Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kateri gps

kateri gps

Kaj priporočate med vso ponudbo gps-ov, ki so na trgu? Potrebujem prenosnega, z naloženimi zemljevidi cele Evrope (še posebej V), enostavnega za uporabo (sem namreč ženska), vzdržljivo baterijo, cena nekje do 300 eur.

Garmin.

http://med.over.net/forum5/read.php?39,4742772

http://med.over.net/forum5/read.php?39,4839690

sam imam izkušnje samo z Garminom (stari 250) – je res malce samosvoj, načeloma pa kar v redu .

Je pa treba malce zdrave pamet-če vas na poti proti morju pri Vrhniki pošlje na staro cesto, pač ne greste.In če vsa kar naenkrat usmeri na neko brezvezno makadamsko ali stransko cesto tudi ne ..
Pa tudi če ga kupite, je zelo koristno imeti ob sebi navadno karto in si vsaj malo pogledati traso. Elektronika je le elektronika

Ostale izkušnje pa:
-vse skupaj kupite pri uradnem prodajalcu, ne pri kakšnih preprodajalcih ali rabljene,ker ne veste kaj dobite; nekateri so preveč pametni in po njem šarijo preko računalnika s po možnosti piratskim sofwaerom, potem se pa pritožujejo, ko si vnesejo cel kup virusov in neznanih nastavitev
-kupujte licenčne programe (ne kakšne piratske verzije iz neta ali iz ne vem kje -Hrvaška&co), enako posodobitve, zopet pri uradnem prodajalcu, ne pri preprodajalcih ali rabljene.
-z navigacijo po Z-Evropi ni bilo nikoli težav (Munchen, salzburg, Frankfurt, Dunaj..), več jih je po V-Evropi,
-Še izkušnja glede prepoznih informacij za zavijanje- software pač predvideva, da se držite omejitev hitrosti. In če se jih, praviloma ni težav

Malo sem pobrskala in večina odsvetuje Garmina, pa tudi jaz sem bolj navdušena nad TomTomom. Glede SLO mi ni problema karkoli najti tudi brez navigacije (hahaha, tale z Vrhniko proti morju je dobra, sem namreč iz tistega konca), potrebujem predvsem za Vzhodno Evropo (ulice, naslovi) pa tudi za Italijo.
Model GO 720 mi nekako deluje, da je to, kar iščem. Any comments?

Tudi jaz glasujem za TomToma pred Garminom.

Garmin me je nekoč v KR Gori usmeril v KR čez Vršič naokoli…Nekdo je omenil da se ga uporablja z neka zdrave pameti, a žal je zahteva PREVEČ!!

TomToma imam na mobiju, deluje super, le zaslon je malo premajhen in updejta kart pač ni, ker nimam legalne verzije.

A ste mogoče že kdaj pomislili zakaj so zraven vsake elektronske naprave navodila za uporabo? Predvidevam, da ne, kajti če bi jih vsaj prelistali, potem bi bilo gotovo kaj drugače. V nastavitvah lahko izbiraš, da se naj izogiba makadamskih cest, avtocest, plačljivih cest,… Pa pred vsako ruto si moraš pogledati, kako si je zamislila pot, pa če ti ne ustreza pritisneš obvoz in to je to. Drugače pa lahko med potjo, če poznaš drugo pot, greš tam in ti samo potem izračuna pot od tam naprej.
Uglavnem jaz imam Garmin Nuvi 660 pa lahko rečem, da se zadevica zelo dobro izkaže, tako v kamionu kot v avtomobilu. Čeprav jo jaz večinoma uporabljam v prvem primeru, me je zelo malo krat kaj zavedla (kakšna ozka cesta, kjer s kamionom greš zelo na tesno ali pa sploh ne greš :-)).

lp

New Report

Close