Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri moški parfum za zmenek

Kateri moški parfum za zmenek

Kako eni palamudite s tem opisovanjem parfumov … Parfum ali diši ali pa je nikakav.

Najboljši parfum je naravni moški (svic) znoj.

Odgovor na objavo uporabnika
Subtilno, 15.03.2022 ob 19:02

Recmo eno o prafumih, 15.03.2022 ob 18:38

subtilno, 15.03.2022 ob 15:02

Karkoli že uporabiš, uporabi malo parfuma, nikakor preveč. Sploh če gresta na večerjo ali bosta v zaprtem prostoru. Ne veš, kaj je punci/ženski všeč, ne veš, ali je slučajno na kaj alergična, in nedvomno ne želiš, da poje tvoj parfum, kar se pri moških zaradi kolonjskih zelo pogosto zgodi…

Drugače je zelo všečen sicer bolj poleten citrusen, a vseeno primeren za vsako priložnost, Armani Acqua di Gio. Dober je tudi Armani Code. Seveda je to po mojem okusu (nišnih ne omenjam tukaj), sem pa najbrž starejša od tvojega zmenka:)

Joooj, Aqua di Gio, bohpomagi!!! Vsi čefurji in albanjerosi so našpricani z njim v petek zvečer, ko gredo ven na pičke. Fuuuuuj!

Armani Code je pregost, pretežek.

Predlogi:

– Very Valentino (od Valentino): dimast vonj, pristoji tipu a la Sebastian Cavazza.

– Higher Energy (Dior): optimističen, svetel vonj, bolj za čez dan.

– Must Pour Homme (Cartier): eden najlepših elegantnih vonjev sploh, primeren za prestižne okoliščine, diskreten, rahlo hladen, a zračen in očarljiv

– Miracle Homme (Lancome): lahek, značilno moški brivski vonj, nekoliko sladek, a privlačen in fin

– Le Roy Soleil (Salvador Dali): izredno lahek, zračen vonj po belem grozdju, primeren za situacije, kjer ne sme biti preveč zaznaven, čuti pa se ga čisto od blizu (ko ženska čisto na koncu šele ugotovi, da dišiš in ji pozitiven vtis ostane dlje v spominu)

– Givenchy Pour Homme (Givenchy): eleganten, žameten, gost vonj, a nekoliko težek, primeren za večerne prireditve.

– Hypnôse Homme (Lancome): predober vonj za na tale forum

– Versace Man (Versace): izredno seksi vonj, dimast, začinjen, primeren za poletne noči na prostem za tistega, ki ve, da bo to noč seksal

– Vera Wang For Men (Vera Wang): the best vonj ever. Prestižen vonj po konjaku in lesu, lahek, a vseeno lepo zaznaven, mičkeno gost, a ne sladkoben. Samo za moške, ki se znajo obnašati in ki znajo nositi svoja oblačila, za nekoliko bolj introvertirane značaje s skrivnostno osebnostjo z nadihom inteligence in ekskluzivnosti.

Ker ne hodim zvecer ven, ne vem, s cim se polije dolocena struktura prebivalstva z dolocenim namenom.

Kakorkoli obrnes, je Acqua di Gio dokaj “varen” vonj, seveda absolutno ne prevec posprican, karkoli ze. Higher Energy je v tem rangu, Eau Sauvage (ne modri Sauvage, temvec EAU Sauvage) morda prevec vtg vonj za avtorja, vendar ne vemo, koliko let ima.

Za Soft – ce so ti vsec sladki, je tega ogrooomno. Da me citirana ne napade, izrecno izjavljam, da jih tukaj navajam primeroma in zelo na hitro, ker celotnega ranga ne morem zapisati, saj je sladkih in mocnih ogromno. Ocitno ti je vsec mocna vanilija.

La Vie est Belle najbrz ze poznas, Tresor Midnight Rose in A la Folie, vse Lancome, najbrz tudi.

Zacnimo torej z The Only One od Dolce&Gabbana, rahlo podoben Black Opiumu. Tudi The One, vanilija.

Valentino Donna, tudi Donna Born in Roma.

Zadig & Voltaire, skoraj vse po vrsti, ceprav mene njihova baza izjemno moti.

Ce imas malo vecji budget, Princess od Kiliana, se bolje pa Love Dont be Shy od Kiliana, a ta je dosti drazji.

Reminiscence ima vec sladkih, Guimave ali kaj je ze.

Poskusi tudi Illicit od Jimmy Choo, L’Instant in Mon Guerlain Intense recimo (je vec flankerjev) od Guerlaina.

Nekateri ljubijo Muglerjeva Angela in Aliena, meni nista najbolj vsec.

Dobro je, da gres recimo na Fragrantico in tam isces po notah, ki so to vsec. Se bolje pa, da vsakic, ko gres mimo drogerije oziroma parfumerije, vstopis in jih nekaj poskusis, tako na kozi kot na listicih, te pa doma razvrsti in jih cez cas zopet povonjaj.

Kako se ti lahko zahvalim?! Omg… The one, La Vie est belle in Ange ou demon od givenchy sem že imela in so mi top, iščem nekaj novega in se vsak teden ustavim kje in poskusim 2-3 ampak od vseh tistih na policah, ki jih je čisto preveč, zelo težko zožam izbor in poskusim primerne, tako da sem ti izredno hvaležna za trud in čas za ta odgovor. Mi zelo zelo veliko pomeni! Hvala ❤️?

Meni je najbolj vsec na mozu gentleman. Noro dobro disi na njem.

Če boš našla od zgornji kaj, kar ti bo všeč, bom vesela in to je to:)

Drugače sem mislila La Nuit Tresor od Lancome (ne Midnight Rose, čeprav enim je tisti zelo všeč), a najbrž bo zate A La Folie flanker bolj primeren. Res pa je morda boljši za jesen in zimo, čeprav na koncu je vse odvisno od količine nanosa in ne toliko od vonja.

V Dutyju sem tiste komplete miniaturk kupovala pred leti, zdaj si raje naročim kar vzorčke po Notinu ali pa od nišnih kar pri njihovih hišah ali pa na kakšni drugi strani. Marsikje se da dobiti, na koncu res ni najbolj poceni (sploh če lahko nekatere vzorčke dobiš v trgovini zastonj), ampak meni je pač to všeč in raje preskušam doma kot v trgovini, kjer je vsega kljub veliki kolekciji in delnem poznavanju preveč.

Mislim pa, da če že veš, kaj je tebi všeč in katere note te pritegnejo, morda ti kompleti miniaturk niso najbolj zate, saj so notri večinoma različni vonji iste hiše.

Glede na vse, kar si imela in kar ti je všeč, ti najprej priporočam poskusiti Mon Guerlain od Guerlaina. Lahko kar tega, še bolje po mojem pa Mon Guerlain Intense. Je več verzij, tako da poglej dobro, kaj preskušaš (recimo Sparkling Bouquet je bolj pomladni vonj).

Poskusi še od Ariane Grande Cloud, Thank you Next in tudi REM.

Če lahko kjerkoli poskusiš, bi ti znal biti všeč tudi od Hermesa L’Ambre des Merveilles, a ne priporočam nakupa na slepo. No, čeprav je ravnokar na Notinu reees poceni:)

Če se še spomnim kaj pametnega, sporočim. Drugače meni Hypnotic Poison ne ustreza, ker si ga ženske ponavadi čisto preveč nalijejo nase in je potem totalno zadušljiv, sem pa slučajno poskusila od Fragonarda Lune de Miel, ki je kao njegov dupe, ampak meni dosti boljši.

Veselo testiranje!:)

Ni ga čez vonja po hlevu.

Moški Bleu/ Chanel.

Ženski Peach/ Tom Ford

Parfum, 15.03.2022 ob 14:38

Kateri moški parfum je ok oziroma primeren za na zmenek?

Če ima kdo kakšen predlog?

V trgovini Botega Verde v LJ imajo tudi moške parfume, čisto v redu so, za na zmenek so ravno pravšnji, stanejo tam ok. 25€.

25 EUR je bistveno preveč, to je oderuška cena, ker so v Lidlu po 3,95. Pa so vrhunski. Če hočeš šparat pač kupiš cenejše iz Teddyja ali Kika.

subtilno, 15.03.2022 ob 19:27

Če boš našla od zgornji kaj, kar ti bo všeč, bom vesela in to je to:)

Drugače sem mislila La Nuit Tresor od Lancome (ne Midnight Rose, čeprav enim je tisti zelo všeč), a najbrž bo zate A La Folie flanker bolj primeren. Res pa je morda boljši za jesen in zimo, čeprav na koncu je vse odvisno od količine nanosa in ne toliko od vonja.

V Dutyju sem tiste komplete miniaturk kupovala pred leti, zdaj si raje naročim kar vzorčke po Notinu ali pa od nišnih kar pri njihovih hišah ali pa na kakšni drugi strani. Marsikje se da dobiti, na koncu res ni najbolj poceni (sploh če lahko nekatere vzorčke dobiš v trgovini zastonj), ampak meni je pač to všeč in raje preskušam doma kot v trgovini, kjer je vsega kljub veliki kolekciji in delnem poznavanju preveč.

Mislim pa, da če že veš, kaj je tebi všeč in katere note te pritegnejo, morda ti kompleti miniaturk niso najbolj zate, saj so notri večinoma različni vonji iste hiše.

Glede na vse, kar si imela in kar ti je všeč, ti najprej priporočam poskusiti Mon Guerlain od Guerlaina. Lahko kar tega, še bolje po mojem pa Mon Guerlain Intense. Je več verzij, tako da poglej dobro, kaj preskušaš (recimo Sparkling Bouquet je bolj pomladni vonj).

Poskusi še od Ariane Grande Cloud, Thank you Next in tudi REM.

Če lahko kjerkoli poskusiš, bi ti znal biti všeč tudi od Hermesa L’Ambre des Merveilles, a ne priporočam nakupa na slepo. No, čeprav je ravnokar na Notinu reees poceni:)

Če se še spomnim kaj pametnega, sporočim. Drugače meni Hypnotic Poison ne ustreza, ker si ga ženske ponavadi čisto preveč nalijejo nase in je potem totalno zadušljiv, sem pa slučajno poskusila od Fragonarda Lune de Miel, ki je kao njegov dupe, ampak meni dosti boljši.

Veselo testiranje!:)

Ti si zakladnica parfumskega znanja. Cenim to, hvala res! V veliko pomoč so mi vse te informacije. Rada imam parfume, si jih nadenem res zelo malo na določene dele telesa, a prav to se mi zdi, da je pomembno – manj a kvalitetno. Da zadidiši samo tistemu, ki pride dovolj blizu. 🙂

Jutri grem v prvi krog testiranja, bom poročala 🙂 zlata si

Rogoza, 15.03.2022 ob 19:58

25 EUR je bistveno preveč, to je oderuška cena, ker so v Lidlu po 3,95. Pa so vrhunski. Če hočeš šparat pač kupiš cenejše iz Teddyja ali Kika.

Hm, ok.

Mogoče ni nujno, da če je cena parfuma nizka, da je tudi zanič. Ampak kljub temu, poceni parfum ponavadi pomeni tudi poceni izdelan, se pravi na osnovi nafte, bencina in kemičnih substanc za vonj. Težko to priporočiti.

In problem je tudi v tem, da se ti poceni parfumi lahko razdišijo v resnično ogabno počast, kot da bi hodil pa odlagališču traktorskih gum ali zapuščene naftne vrtine!

Res, lahko začneš prav smrdet, in zlepa se tega pocastega vonja ne znebiš niti še po ne vem kolikih tuših!

Ampak ok, če tile vonji iz Lidla zdržijo, se ne razčofotajo v neko bencinsko lužo, potem tudi prav.

Za Subtilno: ali lahko še meni pomagaš?

Pred leti sem imela in oboževala Hugo Boss Intense, ki so ga potem prenehali izdelovati. Izjemno všeč mi je bil tudi Marc Jacobs Rain (Rain Splash 2016). Neobstojen, ampak mi tako zelo lepo diši!

Katere vonje meni priporočaš?

tole je tema za moški parfum! Ma kaj naj avtor dela z podatki o smrdljivih močnih ženskih parfumih, ob katerih te bruhat prime? No saj ni čudno glede na prebrano komu je to všeč.

Tip se mora za ušesom in po vratu malo s spermo namazat. Bo dišal po šampinjonih in feromoni bodo naravnost obnoreli damice.

Zartrose izven profila, 15.03.2022 ob 21:00

tole je tema za moški parfum! Ma kaj naj avtor dela z podatki o smrdljivih močnih ženskih parfumih, ob katerih te bruhat prime? No saj ni čudno glede na prebrano komu je to všeč.

Evo jo spet zalezovalko. Pa daj pejd kvačkat ženska. Ti se sploh ne znaš obnašati v javnosti, kaj imaš za en sindrom dio buh?!

Moški dragi, se vam globoko opravičujem, da sem zavila temo v ženske vode, čeprav je namenjena vam. Sem se našeškala po riti in ne bom tega več počela. Obljubim.  Adios bitcheees se vidimo čez kakšen mesec ali dva, če bi potrebno spet prit. Ni predaje, dokler bije srce v junaku?? ne dajte se Rusom in virusom. Soft ma vas rada

soft, 15.03.2022 ob 21:19

Evo jo spet zalezovalko. Pa daj pejd kvačkat ženska. Ti se sploh ne znaš obnašati v javnosti, kaj imaš za en sindrom dio buh?!

ma zalezovalka si ti, napadaš me od kar sem na monu, sedaj se ti samo tvoja karma vrača jebiga.

Oh kako zlajnano s tem tvojim opravičevanjem.. ?

in stalnim poslavljanjem hahahaha…

Zartrose izven profila, 15.03.2022 ob 21:36

in stalnim poslavljanjem hahahaha…

Drži se rozika ?vse dobro

tvojega zlaganega vse dobro pa res ne rabim.

Ma ne greee to tako lahkotno.

Če je moški  črn, visok, možat, nikakor ne more imet parfuma za bojondota – torej sveže note; beli mošus, lotus, citrusi, ipd…

temnim moških pristajajo parfumske note pačulija, tobaka, sandalovine, mošusa, začimbnic, lesne note, …  Ker tudi na koži drugače kislinsko odreagirajo parfumi na temnopoltnem moškemu ( s tem ne mislim črncev, da ne bo pomote; južnjaki, potomci Turkov naprimer), kot na svetlopoltemu moškemu ( severnjaki) – ker imata tudi drugačno razmerje testosterona  inferomonov ponavadi. Parfum pa najbolj pride do izraza v kombinaciji z lastno izločenimi feromoni; ko smo vzburjeni zaradi srečanja, zmenka in morda ostalega, kar sledi.

Sicer meni so najbolj na moških všeč vonjave Versace parfumov…..

Setubal, 15.03.2022 ob 21:14

Tip se mora za ušesom in po vratu malo s spermo namazat. Bo dišal po šampinjonih in feromoni bodo naravnost obnoreli damice.

mene pa vonj sperme sili  na bruhanje.

kako krasno, 15.03.2022 ob 20:51

Za Subtilno: ali lahko še meni pomagaš?

Pred leti sem imela in oboževala Hugo Boss Intense, ki so ga potem prenehali izdelovati. Izjemno všeč mi je bil tudi Marc Jacobs Rain (Rain Splash 2016). Neobstojen, ampak mi tako zelo lepo diši!

Katere vonje meni priporočaš?

Teh dveh ne poznam oziroma ne vem, katerega Bossa točno misliš – je to Boss La Vie Intense ali morda Hugo Extreme ali celo Woman, samo ta ne vem če ima Intense verzijo.

Glede na note Rain Splash predvidevam, da so ti bolj všeč aquatic parfumi, zato bi ti predlagala, da poskusiš Dolce in Dolce Floral Drops od D&G, L’Eau par Kenzo, tudi L’eau d’Issey ter Pure od Issey Miyake, Acqua di Gio od Armanija, ampak tista res stara verzija, morda celo Davidoff Cool Water. Ta kategorija me ponavadi ne pritegne, zato jih ne poznam veliko. Predvidevam pa, da se v cenejših verzijah drogerijskih parfumov najde kakšen, ki bi bil podoben temu, kar iščeš (recimo Betty Barclay, S Oliver, Essence, ipd.)

Ostalim sodelujočim v tej temi se opravičujem, da jo smetimo, ampak dejansko je ni teme tukaj, ki ni posmetena ali pa povlečena iz naftalina ali pa fejk za nabiranje klikov. Tukaj ostajamo v okviru teme, se je pač razvila v drugo smer. Nove teme za to odpirati nima smisla, jaz sem gor zgolj občasno, marsikdo pa piše tudi neumnosti.

subtilno, 16.03.2022 ob 16:55

Teh dveh ne poznam oziroma ne vem, katerega Bossa točno misliš – je to Boss La Vie Intense ali morda Hugo Extreme ali celo Woman, samo ta ne vem če ima Intense verzijo.

Glede na note Rain Splash predvidevam, da so ti bolj všeč aquatic parfumi, zato bi ti predlagala, da poskusiš Dolce in Dolce Floral Drops od D&G, L’Eau par Kenzo, tudi L’eau d’Issey ter Pure od Issey Miyake, Acqua di Gio od Armanija, ampak tista res stara verzija, morda celo Davidoff Cool Water. Ta kategorija me ponavadi ne pritegne, zato jih ne poznam veliko. Predvidevam pa, da se v cenejših verzijah drogerijskih parfumov najde kakšen, ki bi bil podoben temu, kar iščeš (recimo Betty Barclay, S Oliver, Essence, ipd.)

Ostalim sodelujočim v tej temi se opravičujem, da jo smetimo, ampak dejansko je ni teme tukaj, ki ni posmetena ali pa povlečena iz naftalina ali pa fejk za nabiranje klikov. Tukaj ostajamo v okviru teme, se je pač razvila v drugo smer. Nove teme za to odpirati nima smisla, jaz sem gor zgolj občasno, marsikdo pa piše tudi neumnosti.

Hvala za predloge. Bom povohala omenjene parfume. Iščem kvalitetno dišavo ali nekaj teh, cena ni pomembna.

Hugo Intense je ta parfum:

https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Intense-388.html

Ni aquatic. Ima tudi sladke note, začimbe. Na prvi vtis deluje celo malo unisex.

Tega Bossa res ne poznam, zato tezko karkoli priporocim. Se pa na ebayu najde kaksna ne predraga steklenicka.

Ce isces res kvalitetne parfume, si morda narocis kaksne discovery sete nisnih znamk. V Evropi jih je kar nekaj in niso vsi zelo dragi. Recimo Teo Cabanel, morda ti bo njhov Alahine ali Barkhane vsec (oba orientalska in unisex).

Ce si v Ljubljani, ima Ikona kar veliko ponudbo (lahko prej preveris na spletu), nekaj jih ima tudi Maxi, nekaj Nama.

Na koncu je tako ali tako odvisno od osebnih preferenc in okusa, tako da vedno propagiram testiranje testiranje testiranje. Veckrat, v razlicnih pogojih, vremenu, sezoni, ciklusu, saj je nasa percepcija lahko drugacna in vonje dojemamo drugace.

Srecno pri iskanju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close