kateri objektiv?
Če se kaj spoznate na objektive za digitalce … Sam aparat je Canonov (Eos), v kompletu je bil tudi objektiv, ki pa ne zadovoljuje želje po kvalitetni fotografiji.
Slišala sem za objektive Sigma in pa Tamron, ampak – kako se obnesejo v praksi? Seveda bi bilo najbolj imeti Canonov objektiv višje kakovosti, a tu cena seže tja v 250.000, kar pa je malo veliko.
In še nekaj: fotografiram rada in dobro mi gre, so padle ideje o tem, da bi lahko fotografirala tudi kakšno poroko … Problem je v tem, ker nimam potem fotografij kje razviti. Nekako se mi ne zdi resno, da bi fotografirala jaz, razvijat pa bi dajala v nek Foto. Ali pač, bi šlo tudi tako? Kaj mislite o tem, poznate koga, ki dela tako? Koliko lahko potem računaš za fotografiranje? Vsak nasvet bo dobrodošel, saj se na te zadeve res čisto nič ne spoznam.
Če se nameravaš s fotografijo resnejše ukvarjati, ti priporočam, da žrtvuješ denar za boljši objektiv. Sploh, če boš poroke fotkala, boš kmalu dobila povrnjeno.
Cena fotkanaj porok se pa giblje nekje od 50.000 do 100.000 sit.
Če sama razvijaš imaš bolj proste roke, lahko se zabavaš, preizkušaš . . .
Če daš pa razvit, pa dobiš klasiko. Če imaš možnost, da si urediš temnico, si kar dej. Je zelo zabavno.