Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kateri kapučino?

kateri kapučino?

kupujete kapučino? kateri okus (znamka) vam je najljubši? jaz imam najraje Jacobs, čisto navadnega, clasic.

Odlični so Illy in Barcaffe. Ampak vedno je boljši v baru kot doma skuhan.

Sonny, italijanski, ki so ga nekaj časa imeli v Sparu…
Zdaj se ga baje dobi v Sežani na terminalu (???)
Sem pa se že tudi doma z mešanjem malo igrala, pa mi niso bili najbolj všeč…

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

gordy,

a veš da jaz tudi pogrešam Sonny iz Interšpara!! Sem ga imela blazno rada.

Mancacanca misli verjetno tisti Capuccino, ki ga prodajajo v vreckah; ne prave kave zanj.
Ce se motim, naj mi bo oprosceno:)

Sama imam pa najraje Lavazzo; zmesam tri razlicne v skatlo.
Tudi Illy je dober in Barcaffe in se kak bi se nasel:)))

Nescafe classic, tko lepa pena se naredi na vrhu, če gor posuješ še malo grenkega kakava v prahu, je pa sploh mmmmm,…….Lp.

Hej, MZ!

Neko prav posebno dobro dusico vedno pocrkljam z Nescaffe kavo ( v granulah).

Zmesam najprej z malo mleka, da se lepo speni, dodam sladkor in malo, res malo cimeta. Dolijem vroce mleko, ki ga spenim v tistem loncku za penjenje
– pride res gosta pena in po vrhu potresem z naribano cokoladno- marcipan tablico od Merci ali Gorenjkino z ingverjem. Zase naredim nesladkano.
Ona rece: To me ponese v prijazen svet brez vseh skrbi:)))

Tudi ledeno kavo delam podobno – samo je ohlajeno in notri se sladoled, smetane ne rabimo:)))

Lp

Joj, Babi, kje pa ti kupuješ Lavazzo?

Verjetno kar kje v Italiji, kaj? Hm, pri nas na Štajerskem se jo je dobilo samo v Sparu, zdaj pa je še tam ni več. Za tako dobro kavo bi dala marsikaj…;

Res ji ni para in zdaj jutra niso več čisto enaka.

Val, na obali jo redno dobim v Mercatorju in Sparu ; celo razlicne…tisto mehko rdeco, mocnejso v temnem ovitku…
Res je pa v Tusu nikoli niso imeli.

Lep vecer Babi

Ojla !

Jaz pa najraje pijem kapučino Jacobs Irish Cream. No tudi ostali so zelo dobri. Ampak kapučino pijem bolj občasno, ker imam raje kavo.

lp

Marusa*

Babi, katre Lavazze zmešeš skupaj? Jaz jo imam tudi rada, pa Barcafe, seveda… Mnogi hvalijo Emonec kavo, ampak meni ni prav nič všeč…

Moj recept za dober capucino je:
– skuham kavo, posebej v lončku za peno spenim mleko. Kavi dodam malo, malo Baleysa (ne vem, če sem prav napisala)… Sanjsko:)

Tan

Hej, Tan!

Ce dobim, kar vse tri( rdeca, modra, crna vrecka) – crema e gusto, gusto classico in se ne spomnim se enega naziva. Drugace pa, samo rdeco in temno ter Barcafe.

Imam porcelanasto posodo, ki se hermeticno zapira; stresem vsake malo in dobro premesam. Zet stavi v hladilnik; pravi, da je kava boljsa. Jaz jo imam pa rada pri roki:) Ce jo imam vec, jo tudi sama dam v hladilnik.

Lep pozdrav

Joj, hvala!

Pri nas pa je ni. V Sparu je sploh nimajo več, pa ne vem zakaj. Tudi tistega dobrega Billington temnega sladkorja ni več. Očitno Štajerska pač ni primeren konec za dobrote takšne vrste.

Veliko užitkov s kavo!

Hvala:)))

Pa se malo zmenite s poslovodjem trgovine.
Popravlam : Mi imamo Interspar; pravijo, da je razlika med enim in drugim. Ne vem.
S trgovinami je pa tako. V razdalji 400 m sta dva najboljsa soseda in v eni je Lavazza, v drugi ne. Podobno tudi pri se marsikaterem artiklu. Potem kar povem, da pri konkurenci imajo in…vcasih zaleze:)

Lep pozdrav na stajerski konec.

V nasem sparu (interspara tako in tako ne premoremo) nimajo Lavazze (pa se kaj drugega tudi ne). Nekajkrat sem jo kupila v Leclercu, v nasem malem mestu je ne najdem. Ce trgovcem kaj reces te samo cudno gledajo, da bi kdo rekel da bo narocil – japajde. Je pa Lavazza moja najljubsa kavica – predno grem v lokal ponavadi poskilim ce imajo Lavazzino tablo zunaj :-)). Barcaffe mi je cisto “nedoba”, ali pa je pri nas ne znajo pravilno narediti. Govorim za kavico v lokalih.
Doma pa je itak ponavadi na sporedu instant Nescaffe (oziroma katera druga firma, tukaj mi je bolj kot ne vseeno).

Kapucina ki bi mi res pasal pa niti nisem nasla. Kar sem jih probala so bili bolj namledni okusi, potem sem obupala nad poskusanjem.

Zdaj si naredim kar spenjeno kavico iz nescafeja.

Zame je najboljši Nescafe kraftig, obvezno narejen na mleku. Na vhu pa mora biti spenjeno mleko. Zakon!!!

zanima me, kje lahko dobim kapčino brez kofeina..ne najdem ga in upam da bo kdo vedel kje ga lahko kupim.
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close