Kateri narodi so vam karakterno najbolj prijetni?
Kokoši, 14.12.2021 ob 19:04
Najslabši so tisti narodi v katerih so ženske kurbe.
Kako prepoznati takšne narode?
To so narodi, kjer se ženske poljubijo med sabo, kjer moški poljubijo ženske.
Medtem, ko se moški med seboj ne poljubijo. To je močen izraz šovinizma do ženskega spola (patriarhata), kjer taki vzorci obnašanja jasno dajo vedeti kaj je ženska in kaj moški.
In take narode večkrat najdemo na zahodu ali severu kot pa na jugu. Ravno tam kjer naj bi bile ženske enakopravnejše, vendar pa če znaš opazovati hitro najdeš svinjarijo, ki so jo pometli pot preprogo.
Ali ni pri nas tudi tako?
Jaz sem bila očarana nad Angleži. Vljudni, kulturni, prijazni. V Angliji sem bila zelo pozitivno presenečena, saj so mi tudi naključni ljudje vedno priskočili na pomoč za kakšno malenkost.
Avstrijci delujejo precej hladno in vzvišeno, kot da bi imeli štil nekje, se pa trudijo vsaj delovat vljudni.
Z Nemci nisem imela veliko opravka, se mi pa zdijo, kadar jih vidim v obliki turistov, nekoliko čudni. Delujejo mi resno in kot da jim ves čas nekaj ni jasno. Verjetno se precej razlikujejo od nas.
Čehi so se mi zdeli ok. Podobni nam ampak manj namrgodeni.
Italijani glasni, vsiljivi in na vsak način se morajo metat ven. Kako oni preživijo s svojo vožnjo ne vem, kar smo se mi vozili po Italiji je delovalo, da si pri njih vozniški izpit opravlja samo pisno.
Srbi so se mi zdeli pa tak fajn narod. No vsaj Beogradčani. Sproščeni, prijazni, čustveni na vse načine. Tega da bi se na veliko objemali in slinili drug po drugem nizem opazla. Pozitivni.
Mene pa balkan odbija. Takoj fašeš kako kazen, čeprav voziš po CPP. Pač, ker si tujec. In policaj pač rabi kaj za v žep. Delajo to v BIH, SRbi isto, Čronogorci isto.
Smo bili v Črni GOri, posebne cene za tujce. Kakor so pogruntali, da smo tujci tam, takoj nabili cene. Goljufiv narod pač.
Če pa greš kam izven turističnih krajev v teh državah, je pa narod še prijazen. Res pa je, da do žensk so pa adijo pamet.
Italijani pač kot Italijani, zamujajo, se derejo, znajo pa biti tudi prijazni. Pa radi se dobrikajo ženskam. Meni to dobrikanje seveda ne sede.
Avstrijci, Nizozemci, Nemci (zahodni), Norvežani – fajn narodi. Moški sprejamajo ženske kot enakovredne. Nič jim ni čudno, če ženska sama potuje. Če sama potuje po Balkanu , zna biti pa kar neprijetno.
Sem dosti sama potovala po Evropi in po Balkanu je precej neprijetno, kar se moških tiče. V Skandinaviji nikoli težav. AJa, če ne naletiš na kakega z juga.
V Italiji z domačini nisem imeal težav. Imajo pa veliko Afričanov, ti pa znajo biti izjemno vsiljivi. Pa romunski priseljenci tudi. Moški seveda. Ženske niso vsiljive.
Grki so pa agresivni na cesti. Zelo nevarni, brezobzirni šoferji.
Angleži pa recimo super, vljudni šoferji.
naša čistilka, 14.12.2021 ob 19:18
kje to v Srbiji, 14.12.2021 ob 19:13
naša čistilka, 14.12.2021 ob 18:58
kje to v Srbiji, 14.12.2021 ob 18:40
meni sever, 14.12.2021 ob 16:59
Prva stvar v Srbiji, ko smo prišli, je bilo, da so nas tako hoteli na AC ogoljufati in parkrat več zaračunat cestnino. Pa na splošno so tudi potem poskušali večkrat goljufati pri raznih plačilih. Podobno tudi ČG.
Po drugi strani pa se najdejo prijazni ljudje. Revni, vendar prijazni. Mi pa ni fajn, ker bi se kar na usta poljubljali, preveč bi se objemali. Drugače pa ti, ki so pošteni, so fajni.
Čehe si pa želim bolj spoznati. Kar jih pa tako kot turiste srečujem, so pa vse prej kot prijazni. Recimo sem potovala po Avstriji, točno sem vedela kdo so avstrijski in kdo češki turisti. Prvi so bili prijazni, pozdravili, se nasmejali, ta drugi pa neprijazni, grdo gledali.
Najboljši so mi pa itak Tirolci, izjemno prijazen narod .
V Italiji so mi pa najboljši Sicilijanci, domačini, ne priseljenci. Najbolj neprijazni pa v Rimu in ostalih večjih mestih. Pogosto tudi zelo nesramni.
Kje se to v Srbiji poljubljajo na usta vsepovprek?
Srbi se tradicionalno poljubljajo 3x na lica!
Sem dala cez in cez precej krajev v Srbiji, pa me nikdar ni nihce skusal poljubit na usta, vedno roka in 3x poljub, ce smo si ze bili stari znanci, drugace samo roka.
Naša čistilka je Srbkinja, Novo leto vošči s tremi poljubi, tretji na usta. Fuj.
Jaz ji zdaj tako na daleč voščim in se hitro umaknem, da me ne bi poljubila. Pa ostalim sodelavkam tudi ni ok. Imajo pač dol tako navado. Pri nas pa ni to ok.
Sem sla prav guglat…
Кod većine naroda obraz se smatra središtem časti, za Srbe je to posebno karakteristično tako da ima posebno značenje i smisao.
Prvi poljubac: U ime života, proslavlja vrednosti istog, odnosno da se živi životom dostojnog časnog čoveka.
Drugi poljubac: U ime smrti, posvećuje se s dužnim poštovanjem našim najbližim pokojnicima, kao i našim slavnim precima.
Treći poljubac: U ime časti, u hrišćanskom duhu poručuje da se živi u časti hrišćanskih vrlina.
Daj za prebrat svoji cistilki – obraz je cast in ljubi se v obraz.
Ni pa to starodavna tradivija, ampak iz druge polovice prejsnjega stoletja.
Nič ne štekam.
Prevod?
Mi je pa rav malo mar, kaj imajo oni tam dol. Mene ženske, kar ne bo poljubljala na usta. Fuj. Se hitro umaknem.
Itak v osnovi ne maram tega novoletnega poljubljanja. Ampak Slovenci so vsaj olikani pa to naredijo na lica. Avstrijci recimo pa niso tako vsiljivi. Da bi se kar vse povprek cmokali.
Pri nas v službi se bi kar nekaj vse cmokalo za novo leto. Potem pa zahrbtno metanje polen pod noge, šimfanje. Nagravžno.
Vsako leto travmiraš s temi novoletnimi poljubi. Preboli že enkrat.
Absolutno so mi bolj všeč tisti bolj topli, prijazni, nasmejani in “sončni” narodi, npr. Italijani, Grki, Španci, tudi s področja bivše Juge so mi ljudje gotovo bližje od Skandinavcev, Angležev ali Nemcev.
Meni je všeč bližina, toplina, strastno govorjenje, pa tudi če vmes mahajo z rokami (taki so Italijančki), ljudje, ki znajo na glas pokazat čustva, pa naj bo to veselje in smeh ali pa jezo in žalost, bit vročekrvni in uživati, ne pa neke hladne in zadržane kislice.??
Tako se govori tazgorna! Ampak kaj pa drugega pričakovat od večine slovenk, kot to da bojo raje imele švabe in morbidno dolgočasne skandinavce, saj slovenke pripadajo narodu, ki je nevrotičen, hladen, zategnjen, nima neke etike in vedno je bil kurba švabov in jim lizal noge in jih občudoval in hotel, da ga švabski gospodarji opazijo.
Jasno, da se bo neka balkansko primitvna južnakinja-slovenka z veseljem ponujala švabu.
Tiste, ki tako hvalite Bosance, Srbe, Makedonce… ste kdaj potovale same po teh državah?
Verjemite, če bi potovale, ne bi več tako vneto razlagale kako fajn narod so.
Itak jih ogormno poskuša takoj ogoljufati ,ko vidijo, da si tujec. Predvsem pa je situacija za ženske, kar nerprijetna. Njim ni jasno, da je ženska enakopravna.
POskusite pa, da vidimo, če boste še tako častile Bosance, Srbe, Črnogorce, Kosovarje, …
ste že kdaj potovale same, 15.12.2021 ob 09:27
Tiste, ki tako hvalite Bosance, Srbe, Makedonce… ste kdaj potovale same po teh državah?
Verjemite, če bi potovale, ne bi več tako vneto razlagale kako fajn narod so.
Itak jih ogormno poskuša takoj ogoljufati ,ko vidijo, da si tujec. Predvsem pa je situacija za ženske, kar nerprijetna. Njim ni jasno, da je ženska enakopravna.
POskusite pa, da vidimo, če boste še tako častile Bosance, Srbe, Črnogorce, Kosovarje, …
Sem potovala in to precej, sluzbeno.
V poslovnem svetu je bilo 20 let nazaj za njih cudno, da so se o poslu pogajali z zensko, danes ne vec. Ne vem, so se me navadili ali so se spremenili.
Drugace pa nikdar nobene slabe izkusnje, celo nasprotno, moski so bili vedno bolj ustrezljivi in zascitniski, ko so videli, da potujem sama.
Verjetno je pa razlika, ali si ena avsa na izvolte ali si gospa.
Angleška vljudnost in zadržanost še posebej pride do izraza v pivnicah ali fuzbal tekmah. Angleški huligani so znani po prijaznosti, ko se ob svetovnem nogometnem prvenstvu povabijo v tujino. Angleža takoj prepoznaš v obmorskem letovišču. ko se že zjutraj maje po plaži s piksno piva v eni in steklenico vodke v drugi roki.
Švedi tudi niso daleč od Angležev, ko se soočijo z alkoholom. Doma si ne privoščijo toliko nalivat, ker je alkohol zelo drag, zato pa vse not prinesejo na dopustu v tujini. Kolikor so zaprti vase kot trezni, toliko bolj so tečni pijani.
sem poskusila, 15.12.2021 ob 09:34
Sem potovala in to precej, sluzbeno.
V poslovnem svetu je bilo 20 let nazaj za njih cudno, da so se o poslu pogajali z zensko, danes ne vec. Ne vem, so se me navadili ali so se spremenili.
Drugace pa nikdar nobene slabe izkusnje, celo nasprotno, moski so bili vedno bolj ustrezljivi in zascitniski, ko so videli, da potujem sama.
Verjetno je pa razlika, ali si ena avsa na izvolte ali si gospa.
Hja, katera poslovna ženska pa zmerja neznane ženske z avšami?
Neka poslovna ženska, ki hodi na poslovne sestanke v tujino, si seveda ne dovoli takega obnašanja kot ti. Tvoje obnašanje je na nivoju nekih vaških pijančkov.
Če skušaš pisat fejk zgodbice o svoji uspešnosti, potem se najprej nauči olike, bontona pa ti bo mogoče kdo še kaj verjel.
TIste, ki hvalite južnjake z Balkana. Prijavite se na Badoo ali pa kak podoben portal. Boste doživele njihovo prijaznost. Najprej vam bodo pisali, izlili svojo ljubezen. Tako zaljubljeni bodo v vas, da bi se kar priselili k vam. POtem pa, če ne boste zagrete za njihovo ljubezen, sledi rafal groženj, zmerljivk, žaljivk.
Kakor hitro vam bo začel pisat kak Srb, Bosanc… bo skoraj vedno v stilu: najprej ves meden, če ne boste padle na njegove medene besede pa grožnje, zmerjanje. Tipično.
ste že kdaj potovale same, 15.12.2021 ob 10:10
Hja, katera poslovna ženska pa zmerja neznane ženske z avšami?
Neka poslovna ženska, ki hodi na poslovne sestanke v tujino, si seveda ne dovoli takega obnašanja kot ti. Tvoje obnašanje je na nivoju nekih vaških pijančkov.
Če skušaš pisat fejk zgodbice o svoji uspešnosti, potem se najprej nauči olike, bontona pa ti bo mogoče kdo še kaj verjel.
Kaj sem pa potem jaz, ki jih zmerjam s kurbami pa sem radikalen feminist?
Forum je zaprt za komentiranje.