kateri liker za darilo
Glede na to, da je tukaj mogoče najti veliko receptov za likerje, jaz pa nisem še nobenega probala bi prosila, če mi katera da nasvet, kateri liker naj naredim (z njim bom napolnila mini stekleničke in jih dala za novoletna darial), da ne bom preveč brcnila v temo. Meden se mi sliši tako praznično, … je dober?
Preizkušenega recepta se tudi ne bi branila.
Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Bom pogledala doma; vem pa da je nekako tako
1,2 litra terana
2 deci ruma ali žganja
sok limone, sok pomaranče
sladkor (ne vem koliko, bom pogledala)
najprej zmešaš teran in sladkor, dokler se sladkor stopi. Potem primešaš rum in sok. (jaz včasih dodam še kakšno začimbico, mogoče tisto mešanico za kuhano vino)
Moja nona ne kuha, in njen je res najboljši.
Veš kaj, načinov je res veliko, vsak dela po svojem okusu.
Srečno!
Domača medica
Potrebujemo
? 2 dl vode
? 3 žlice sladkorja
? 1 l žganja (ne slivovke)
? ? kg kostanjevega medu (lahko tudi katerega drugega)
? celi klinčki
? cimetova palčka
? cela kumina
? cel janež
? 1.5 dl ruma
Vodo damo v posodo, v kateri se je zlatorumeno zapekel sladkor, dodamo dišavnice (začimbe). Pustimo, da se zadeva ohladi in precedimo, zatem pa v mlačno tekočino pridamo še med. Na koncu damo še žganje in malo ruma za okus.
Halo! Čokoladni je najboljši. Mam recept doma. Je ful enostavno. Neki skuhaš puding in doliješ rum,… ne vem.
Hej! Ful dobra ideja za darila! Ma kdo dobro idejo za embalažo? Se mi zdi ful neumno kupovat stekleničke, ali jih moram. 20 enakih ali vsaj podobnih stekleničk doma sigurno nimam. Od fruktalovega soka so modre, od pagota zelene, bit bi morale pa prozorne!? Od frutka? Kaj mislite?
Potrebujemo
2 dl vode
3 žlice sladkorja
1 l žganja (ne slivovke)
3/4 kg kostanjevega medu (lahko tudi katerega drugega)
celi klinčki
cimetova palčka
cela kumina
cel janež
1.5 dl ruma
vprašaji pa so bili ko sem kopirala recept iz svoje strani pa so se alineje izpisale na ta način…se opravičujem potem nisem več pregledovala zadeve, sem bila sredi peke…drugače pa je žganje najboljše hruškovo ali mešano (jabka+hruške)
p, m
Jaz najprej sladkor zapečem do zlatorumene barve, mu dolijem vodo in počakam da se raztopi (sladkor), malce pred koncem (preden odstavim iz ognja) dodam začimbe, da dajo aromo. Pustim da se ohladi in precedim.
Začimbe dam po okusu – ne cel zavitek – palčko cimeta malce nalomim, dodam dober ščep kumine, janeža ter nekaj klinčkov (5-7).
Potem pa vmešam med in ostale zadeve, je pa potrebno na koncu nekaj časa mešati, da se med stopi – saj ko je žganje gre hitreje.
Če imaš še kako vprašanje pa kar vprašaj…
ld, maja
Forum je zaprt za komentiranje.