozofirajo da je to pred dezjem vonj.

Ma mislim. Eno je vonj po dezju, drugo je jedek drazec mocan vonj ki sprozi glavobol, migreno, siljenje na btuhanje in drazi sluznico.

Take kekce mamo..???

Ti si cuden, ker imas nos boljsi od psa… ?

v nekaterih državah so poročali, da ponoči z letali špricajo plin – vojni strup SARIN , ki povzroča izgubo okusa, vonja, vrtoglavico, suhi kašelj….vse kar spada pod takozvano bolezen COVID19. Poklukar žem od junija napoveduje, da bo septembra dar-mar, torej veliko obolelih in jaz se sprašujem, kako on to ve, da bo ravno septembra. To opozarjajo tudi v drugih državah, torej so dogovorjeni. Z letali špricajo razredčen bojni strup SARIN, ki je v drugem valu pobil mnogo ljudi. To je odkril srbski inženir, ampak so ga takoj proglasili kot teoretika zarot, čeprav je dokazal kaj se dogaja. Ravno tako so hodili okrog možje oblečeni v skafandre tudi po določenih DSO-jih, tako da jih ni nihče prepoznal in so špricali, kao razkuževali prostore, v bistvu pa naj bi špricali sarin, ki je povzročil kašljanje in dušenje, posledično so tako veliko starih odpeljali v COVID bolnice, kjer so jih že čakali respiratorji. 9 od 10 je umrlo na respiratorjih, bolje bi bilo če bi kar od plina.

Je pa res, da ta plin baje nima vonja.

plinjesarin, 21.08.2021 ob 17:43

v nekaterih državah so poročali, da ponoči z letali špricajo plin – vojni strup SARIN , ki povzroča izgubo okusa, vonja, vrtoglavico, suhi kašelj….vse kar spada pod takozvano bolezen COVID19. Poklukar žem od junija napoveduje, da bo septembra dar-mar, torej veliko obolelih in jaz se sprašujem, kako on to ve, da bo ravno septembra. To opozarjajo tudi v drugih državah, torej so dogovorjeni. Z letali špricajo razredčen bojni strup SARIN, ki je v drugem valu pobil mnogo ljudi. To je odkril srbski inženir, ampak so ga takoj proglasili kot teoretika zarot, čeprav je dokazal kaj se dogaja. Ravno tako so hodili okrog možje oblečeni v skafandre tudi po določenih DSO-jih, tako da jih ni nihče prepoznal in so špricali, kao razkuževali prostore, v bistvu pa naj bi špricali sarin, ki je povzročil kašljanje in dušenje, posledično so tako veliko starih odpeljali v COVID bolnice, kjer so jih že čakali respiratorji. 9 od 10 je umrlo na respiratorjih, bolje bi bilo če bi kar od plina.

Ravno to sem ti hotela napisat medtem ko sem tvoje brala. Pol zagledam na koncu.

Ampak ta nas ima vonj in to mocan, tudi zunaj samo ta plin vohas, takrat recimo vrtnice ob bloku ne vonjas ker on butne v polnosti ven.

Da tega najdem ki to spusca, mu polomim kosti…?

Ga imam dovolj ze 2 meseca.

Imam navado preden grem spat dat klimo na dry funkcijo 24 stopinj. Potem okrog 2h pa odprem okna ko je zunaj bolj normalen ohlajen zrak, pa do jutra. Ne da moram zapirat okna in spet laufat klimo. Pa ne samo to ampak bezat iz stanovanja ven, kar uspem hitro pod tus dokler se vonj ne razleze do kopalnice in ven brez zajtrka. Cez 2 ure ko se vrnem je min vonj prisoten.

Pol ti filozofirajo da je to vonj pred dezjem, pa bio greznica, pa da nekdo pece cebulo z vegeto… idijocije ?

A ti jim opisujes drazec mocan jedek plin, ta pa ti odvrne “aha pecena cebula z vegeto”.

Mislim…natancno opises kolikor lahko vonj in okoliscine pa dobis cebulo in vegeto.

Nimas koga za klicat ne obvestit ko niso resni.

v Regionalu piše nekaj o tem.  Kaj si ti tam?

https://www.regionalobala.si/novica/koncno-ugotovili-zakaj-smrdi-iz-badasevice-predstavljamo-vam-porocilo-ekoloskega-laboratorija

Pusti to. To je brezveze, kar nekaj.

Morajo ugotovit od kod se v nocnem casu siri jedek vonj, mocan. Okrog bloka, po ulici oz ulicah. Ne ob vodi kot so se oni odlocili zadeve resevat in prekrivat bistvo.

Pa ob nedeljah tega vonja ni.

Od pon do sob je.

Se pravi ali je iz Luke, ali je kak ki to pocne v kaki delavnici od pon do sobote ali ???

Vzorec so ravno v nedeljo vzeli ko plina takrat ni. Niti niso se lotili na pravi lokaciji.

Zanimivo je tudi to. Ko je prislo v medije, je bil moj pisni komentar. Ko je objavljeno v medijih za kak dan dva ali tri se ustavi ta plin in potem spet zaplini na polno.

Tako je tudi bilo.

Zelo pameten ta plin s tajmerjem. Samo ponoci aktiven( od do ure) ko je tema in bere medije ko o njem pisejo malo ponikne. Sam se je naredil in sam usel iz kp laboratorija. ?

Šnelca_783, 21.08.2021 ob 18:17

Pa ob nedeljah tega vonja ni.

Od pon do sob je.

Se pravi ali je iz Luke, ali je kak ki to pocne v kaki delavnici od pon do sobote ali ???

Vzorec so ravno v nedeljo vzeli ko plina takrat ni. Niti niso se lotili na pravi lokaciji.

Ja, saj tako običajno delajo. Tudi v Šiški je pred leti nekdo ponoči sežigal odpadke. Ali za Bežigradom.  Verjetno v kakšni večji kurilnici ali celo toplarni.  Ljudje so se dušili in jim je bilo slabo. Pa se ni prav nič našlo.

To svinjarijo sežigalniško dobro plačajo.   Mafija.

Si pomislila, da prihaja ‘plin’ v stanovanje hkrati z oseko? Ko je oseka, se nivo Badaševice zaradi suše in nizkega vodostaja spusti pod nivo cevi po katerih pritekajo meteorne vode v Badaševico. Seveda je možno, da je nekdo izkoristil cevi za meteorne vode tudi za izpust fekalij (ala Žusterna). Pri razpadanju in gnitju organskih snovi nastajajo plini in med njimi je tudi metan (CH4-brez vonja) pomešan z žveplovimi spojinami (zelo smrdijo).

primorc en, 21.08.2021 ob 18:55

Si pomislila, da prihaja ‘plin’ v stanovanje hkrati z oseko? Ko je oseka, se nivo Badaševice zaradi suše in nizkega vodostaja spusti pod nivo cevi po katerih pritekajo meteorne vode v Badaševico. Seveda je možno, da je nekdo izkoristil cevi za meteorne vode tudi za izpust fekalij (ala Žusterna). Pri razpadanju in gnitju organskih snovi nastajajo plini in med njimi je tudi metan (CH4-brez vonja) pomešan z žveplovimi spojinami (zelo smrdijo).

No, ko pokukajo cevi nad gladino, ‘zadiši’ po naravi 😀

Ne gre se za ta vonj sploh.

Vem kaksen je vonj pred dezjem zdaj in pred leti.

Pa tudi nisem blizu te Badasevice.

Se ulice nad mano vonjajo jedek plin.

Al je storilec oz vec ali je iz Luke

Kolega mi je rekel da se P ukvarja s primerom. Pa ga vprasam kaj pa pocnejo, prazijo cebulo z vegeto?? Ker jih ni videt na terenu. Pa mi odvrne “tebe bodo obvestili kot sefico kaj pocnejo, ves da”.

Meni se zdi da nic ne pocnejo. Smrad je se vedno.

Nekateri sosedje so klicali tudi da jim preverijo ce bi jih uhajal plin iz 1000 in vec L cistern okrog bloka, na vrtu. Pa je vse ok.

Kje je storilec ali plin v nedeljo?

Upam da ne bo vsaj danes plinili, razen ce plin ne bere Mon.

Se rafinerija Ina nima takega smrdeca plina, ce si kje v blizini.

Šnelca_783, 21.08.2021 ob 18:24

Zanimivo je tudi to. Ko je prislo v medije, je bil moj pisni komentar. Ko je objavljeno v medijih za kak dan dva ali tri se ustavi ta plin in potem spet zaplini na polno.

Tako je tudi bilo.

Zelo pameten ta plin s tajmerjem. Samo ponoci aktiven( od do ure) ko je tema in bere medije ko o njem pisejo malo ponikne. Sam se je naredil in sam usel iz kp laboratorija. ?

ti  povem jaz, da je to v zvezi s covid19, TAKO DOBIJO PACIENTA za kovid bolnice, to je načrtno po celi Sloveniji…….

MAVRICAAAAA, 21.08.2021 ob 19:26

ti  povem jaz, da je to v zvezi s covid19, TAKO DOBIJO PACIENTA za kovid bolnice, to je načrtno po celi Sloveniji…….

????

Ne bi bila rada njihov pacient. Imam ze dovolj tezav z vrtoglavico in boleznimi.

V katerih krajih se to pojavlja, ure in kaj ljudje opazajo. Porocaj prosim kar ves.

Šnelca_783, 21.08.2021 ob 19:25

Ne gre se za ta vonj sploh.

Vem kaksen je vonj pred dezjem zdaj in pred leti.

Pa tudi nisem blizu te Badasevice.

Se ulice nad mano vonjajo jedek plin.

Al je storilec oz vec ali je iz Luke

Kolega mi je rekel da se P ukvarja s primerom. Pa ga vprasam kaj pa pocnejo, prazijo cebulo z vegeto?? Ker jih ni videt na terenu. Pa mi odvrne “tebe bodo obvestili kot sefico kaj pocnejo, ves da”.

Meni se zdi da nic ne pocnejo. Smrad je se vedno.

Nekateri sosedje so klicali tudi da jim preverijo ce bi jih uhajal plin iz 1000 in vec L cistern okrog bloka, na vrtu. Pa je vse ok.

Kje je storilec ali plin v nedeljo?

Upam da ne bo vsaj danes plinili, razen ce plin ne bere Mon.

Se rafinerija Ina nima takega smrdeca plina, ce si kje v blizini.

So še kakšni drugi znaki?

Shizofrenium, zadnje cajte uhaja na dosti lokacijah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close