Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri otroški voziček?

Kateri otroški voziček?

Trikolesnik je manj stabilen pri prehodu na pločnik oziroma z njega, ker je spredaj samo eno kolo. Sicer na ravnem ni neke razlike (izjema je bil včasih en, ki je imel višje težišče in je bil živahnejši otrok v njem v nevarnosti, ker bi se voziček lahko prekucnil), je pa vseeno bolj stabilno, če sta spredaj dve kolesi.
Za pesek (neutrjen) bolj bistveno,d a voziček nima premajhnih koles in da ni pretežek, ker sicer tudi terenec z velikimi kolesi lahko zakoplje. Je pa bolj udobna vožnja z malo večjimi kolesi.
Meni je bilo še pomembno, da se športni del obrača in da se čisto poleže (imela sem samo športni del z mehko košaro oz. kasneje vrečo, ker ne bi imela dovolj prostora v avtu za trdo košaro). Imela sem Maxi Cosi Muro, ki je sicer bil super voziček in je zdržal vse mogoče terene in tri otroke. Edini minus je bil teža. Če bi danes izbirala, bi zato izbrala nekaj lažjega in tudi ne nujno s tako velikimi kolesi. Recimo Maxi Cosi Stella je podobna, samo malo bolj kompaktnejša od Mure. Pa Mutsy Evo mi je tudi všeč.
[/quote]

Ta Mutsy je tudi všečen.
Si ga videla ali provala v živo?

Pa je Mutsy primeren za neasfaltne podlage?

Lahki in okretni vozicki niso za tezke terene, tisti za tezke terene imajo velika kolesa, so tezji in bolj nerodni, zasedejo vec prostora. Tako kot terenski avto ne mores parkirati povsod kjer gre smart. Meni je super sluzil bugaboo, tudi po tivoliju, pst, na gradu… res pa zivim v mestu in je bolj pomembno da je okreten in z eno roko lahko slalomiram med guzvo. Pa super mi je, ker se rocaj obrne, tako da otroku ne sije ali piha v obraz, pa sencnik lahko z eno roko prilagajas, brez gumbov.

Kateri model ste pa imeli?
Kupljen v Sloveniji?

Pred časom je bila tale “afera” z bugabooji

https://www.zurnal24.si/slovenija/pozor-vas-otrok-lahko-pade-iz-vozicka-184832

Kateri model ste pa imeli?
Kupljen v Sloveniji?
[/quote]

Najbrž je gospa imela Cameleona, tega pogosteje vidiš, je pa bolj primerem za nezahtevne terene, je pa res, da ga lahko teoretično na zahtevnejših terenih voziš s zadnjimi kolesi naprej, kako je s tem v praksi, ne vem. Je pa tudi možno sprednji (manjši kolesci) zamenjati z večjimi, “terenskimi”. Ampak glede na to da živiš na deželi, mislim, da je boljša izbira Buffalo, ki ima bolj robustno podvozje in kolesa, drugače pa je čisto podoben Cameleonu. Predlagam, da greš v prodajalno in si ju ogledaš in preizkusiš v živo.
Če ti je všeč Mutsy Evo, poglej še Uppababy Vista, ima povsod same dobre oz. odlične ocene, super je po mojem mnenju tudi Recaro Citylife, se mi pa ti trije ne zdijo ravno terenci. Odličen terenec in odličen voziček v vseh smislih je Maxi Cosi Mura 3, ima pa 2 minusa – ni preveč lep in je precej težak.
Predlagam, da izbereš 3 ali 4 favorite in si jih nato ogledaš in preizkusiš v živo, tako se boš lažje odločila.

Midva sva ravno lani ob tem casu kupila vozicek.Glede na to,da pred tem nisem vedela veliko in mi je bil izgled kar pomemben sem fino izbrala.
Imamo Bexa Ideal, podoben po izgledu Bebetto vozickom.Razlika med njima ,ki je tudi pretehtala, da je nas lazji in pa kolesa so gelirana.Se pravi,so enako velika,enako funkcionalna kot napihljiva,sam pocit ne morejo.Je zelooo okreten in pa lahek,kosara velika,se da tudi vzglavje dvignit, sportni del obrnljiv v obe smeri, zmore razlicne terene,ima se spodaj torbo,ki se zapre.
Edin minus se meni zdi lupinica,dokaj plasticna…Ce se bom imela kakega otroka, je kaka Maxi cosi boljsa.Se da kupit ta vozicek tudi brez lupinice.Aja,pa pomembno mi je bilo,da v sportnem delu ne sedi kot v kalupu ampak normalen sedez (za razliko od kake Stokke,Mime)
Tako da sem zadovoljna,ni kaj.Se mi pa osebno meni zdi neumno dajat po 1000€ za vozicek, sploh ko sem nekatere taksne tudi sprobala-ali so bili tezki ali pa meni nevsecni (Stokke).
Vsak po svoje, izberite kar bo za vas najbolje.

Tudi mi smo na podeželju. Za nas je bil pravi Bebe Confort High Trek.

Pozdravljeni!

Midva pa se odločava med CONCORD NEO TRAVEL SET (letnik 2016) in Bexa CUBE. Zanimajo me vaše morebitne izkušnje in pozitivne kot tudi negativne strani obeh vozičkov. Ker je Concord znižan je cena obeh nekje ista in zame dosegljiva. Lepo prosim za pomoč in informacije. Hvala

Lep pozdrav

Jaz bi vzela Concorda, ker ima kvalitetno ogrodje, globoka košara zna biti malo majhna (je ista kot pri Jane moja punči jo je prerastla pri 5 mesecih, je bila res zelo velika). Poglej še malo teste za lupinice…
O drugem vozičku pa ne vem kaj dosti..
Upam, da ti kaj pomaga…

Na Pikici se dobi ful lep in dober, predvsem pa poceni voziček. Ni reklama, je pa preizkušeno.

Pikicapikica…kje to?

Pikica je spletna trgovina z otroškimi vozički, torbami, vrečami. Sem tam kupila lep, močan in poceni voziček. Pikico dobiš tudi na facebooku.

Evo še mojih 5 centov, če bo komu v pomoč.

Šla v Baby center, stestirala vse možno, od kitajcev za 500eur do Stokeja za 2.000 jurja in edini voz, ki me je prepričal je bil Joolz za 1.500 eur.

Ker sem zagovornik ne-onesnaževanja okolja, sem izrecno zahteval, da kupiva rabljenega in sva dobila enega starega 3 leta za 300 eur. 1 mesec v divji uporabi – sneg, makedam, luže – ni da ni – in ja, vrhunsko zadovljen. Je pa res, da ima malo “znucan” ročaj, ampak ne bom dal 150 eur za novega:))

Seveda ti je super napisano, ker ti paše, ampak prav bi pa bilo glede na masovno norost današnjega časa, da bi starši morali na psihološko preverjanje pred rojstvom otroka, če tega ne bi opravili, bi se jim otrok odvzel in dal v posvojitev. Ker ti si že ean šusev, neprimena za otroke.
[/quote]

In kdo bi to preverjal? Deviantni psihologi, ki imajo sami s seboj težave, zato pa so študirali psihologijo.Ali mogoče na Centru, kjer je tudi pol nesposobnih?

Vidim, da je ena zadnji tem od vozičkov, pa bi se kar tukaj navezala. Se kar strinjam z nekaterimi predhodniki, da dobiš konkretne vozičke za ne preveč denarja. In sva gledala voziček Bebetto znamke ali pa Bexo, oboji niso pretežki, 3 v 1, cenovno okej itd. Sedaj me pa skrbi to, da menda niso PRALNI.

Glede na to, da sva mlada in kupujeva nov voziček samo zato, da ga bova imela lahko še za kakšnega otroka, se mi zdi, da bi bilo pa fajn, da lahko tekstilen dele operem. Zaenkrat se mi zdi, da je to možno le pri dražjih vozičkih, ali se motim?? Mi lahko kdo napiše, katere vozičke se da oprati??

Se mi zdi, da Stokke, Peg Perego, Mutsy…so vsi pralni?

Meni je najbolj ppmembno da je vozicek EKO testiran, da nima nevarnih snovi, malo si poglejte ocene tujih,npr. nemskih strani, kjer je v najdrazjih vozickih veliko nevarnih snovi! Ni vazna lepota vozicka ampak tudi da otrok ne sesa pene sprednjega rocaja, ki je nevarna (poliuretani itd.)! Na testu je zmagal Britax Go za leto 2018 vozicek… samo toliko.

Jaz sem za prvega otroka cca.7 let nataj izbrala Peg perego gt3, dala za cel komplet okrog850 eur. Bila zelo zadovoljna s funkcionalnostjo, malo manj sicer s težo, ampak sem se navadila.
Po dveh otrocih je še vedno odlično ohranjen, ravno sedaj spomladi ga moram ponovno očistiti in pripravit za tretjega.
Ne bom ravno po zadnji modi, ampak se ne sekiram. Definitivno bo odslužil svojo ceno, potem pa ga podarim dalje…

Pozdravljene,
Sem v fazi izbire vozička in v bistvu res nevem katerega bi kupila. Nočem, da bi bila cena zelo pretirana, ceprav bosta vozicek kupila moja starša.
Trenutno gledam voziček Nuna mixx 2v1 … Okoli 800evr letošnji model. Dobi se pa še lanski za okoli 600evr prek tujih spletnih strani.
A ima kdo izkušnje s temi vozički? Preko katere tuje strani imaste izkušnje, da je varno za naročit?
Bom zelo vesela za kak odgovor.

Pozdravljene,
Sem v fazi izbire vozička in v bistvu res nevem katerega bi kupila. Nočem, da bi bila cena zelo pretirana, ceprav bosta vozicek kupila moja starša.
Trenutno gledam voziček Nuna mixx 2v1 … Okoli 800evr letošnji model. Dobi se pa še lanski za okoli 600evr prek tujih spletnih strani.
A ima kdo izkušnje s temi vozički? Preko katere tuje strani imaste izkušnje, da je varno za naročit?
Bom zelo vesela za kak odgovor.

Voziček je treba videti v živo. Sicer pa ni tako pomembno, kakšen je, razen da ima ravno in dovolj globoko in veliko košaro, malo bolj robustna kolesa, nastavljiv ročaj in dobro strehico za senco. Pa seved, na kakšen način se zloži in koliko prostora zasede v avtu. Vse ostalo je pa šminkeraj. Tudi nek za 400 evrov bo čisto ok, ostanek pa raje prišparaj.

Zdravo,

Moje mnenje in po daljšem času raziskav in prwgledov Babycenteov, Pikapolonic, Lesnin, spletnih strani, youtube review-jev, smo se odločili za Nuna Mixx 2019, skupaj z Nuna Pipa lupinico in isofixom. Trenutno so top vozički UppaBaby, Nuna, iCandy, Bugaboo. To so nove generacije vozičkov, izpopolnjene.
Poleg tega Nuna ima tako izpopolnjen športni del da je primeren že za novorojenčka, dejansko košare za spanje niso več “must have”.
Poglejte si najnovejše reviewje na youtubu in verjamem da boste dobili res veliko informacij.

Btc Diamant, trgovina Mali zakladi imajo razstavljene modele, midva sva si v živo pogledala vse.

Peg Perego

Letos sem imela priložnost voziti enoletnega otroka v vozičku Bebetto.Super stvar.Dovolj velika kolesa, široko držalo in zelo stabilen.Čistka desetka!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close